Verlies EKC-dames tegen VIOD

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na een stilstand van anderhalve maand mochten de dames van ST Eenrum/Kloosterburen zaterdag 2 maart thuis, nu in Kloosterburen, aantreden tegen de hoger geklasseerde reserves van VIOD uit het Friese Driesum.

Eenrum                   Kloosterburen1

Uit verloor EKC met 5-0 en ook deze middag gingen de punten weer naar Friesland. VIOD speelde echt om te winnen terwijl deze wil bij de thuisploeg ontbrak. Gemis aan wedstrijdritme kan één van de redenen zijn maar zeker niet de enige. Toch deed EKV inn het begin aardig mee maar na 13 minuten werd er verkeerd uitverdedigd en stond het 0-1. Tien minuten later lag ook nummer twee in het net toen een verkeerde pass werd ingeschoten: 0-2. Kansen van Sarah Rijzinga en Marjon Bos bleven onbenut. Aan de andere kant was keepster Marijn Nienhuis goed op dreef want menig VIOD-aanval sneuvelde op haar. In de 42e minuut kwam EKC terug. Marjon Bos kreeg binnen de beruchte lijnen een duw en scheidsrechter H. Bos legde de bal op de stip. Krista Berghuis schoot deze binnen: 1-2. Dit werd ook de ruststand. In de rust werden Tanja van der Luit en Romy Rijzinga gewisseld voor Lisanne Leber en Irene Bos.

Wie echter dacht dat EKC in de tweede helft – met de gunstige stand van 1-2 – nu de mouwen op zo stropen kwam bedrogen uit. Ook nu was VIOD meer voorin dan EKC maar mede door Marijn Nienhuis bleef het lang 1-2. In de 73e minuut was alles over en uit toen VIOD de stand op 1-3 zette. De moegestreden Marjon Bos ruimde in de 75e minuut het veld voor Chantal van der Horn. Het mocht niet meer baten want in de 82e minuut viel de 1-4 en hier bleef het bij. Een wedstrijd om snel te vergeten.