Zaalvrouwen Drachtster Boys delen punten met Pernis

Geschreven door C. Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys om de derde plaats tegen Pernis uit Schiedam. Pernis stond in de rust nog op met 2-3 voor. Gelijk na rust bracht Shannon Viet de thuisclub op gelijke hoogte, 3-3. En dat bleef het ook.

futsal1

Drachtster Boys begon sterk ondanks de druk van Pernis op de verdedigers. Na een prachtige opbouw van achteruit door Janneke Vellema, kon Vera Veelers langs de zijlijn de tegenstander omspelen. Na het snel doorspelen van Shannon Viet op Esther van Toledo kwam de bal uiteindelijk terug bij Vera Veelers bij de tweede paal en zij maakte de 1-0. Pernis kwam daarna snel terug. Na balverlies aan Drachtster zijde werd er onvoldoende geschakeld waardoor Suzanne Bakker, Lenie Mendez Fernandes kon bereiken, die de gelijkmaker binnen schoot. 1-1. Halverwege de eerste helft was er een aanval van Pernis met wederom Suzanne Bakker in de hoofdrol. Van achteruit zette zij de aanval zelf op, opnieuw door slecht omschakelen van de Boys. Na een 1-2tje met Lenie Mendes Fernandes scoorde Bakker; 1-2. Even daarna was een identieke fout de inleiding van opnieuw een doelpunt van Suzanne Bakker.1-3. Tot dan toe waren er al drie blessures voor het team van trainer Jos Alkema, die onlangs zijn contract met nog een jaar verlengde. Janneke Vellema ging ongelukkig door haar enkel en Kim Gall verdraaide haar knie. Sylvia van der Geest was in de warming-up al afgevallen door een zweepslag in haar kuit. De strijd werd er niet minder om. Shannon Viet wist vlak voor rust de 2-3 te maken.

Gelijk na rust kon Shannon Viet de gelijkmaker al binnen koppen, na een verre uitgooi van keepster Teuny Bosma. 3-3. De tweede helft duurde daarna nog lang. Ruim twintig spannende minuten met volop strijd van beide teams, maar geen doelpunten. Na het eindsignaal moesten beide teams genoegen nemen met één punt.

Door het verlies van Watervogels tegen FC Gelre, blijft de aansluiting mogelijk met de tweede plaats. Os Lusitanos, de ogenschijnlijk onverslaanbare koploper in de eredivisie, is aankomende vrijdag in de kwart finale van de landelijke KNVB beker de tegenstander. Drachtster Boys wil revanche na de blamage in de laatste ontmoeting (0-6) en hoopt ondanks de vakantie dat de toeschouwers de thuisclub volop komen steunen.

Aankomende vrijdagavond 22 januari 21.00 uur, in de Korfbalhal in Drachten, de kwart finale landelijke KNVB beker Drachtster Boys tegen OS Lusitanos.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Pernis VR1: 3-3

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Kim Gall, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Brenda Bekkema, Brenda Eefting, Shannon Viet en Janneke Vellema.

Selectie Pernis Vr1:Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Fransica Schols, Arletta Almeida, Samira Elbiyar, Vivienne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendez Fernandes en Roxanne Monkou.

Scheidsrechtsters : G. van Tuinen en R.J. Schripsema