Godlinze toont karakter tegen SGV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Godlinze won zaterdag met 5-3 van het laag geklasseerde SGV. Na een 1-1 ruststand moest de thuisploeg echter na de rust eerst een 3-1 achterstand wegpoetsen voordat duidelijk werd dat de drie punten in Godlinze bleven.

Godlinze                                     sgv1

Bron: Ommelander Courant

Drie maanden geleden speelde Godlinze zijn laatste competitiewedstrijd en trainer Peter Ernst had net als veel van zijn collega’s weinig kunnen trainen. ,,We hebben twee keer een oefenduel gespeeld en een beetje in de zaal kunnen trainen. Dan ben je wel benieuwd hoe je uit de winterstop komt moet ik eerlijk zeggen.”

Dat zag er in eerste instantie goed uit want de thuisploeg kwam door Danny de Vries al snel op een 1-0 voorsprong. Nog voor de rust trokken de bezoekers uit Schildwolde de stand weer recht en dat werd vervolgens ook de ruststand in Godlinze.

In het begin van de tweede helft ging er veel fout aan de kant van de thuisclub volgens Peter Ernst die zag dat zijn ploeg al snel op een 3-1 achterstand kwam te staan. ,,Wij begonnen niet goed aan de tweede helft en dat werd door SGV goed afgestraft. Dat verbaasde mij wel eerlijk gezegd wel een beetje gezien het spel in de eerste helft maar we hadden in de rust een paar omzettingen moeten doen en dat was denk ik de oorzaak.”

Na de 3-1 achterstand herpakte de thuisploeg zich echter weer en kwam via een tweede treffer van Danny de Vries terug tot 2-3. Die treffer ontstond uit een terecht gegeven strafschop en De Vries was enkele minuten later ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Na de 3-3 kreeg Godlinze het duel weer onder controle en waar de 4-3 van Raymond Bogema een logisch gevolg van was. ,,Toen de gelijkmaker viel knapte er iets bij SGV kreeg ik het idee en bij ons keerde het geloof in een goed resultaat weer helemaal terug. Toen we na ruim een uur spelen op 4-3 kwamen had ik het idee, dit duel gaan we winnen. We creëerden steeds meer kansen maar dan zie je dat de scherpte na een lange winterstop toch ontbreekt.” volgens Ernst.

In de slotfase wist Ferdi Görgülu uiteindelijk nog een keer te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 5-3 in het voordeel van Godlinze. Een eindstand waar Peter Ernst uiteindelijk meer dan tevreden mee was. ,,We kwamen na de 3-1 achterstand goed terug en dat stemt mij zeer tevreden. Dat betekent namelijk dat de wil om te winnen duidelijk aanwezig was en we mede daardoor in de derde periode misschien nog een rol van betekenis kunnen spelen.