Eervol verlies FC LEO

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

LEO ontving afgelopen weekend de koploper en titelkandidaat Groen Geel uit Groningen op bezoek. De stadjerders willen graag stappen maken richting hogere klassen en zijn daarom de gedoodverfde titelkandidaat in 3c. Die ambitie kon vanmiddag niet helemaal waargemaakt worden maar op het tandvlees gingen de groen-gelen er wel met de winst vandoor: LEO verloor met 0-1 door een doelpunt in de laatste minuut.

FCLeo

De wedstrijd verliep zoals verwacht: een voetballend Groen Geel en een afwachtend en compact verdedigend LEO, dat loerde op de counter met snelle spitsen. Dit werkte goed in de eerste helft waarin LEO drie opgelegde kansen kreeg via Marko Rietema, Mart Buikema en Justin Poort. Ze faalden echter allen in de afronding. Gregory Haans was met een kopbal ook nog dicht bij een openingstreffer. Groen Geel combineerde tot aan de rand van de Leenster zestien goed maar kon het Roelof Bolt niet heel moeilijk maken. Een boogbal verdween vlak langs de paal, voor LEO aan de goede kant.

Vanzelfsprekend ging Groen Geel in de tweede helft weer op zoek naar de openingstreffer maar Bolt en de lat stonden in de weg. Marko Rietema zette de Leensters bijna op voorsprong maar nadat hij de keeper had omspeeld wist een verdediger de bal nog van de lijn te halen. Vlak voor tijd was het dan toch raak voor Groen Geel toen een spits uit de draai raak schoot. De opluchting was groot. Even later werd een hands in de zestien van Groen Geel anders beoordeeld door de scheidsrechter. LEO probeerde het nog wel maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Hoogtepunt voor de Leensters was de rentree van Marcel Kadijk. Na meer dan een jaar blessureleed kon Kadijk halverwege de tweede helft invallen.

Ondanks het verlies konden de Leensters op basis van inzet en strijd toch terugkijken op een niet onaardige wedstrijd. LEO wist hoe het Groen Geel moest bestrijden en in de praktijk lukte dit ook. Helaas net niet lang genoeg. Toch was het na afloop gezellig in de kantine waar de lekkerste gehaktbal van Noord- Nederland weer gretig aftrek vond. Aanstaande zaterdag gaat de Leenster ploeg op bezoek bij RWF (Frieschepalen).