Stedum wint op ijsvlakte van Boerakker

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Stedum moest zaterdagmiddag aantreden tegen Boerakker. Op een hard bevroren veld wonnen de Stedumers het duel in Boerakker met 3-0 en dat was ook het enige waar trainer Leendert Nieburg blij mee was.

Stedum

   bron:Ommelander Courant

Waanzin noemde trainer Leendert Nieburg de beslissing van de consul in Boerakker om het duel Boerakker-Stedum door te laten gaan. Ook had Nieburg geen goed woord over voor de scheidsrechter die was aangewezen voor dit duel. ,,We moesten op een veld spelen dat werkelijk keihard was en waar normaal voetballen niet op mogelijk was. De consul had al wijs moeten zijn maar als ik dan zie dat een scheidsrechter ook tot de conclusie komt dat er gespeeld kan worden vraag ik mij af waar we mee bezig zijn.”

De woede van Nieburg werd echter getemperd door het resultaat want Stedum kwam al voor de rust op een 2-0 voorsprong. Siebrand Dijkema was namelijk twee keer succesvol en dat was gezien het spelbeeld ook terecht vond Nieborg. ,,We waren duidelijk de bovenliggende partij en dat deed mij goed moet ik eerlijk zeggen. We misten natuurlijk nog wel het nodige ritme maar daar kon Boerakker gelukkig niet van profiteren. “

Na de rust kwam de thuisploeg wat feller uit de startblokken maar doelman Dirk Pijl wist tot twee keer toe fraai redding te brengen doelpogingen van de gastheren. Nadat het offensiefje van Boerakker geluwd was konden de Stedumers het duel simpel uitspelen en kon het door Robbert Slager zelfs nog uitlopen naar 3-0 en wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Een zege voor Stedum waar Leendert Nieburg uitermate tevreden mee was omdat zijn ploeg hierdoor de belangrijke tweede plaats achter Zuidhorn kon vasthouden. ,,Zuidhorn wordt kampioen dat is duidelijk en wij moeten zorgen om tweede te worden want we willen zo snel mogelijk weer terug naar de vierde klasse. Daarom was dit een hele belangrijke zege hoewel het duel natuurlijk nooit gespeeld had mogen worden.”