Stedum verliest door eigen schuld van SIOS.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De meest gelukkige ploeg won zaterdagmiddag in Stedum. Dat was tenminste de conclusie van Stedum-trainer Leendert Nieborg en zijn collega aan de kant van SIOS, Auke Doornbosch.

Stedum                                            SIOS

Bron: Ommelander Courant

SIOS moest op bezoek bij Stedum en deed dat met een nog meer verjongde ploeg dan voor de winterstop. Mark Wolters, Michael Wolters en Merlijn Harsema hadden er voor gekozen om lager te gaan voetballen zodat Auke Doornbosch met nog meer A-junioren op pad ging. ,,We waren wel heel erg jong moet ik zeggen en gezien de kwaliteiten van Stedum verwachtte ik daarom een lastig duel.”

De woorden van de SIOS-trainer kwamen al snel uit want door een treffer van Yannick van der Berg kwam de thuisploeg op 1-0. Maar waar iedereen dacht, nu drukt Stedum direct door, was dat een stevige misvatting want Stedum moest toestaan dat SIOS via Jacob de Haan op 1-1 kwam. Even later werd het nog mooier voor SIOS toen Harmen Wienke, na goed voorbereidend werk van Jacob de Haan, zijn ploeg op een 2-1 voorsprong zette. Trainer Leendert Nieborg zag op dat moment de bui al hangen voor zijn team en wat nog erger werd toen Ewoud Harsema nog voor de rust via een vrije trap de 1-3 op het scorebord schoot. , Tegen dit SIOS mag je een voorsprong niet op deze wijze weggeven en dat heb ik ze in de rust ook verteld want wat we na de 1-0 lieten zien leek helemaal nergens op.”

De bezoekers keken elkaar in de rust ook even aan vertelde Auke Doornbosch die zijn ploeg vertelde dat ze in de tweede helft een stormloop van Stedum konden verwachtten. ,,Dat was helder want Stedum moest winnen om in de race voor de tweede plaats te blijven. Dat hoorde je ook wel moet ik zeggen en dat zorgde voor extra druk bij de tegenpartij.”

Maar in de tweede helft was het bij de eerste de beste uitval van SIOS weer raak en veranderde de stand weer in het voordeel van de gasten. Bertus Wienke werd in het strafschopgebied onheus bejegend en vervolgens benutte Ewoud Harsema de toegekende strafschop: 1-4.

Een domper voor de Stedumers die door een treffer van Siebrand Dijkema wel weer terugkwamen tot 2-4. Maar toen Harmen Wienke er vervolgens 2-5 van wist te maken wist Leendert Nieborg, die in de slotfase Yannick van der Berg ook nog eens met een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding verloor, dit is een verloren wedstrijd. ,,We waren niet in staat om de wedstrijd naar ons toe te trekken en hoewel Siebrand Dijkema er nog 3-5 van wist te maken werd het een verliespartij die we puur aan ons eigen spel te danken hebben.”

Auke Doornbosch was dat met zijn collega eens en gaf eerlijk toe dat de 5-3 voor hem als een daverende verrassing kwam. ,,Als ik heel eerlijk ben had ik vooraf voor een punt getekend in het uitduel tegen Stedum en als dat er dan drie worden ben je een gelukkige trainer.”