Verzwakt Kloosterburen verliest met ruime cijfers van VVK:6-0

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zes doelpunten, sneeuwvlokken en vijfentwintig toeschouwers die voornamelijk ui Kloosterburen kwamen, veel sneeuwvlokken en een slechte kwaliteit kunstgrasveld waren de belangrijkste ingrediënten tijdens het duel tussen VVK en Kloosterburen. Voor de rest was het een matig duel tussen twee teams die lieten zien dat ze nog genoeg werk moeten verzetten om weer een beetje in een normaal wedstrijdritme te komen.

1362153065Nvvk kloosterburen

  Spelmoment uit de wedstrijd VVK-Kloosterburen  foto: Herman Spier Bedum

Bron: Ommelander Courant

Voor VVK en Kloosterburen stond het eerste duel na de winterstop op het programma en het duel werd op het kunstgras van sportpark, Het Noorden’ afgewerkt. De gasten uit Kloosterburen waren redelijk gehavend naar Groningen afgereisd want trainer Willem Pettinga moest het doen zonder de geschorste Peter Reitsma, en de geblesseerden William de Lange en Marco Bos. Daarnaast was Annejan Ozinga ziek in Kloosterburen achtergebleven en had Johan Timmer op doktersadvies besloten om zijn voetbalcarrière te beëindigen. Dat zorgde voor het nodige puzzelwerk aan de kant van Kloosterburen dat, ondanks de mutaties binnen het team, in de beginfase de wedstrijd aardig onder controle had. De thuisclub was misschien wel wat meer in balbezit maar Kloosterburen stond verdedigend goed en gaf maar weinig kansen weg.

Voorin kwam Kloosterburen echter maar weinig in het stuk voor en mochten de gasten eens voor gevaar willen zorgen dan was daar de assistent-scheidsrechter van VVK die dat soms op discutabele wijze om zeep hielp. Arbiter Hofstede uit Beesterzwaag anticipeerde daar duidelijk onvoldoende op en dat was jammer voor de wedstrijd. Een paar keer zetten de bezoekers namelijk een prima aanval op die misschien wel tot de openingstreffer voor de gasten had kunnen leiden. Het niet helemaal eerlijk vlaggen aan de kant van VVK zorgde er echter mede voor dat het niet tot een echte kans voor Kloosterburen kwam.

Slotfase

Richting de slotfase van de eerste helft gebeurde er niet veel meer waar lang over nagepraat moest worden en de meegereisde supporters uit Kloosterburen verzoenden zich al met een 0-0 stand na vijfenveertig minuten. Dat zou ook een logische stand geweest zijn want de thuisploeg liet in aanvallend opzicht namelijk ook te weinig zien om het Kloosterburen lastig te maken. Kloosterburen- doelman Lex Stok had wel een paar keer het geluk aan zijn zijde bij enkele afstandsschoten van Leroy Fecunda en Germain Pinas maar om nu te zeggen dat de lange doelman daar nerveus van moest worden kon niet gezegd worden.

Toch gingen beide teams niet met een brilstand de rust in want een moment van onoplettendheid in de verdediging van Kloosterburen zorgde er voor dat VVK met een voorsprong van 1-0 de warme kleedkamer mocht opzoeken. Arjan van der Klei en Olger Jonker grepen in de verdediging niet afdoende in waardoor Giovanni Salvo de bal op een presenteerblaadje kreeg en de ook niet vrijuitgaande Lex Stok van dichtbij passeerde:1-0.

Direct na de openingstreffer van de thuisclub floot arbiter Hofstede voor rust en kon Willem Pettinga zijn mannen prepareren op een tweede helft waarin er voor Kloosterburen, gezien het spelbeeld, nog voldoende kansen waren om iets aan de score te veranderen.

Terwijl de laatste Kloosterburen-supporters in de kantine nog aan de prima eierballen zaten keken hun favorieten in de 47e minuut direct al tegen een 2-0 achterstand aan. Weer was Giovanni Salvo de doelpuntenmaker en zag de verdediging van de gasten er ook bij deze goal niet goed uit. Kloosterburen begon duidelijk te slap aan de tweede helft want vier minuten later stond het al 3-0 voor de stadjerders. Een aanval door het midden werd niet goed opgevangen door de Kloosterburen-defensie en voordat doelman Stok wist wat er gebeurde wist Martijn van der Meijs de Kloosterburen-goalie voor de derde keer te passeren.

Beroerde start

Een beroerdere start van de tweede helft had Kloosterburen zich niet kunnen wensen maar het zou nog erger worden voor de Marnebewoners. In de 54e werd er wederom niet goed ingegrepen door de verdedigers van de gasten en mocht Leroy Fecunda zich laten bejubelen door zijn teamgenoten toen hij de 4-0 had binnengekopt na een voorzet van Germain Pinas.

Zo stond het na 55 minuten spelen 4-0 in het voordeel van de thuisploeg en was het duel tussen VVK en Kloosterburen gespeeld. VVK had het achterin, met de sterk spelende Gregory Daalman, als beste man, uitstekend onder controle. Daarbij moest wel aangetekend worden dat Kloosterburen-spits Tu Vo vanaf het middenveld te weinig steun kreeg om het de verdediging van de gastheren echt lastig te maken.

Zo modderde het duel wat verder en besloot trainer Willem Pettinga in de 70e minuut tot een dubbele wissel. Wouter Korhorn en Joachim Steur kwamen binnen de lijnen en Gideon Steur en Arno Kuizinga mochten de warme douches opzoeken van Pettinga. De wissels zorgden er voor dat Kloosterburen met een diepe spits, Wouter Korhorn, meer ging spelen wat betekende dat doelman Roelof Bakker nu wat meer zwart wit gestreepte shirts in zijn strafschopgebied zag opduiken maar toch echt hachelijke situaties leidde dit voorlopig nog niet. Aan de andere kant moest de defensie van Kloosterburen wel attent blijven want vooral Leroy Fecunda bleef een regelrechte plaaggeest voor de bezoekers.

Verder golfde het spel in de slotfase wat op en neer en kreeg Wouter Korhorn nog een kans op een eretreffer maar de invaller zag zijn schot echter naast het doel van Roelof Bakker verdwijnen. Zo zag het er naar uit dat de stand die in de 54e minuut bereikt was ook de eindstand zou worden maar daar dachten de gastheren in de slotfase van het verder niet echt hoogstaand duel toch anders over. Leroy Fecunda scoorde in de 85e minuut namelijk zijn tweede treffer van de middag en dat betekende dat de stand 5-0 werd in het voordeel van VVK. Een uitslag die iets aan de hoge kant was omdat het spel van VVK niet van een dusdanig niveau was die deze stand rechtvaardigde. De 5-0 bleek echter ook nog eens niet de eindstand te worden want tot overmaat van ramp scoorde Giovanni Salvo in de 88e minuut ook nog eens de 6-0. De zesde treffer voor de gastheren betekende Salvo zijn derde treffer die daarmee aantoonde dat de verdediging van Kloosterburen weinig tot geen grip had op Salvo en zijn collega-spits Leroy Fecunda. Na afloop van het redelijk kansloos verloren duel was Kloosterburen-trainer Willem daarom ook duidelijk in zijn commentaar. ,,De eerste goal valt op een heel ongelukkig moment en dat kan gebeuren. Waar ik duidelijk minder over te spreken ben zijn de eerste tien minuten na de rust. We hadden afgesproken dat we compact zouden blijven spelen maar we begonnen veel te slap aan de tweede helft. Dat resulteerde in drie tegengoals binnen tien minuten en dat was bij de juiste concentratie niet nodig geweest.”

VVK-Kloosterburen 6-0(1-0)

45. Salvo 1-0, 47. Salvo 2-0, 51, Van der Meijs 3-0, 54. Fecunda 4-0, 85. Fecunda 5-0, 88. Salvo 6-0.

Scheidsrechter: Hofstede (Beesterzwaag)

Kloosterburen: Stok; Jonker, Mennes, Meijer, Eelco Korhorn; Van der Klei, Gideon Steur(70. Joachim Steur), Kuizenga(70. Wouter Korhorn), Remijn, Vo, Frik.