Futsal Marum klopt directe concurrent Exstudiantes.

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum heeft na de misstap van koploper De Herauten vorige week, nog steeds de minste verliespunten in de Hoofdklasse I. Om de strijd om het kampioenschap vol te houden, moest het als nummer twee van de ranglijst afrekenen met nummer drie: Exstudiantes. Er stond dus weer ‘een finale’ op het programma die overigens met 1-4 werd gewonnen.

marumfutsal64638931 177601m

De wedstrijd werd gespeeld in Kardinge. Hoewel de voorbereiding op deze wedstrijd door een te laat vertrek niet optimaal was, werd de knop in de kleedkamer voor de wedstrijd gelijk omgezet. Dit was één van de lastige uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft: een tegenstander die gaat inzakken en voor hun goal gaan hangen.

Futsal Marum begon redelijk aan de wedstrijd. Het stond organisatorisch goed en er werd bijna niets weggeven. Kansen komen daarna meestal vanzelf. Na vijf minuten opende Daniel Laturiuw de score dan ook namens Futsal Marum. Door een individuele actie langs de zijkant, ging de bal er bij de tweede paal in. Het spelbeeld bleef vervolgens hetzelfde, Futsal Marum in balbezit en Exstudiantes klein op eigen helft. Na een kwartier maakte Lucas Dijk de 0-2; een droge knal van afstand ging onder de keeper door. Dit was ook de ruststand.

Gehamerd

De tactiek voor de tweede helft bleef onveranderd. Zelf niets weggeven, Exstudiantes moet vanzelf wel komen was de gedachte. Daardoor zou er ook wat meer ruimte komen. Voor de wedstrijd werd door coach Besling erop gehamerd dat deze wedstrijd niet beslist zou worden op individualiteit, maar op effectiviteit. En wat bleek, vlak na rust zette Exstudiantes wat meer druk, het was Lucas Dijk die de bal veroverde en Marc Boonstra wegstuurde die de bal direct op de tweede paal gaf. Rick Spoelman kon eenvoudig de 0-3 binnen tikken. Mooie aanval uit het boekje en effectief! Daarna werd het spel langzaam wat minder. Minder scherpte bij Futsal Marum, en Exstudiantes werd wat sterker. Het waren de Ex-studenten dan ook die terugkwamen tot 1-3. Daarna gebeurde er aanvankelijk weinig. De laatste minuten ging Exstudiantes vervolgens in een slotoffensief nog met een meevoetballende keeper spelen. Futsal Marum stond echter goed en kwam nauwelijks in de problemen. Sterker nog, Stephan Latuputty onderschepte de bal bij een aanval op eigen helft, en schoot hem met zijn linkerbeen in het lege doel: 1-4. Met nog een minuut te spelen was de overwinning binnen.

Futsal Marum blijft hierdoor in de race voor het kampioenschap. Vrijdag 8 maart is in De Holten ZVV Urk de tegenstander, de ploeg die zowel Futsal Marum als de Herauten al op een nederlaag heeft getrakteerd. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur in Marum.