Duur puntverlies Futsal Marum

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum heeft in de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse I duur puntverlies opgelopen. Thuis werd volkomen onnodig met 3-4 verloren van middenmoter Blauw-Wit ’34. Vrijdag kunnen de mannen revanche nemen, inzet van deze wedstrijd tegen Workum is de 1e periodetitel.

marumfutsal64638931 134241a

Niets ten nadeel van de kwaliteiten van Blauw-Wit, maar een Futsal Marum in goeden doen behoort normaal gesproken deze thuiswedstrijd te winnen. Nu lag het anders. Een degelijk Blauw-Wit, met een alleraardigste keeper, zegevierde door gemakzucht, een gebrek aan beleving en het missen van kansen aan Futsal Marum zijde. Het leverde na 50 minuten een 3-4 verwinning voor de Leeuwarders op. Via 0-1 werd het 2-1, 3-2 en uiteindelijk dus 3-4. Doelpunten voor Futsal Marum werden gemaakt door Rick Spoelman, Noël Kailola en Marc Boonstra.

Futsal Marum heeft huiswerk te doen, het heeft niet op voetbalkwaliteiten maar op mentaliteit deze slag verloren. Dit kunnen aan het einde van het seizoen dure punten blijken.

Vrijdag is de kans en tevens noodzaak op revanche: Workum thuis om 20.00 uur in De Holten. Naast het nemen van revanche is er nog een ander belang, bij winst wordt namelijk de eerste periode gepakt en is de ploeg in ieder geval verzekerd van nacompetitie. Vooralsnog ligt de lat echter hoger en wordt er nog steeds gemikt op het kampioenschap. Misstappen zijn dan echter niet meer geoorloofd.

 Sporthal De Holten:

 Vrijdag 22 februari, 20:00 uur: Futsal Marum – Workum

Inzet: 1e periodetitel hoofdklasse I.