Verlies EKC-dames tegen Blauw Wit'34

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen hebben hun goede spel van voor de winterstop nog niet weer gevonden. De dames van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden kwamen op bezoek in Kloosterburen. Thuis had Blauw Wit’34 EKC met 3-1 verslagen. Nu werd het 1-4 voor de Friese vrouwen.

Eenrum                           Kloosterburen1

De aangewezen scheidsrechter kwam niet opdagen zodat H. Baarslag uit Kleine Huisjes de wedstrijd leidde en hij deed dat verdienstelijk. In de eerste helft liep het goed. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht en kregen enkele mogelijkheden. Toch waren het de Friezinnen die uit hun eerste echte goede kans in de 23e minuut gelijk toesloegen: 0-1. Nu moest EKC op jacht naar de gelijkmaker en tevens blijven oppassen voor de aanvallen van Blauw Wit’34. Het gelukte de thuisploeg om in de 33e minuut langszij te komen. Eén der Friezinnen maakte hands en scheidsrechter Baarslag legde de bal op de stip. Krista Berghuis verzilverde de strafschop: 1-1. Hierna bleef het spel op en neer gaan waarbij vooral EKC-keepster Marijn Nienhuis in uitstekende vorm bleek. Tot de rust bleef het dan ook 1-1. In de rust werd de geblesseerd geraakte Janet Toonder vervangen door Marjon Bos.

 Fysieker

De tweede helft begon met een grote kans voor EKC in de 48e minuut. Sarah Rijzinga zette voor waarna Nina Baarslag voor de keepster net niet de bal onder controle kreeg. EKC speelde nu naar voren maar moest blijven oppassen voor Blauw Wit’34. In de 51e minuut lukte dat niet en wist Blauw Wit’34 via een snelle aanval over de linkerflank de leiding te nemen: 1-2. EKC bleef proberen iets terug te doen maar Blauw Wit’34 speelde veel fysieker en met de wil om door te zetten. De blauwwitten drongen dan ook meer aan maar een goed keepende Marijn Nienhuis hield vooralsnog haar doel schoon. In de 76e minuut werd Loes Korhorn gewisseld voor Marieke Spreen. Toch gaf EKC het niet op maar het moest wel haar meerdere erkennen in de Friezinnen. Sarah Rijzinga stuitte in de 80e minuut nog op de Blauw Wit’34-keepster. De gasten wisten wel de weg naar het doel te vinden want met doelpunten in de 82e en 85e minuut bepaalden zij de eindstand op 1-4 in hun voordeel en stond EKC wederom met lege handen.

Zaterdag komen de dames van SC Franeker op bezoek in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.