Futsal Marum pakt periodetitel

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum 1 stond voor de moeilijke taak om het onvoorziene verlies tegen Blauw Wit een week eerder weg te spoelen, door een goed resultaat neer te zetten tegen Workum 1. Workum was de enige ploeg in de competitie die Marum nog niet eerder was tegen gekomen. Bij winst tegen deze ploeg kon de eerste periodetitel binnen worden gehaald, die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Dat lukte want het werd 6-4.

marumfutsal64638931 134241a

De heren van Futsal Marum besloten om voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd de koppen eens goed bij elkaar te steken om te bespreken waar het die week ervoor mis was gegaan. Deze tactiek van coach Besling wierp in de openingsfase van de wedstrijd zijn vruchten af. Na 13 seconden wist Futsal Marum de score door een "aanval uit het boekje” te openen. Maar de storm die de Marumers in het veld loslieten in de beginfase was hiermee niet ten einde. Nog geen minuut later was het Noël Kailola die de voorsprong wist te verdubbelen met een hard schot in de kruising. Workum leek totaal overdonderd door deze ongekend sterke fase van de jonge Marumers, die ook na de 2-0 nog niet over was. Want drie minuten later was het Noël Kailola die bij de tweede paal de slim opgekomen Daniel Laturiuw wist te vinden, die vervolgens met een venijnig stiftje de 3-0 liet aantekenen.

Deur

Een ongekend sterke start voor Marum dus. Na deze stormachtige beginfase kwam ook Workum beter in de wedstrijd. Marum zakte bewust iets meer in, om zo te profiteren van de ruimtes die zouden ontstaan achter de verdediging van Workum. Nu bleek dat Workum wel degelijk de deur goed dicht kon houden achterin. Ook Marum gaf vrijwel niks weg, waardoor een meer gesloten deel van de wedstrijd ontstond. Vanuit het niet werd dit echter opgebroken door de scheidsrechter, die het nodig vond om Marc Boonstra, voor een onschuldige opmerking richting te scheidsrechter plots een gele kaart te geven. Echter ook in ondertal bleef Futsal Marum ongeschonden en werd met een 3-0 stand de rust bereikt. Opmerkelijk tijdens de rust was wel dat de scheidsrechter nog even terugkwam op zijn eerdere gele kaart en zijn excuses aanbood aan Boonstra.

Profiteren

Na rust begon Marum precies zoals het de eerste helft: stormachtig. Dit resulteerde na een minuut spelen in de verdiende 4-0 voorsprong; Marc Boonstra omspeelde met een smaakvolle actie achter het standbeen langs zijn tegenstander en haalde vervolgens vernietigend uit. Kort hierna volgde een gele kaart voor Workum. Marum had niet lang nodig om te profiteren van deze overtalsituatie en na een assist van Lucas Dijk, wist Mart Hoekstra te scoren. De spits van Marum had al enige tijd het net niet meer doen bollen, dus, met de aanwijzing van coach Besling: "kom van die achterlijn af!”, was dit een meer dan welkome goal voor de goaltjesdief.

Ondanks de 5-0 voorsprong moet gezegd worden dat Workum een tegenstander was die niet van opgeven wist. Het team bleef goed druk zetten en voor elke bal gaan. Dit resulteerde halverwege de tweede helft van ook in een verdiende goal: 5-1. Echter, hierna was het weer de beurt aan Futsal Marum. Wederom Marc Boonstra wist te scoren na een assist van Rick Spoelman. Met een 6-1 stand leek er geen vuiltje aan de lucht voor Futsal Marum en leken de drie punten bijgeteld te kunnen worden. Echter het was Workum die nog sterk terug wist te komen. Hieraan lag weer een discutabele beslissing van de scheidsrechter ten grondslag. Nadat Workum terecht een vrije bal had meegekregen, werd deze tegen de nog weglopende Marc Boonstra aangeschoten, die op dat moment nog geen voldoende afstand had genomen. Dit betekende zijn tweede gele, en dus rode kaart. Marc "Van Bommel” Boonstra moest balend op de tribune plaatsnemen en Marum stond ineens 5 minuten lang in ondertal. Workum wist hieruit twee goals te maken en zo stond het ineens 6-3 met nog 8 minuten speeltijd op de klok. Niet veel later wist Workum zelfs tot 6-4 te komen en moest Marum nog even alle zeilen bijzetten om de drie punten in eigen huis te houden. Mede door sterk keeperswerk van Menno Snip bleef het bij 6-4 en wist Futsal Marum beslag te leggen op de eerste periode! Na afloop bleek ook nog dat koploper De Herauten met maar liefst 10-1 had verloren van Urk, waardoor Marum een goede uitgangspositie lijkt te hebben voor de komende wedstrijden.

Vrijdag staat de topper in de Hoofdklasse I op het programma tussen Exstudiantes en Futsal Marum en hier kunnen dus opnieuw belangrijke punten gewonnen worden om de strijd om de bovenste plaatsen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Futsal Marum is op vrijdag 8 maart, om 20:00 wordt dan Zvv Urk 2 ontvangen in Sporthal De Holten.