Verlies voor ZEC tegen Pelikaan S

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

ZEC was een van de teams die zaterdag wel in actie moest komen omdat tegenstander Pelikaan S over een kunstgrasveld beschikt. De mannen van trainer Chris Voornhout keerden na een 2-0 achterstand bij de rust uiteindelijk met een 4-1 nederlaag huiswaarts en wat overeenkwam met het spelbeeld.

ZEC2 Bron: Ommelander Courant

De gevoelstemperatuur lag ook in Oostwold duidelijk onder nul maar het kunstgrasveld lag er uiteraard prima bij. De thuisploeg, die in tegenstelling tot ZEC, deze ondergrond gewend was creëerde zich direct de nodige kansen zodat ZEC-doelman Jan Posthumus direct vol aan de bak kon. Posthumus zag de tegenstander twee keer scoren in de eerste helft en vond dat ZEC over die stand niets te klagen had. ,,Je kon zien dat Pelikaan S meer wedstrijdritme had dan wij want ze vonden elkaar veel beter. Wij hadden het geluk dat sommige spelers aan de kant van Pelikaan S het te mooi wilden doen en daardoor stond het na de eerste helft nog maar 2-0.

Na de thee kwam ZEC beter uit de kleedkamer dan de gastheren want nadat enkele kansen niet verzilverd waren kwam de ploeg uit Zandeweer toch terug tot 2-1. Klaas ten Hove bracht ZEC door een strafschop weer terug in de wedstrijd en Jan Posthumus zag na de aansluitingstreffer opeens een ploeg die in een goed resultaat geloofde. ,,We voetbalden opeens met meer vertrouwen en er kwamen ook wel wat kansen op de gelijkmaker maar dat duurde helaas niet lang. Pelikaan S werd halverwege de tweede helft toch weer sterker en wij hadden in die fase over geluk niet te klagen dat ze aardig wat kansen om zeep hielpen.”

In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde ZEC nog om minimaal een punt aan het duel over te houden maar de risico’s die er toen genomen werden braken de ploeg uiteindelijk op zag Jan Posthumus. ,,Je neemt op een gegeven moment toch meer risico waardoor je de tegenstander meer ruimte geeft. Die profiteerden daar in de slotminuten nog twee keer van zodat we uiteindelijk met 4-1 verloren en waarbij ik wel moet zeggen dat dit wel een terechte uitslag was.”