Geflatteerde zege De Fivel bij Be Quick.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De Fivel won zaterdagmiddag met 4-1 op de Esserberg tegen de zaterdagafdeling van Be Quick. Een duidelijke overwinning voor de ploeg uit Zeerijp maar trainer Ronald Vermeulen gaf aan dat de zege absoluut geflatteerd was.

BeQuickG                      fivel

Bron: Ommelander Courant

De Fivel-trainer Ronald Vermeulen was duidelijk in zijn commentaar na afloop van het duel Be Quick-De Fivel. ,,We hebben geflatteerd gewonnen in een zeer aantrekkelijk duel wat mede kwam door een uitstekende scheidsrechter Olaf Smit. Die floot namelijk een prima wedstrijd en liet beide teams heerlijk mannelijk voetballen. Be Quick, dat sinds enkele weken zonder trainer zit, gaf ons uitstekend partij moet ik zeggen en daar verdienen ze dan ook alle complimenten voor.”

De Fivel kwam in de eerste helft door Alex van Galiën op een 1-0 voorsprong en nog voor de rust werd het door een eigen goal van Be Quick zelfs 2-0 voor het andere Oranje. In de tweede helft kwam de thuisploeg snel terug tot 1-2 maar De Fivel behield wel de controle over de wedstrijd gaf Ronald Vermeulen aan. ,,Be Quick heeft gewoon een prima ploeg en toen ze terugkwamen tot 1-2 werd het toch weer spannend voor ons. Maar mijn ploeg toonde duidelijk karakter en door een goal van Cees bij de Leij kwamen we toch al snel na de tegengoal op 1-3.”

 Na de derde treffer van De Fivel werd het duidelijk dat de drie punten mee naar Zeerijp zouden gaan waar helemaal geen twijfel meer over bestond toen de 1-4, en wat ook uiteindelijk de eindstand was, op het scorebord kwam te staan.

Voor die vierde treffer was invaller Hendrikus Huisman verantwoordelijk waar Ronald Vermeulen een groot compliment voor had. ,,Hendrikus is een echte winnaar en wil altijd voetballen. Als je dan niet in de basis staat en dat respecteert en vervolgens als invaller een meerwaarde voor je team bent dan verdiend dat een groot compliment. En moet ik verder veel zegt hoe we binnen De Fivel met elkaar omgaan.”