Ruime zege Eenrum-dames

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de Gemeentelijke Sporthal te Leens speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum afgelopen donderdagavond hun thuiswedstrijd tegen de lager geklasseerde dames van Futsal Winsum 3 uit Winsum. Eenrum haalde fors uit: 7-1.

futsal1

De eerste aanval was voor Futsal Winsum terwijl later ook Eenrum zich in de strijd mengde. Echter het tempo lag laag met hier en daar een versnelling die dan even voor opwinding zorgde. Toch waren het de gasten die brutaal de leiding namen. In de 5e minuut brak Anouk Vos door en passeerde zij keepster Margriet Rozema: 0-1. Hierna ging het tempo meer omhoog en wist Futsal Winsum het plezier van haar voorsprong niet lang vast te houden. In de 7e minuut belandde de bal bij Sarah Rijzinga die verwoestende uithaalde en op haar beurt keepster Jitske Berghuis passeerde: 1-1. Slechts veertig seconden later stond ook de 2-1 op het scorebord. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die andermaal succesvol was. Hierna speelde Eenrum duidelijk meer naar voren terwijl Futsal Winsum een meer afwachtende houding aannam. Ondanks leuk opgebouwde aanvallen en mooie kansen lukte het de thuisploeg niet de score op te voeren. De gasten onder leiding van aanvoerster Janina Faber wisten alles af te stoppen. Onder andere Vera Toonder schoot tweemaal naast en ook Sarah Rijzinga stuitte op een heel aardig goed keepende Jitske Berghuis terwijl ook Anda Toonder haar schot aan de verkeerde kant van de paal zag gaan. Aan de andere kant was Futsal Winsum nauwelijks gevaarlijk. Janina Faber schoot voorlangs en Marina de Graaf schoot na een pass van Anouk Vos naast. Toch sloeg Eenrum op slag van rust nog eenmaal toe zij het met hulp van de gasten. In de 24e minuut gaf Anda Toonder de voorzet waarna Marina de Graaf in een poging de bal weg te werken deze pardoes in eigen doel schoot: 3-1 ruststand.

Tweede helft

De tweede helft was koud begonnen toen Eenrum Futsal Winsum al op een onoverbrugbare achterstand zette. In de 27e minuut onderschepte Anda Toonder de bal en haalde succesvol uit: 4-1. Nog in dezelfde minuut was het alweer raak. Ellen Toonder vond Sarah Rijzinga die haar faam als goaltjesdief andermaal waar maakte: 5-1. Twee minuten hierna vloog ook de 6-1 binnen toen een voorzet van Janet Toonder door Anda Toonder tot doelpunt werd gepromoveerd. Hierna bleef Eenrum de wedstrijd controleren maar wist het de lichtblauwe muur niet te slechten. Aanvallend kwamen de Winsumers er nauwelijks meer aan te pas maar verdedigend lukte het ze beter. Ook was keepster Jitske Berghuis op dreef. In de 39e minuut leek Futsal Winsum even dichterbij te komen maar Lilian Bamberg stuitte op keepster Margriet Rozema. Toch vond Eenrum in de 40e minuut een opening. Een combinatie tussen Janet Toonder en Sarah Rijzinga werd door Toonder succesvol afgerond: 7-1. Hierna waren de betere kansen nog wel voor Eenrum maar treffers leverde dat niet meer op. Futsal Winsum kreeg ook nog enkele mogelijkheden maar Marina de Graaf en Anouk Vos waren onfortuinlijk zodat 7-1 ook de eindstand werd en Eenrum de drie punten in huis hield.