Gelijkspel Eenrum-dames

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De zaalvoetbaldames van Eenrum speelden na een maand pauze – twee eerdere wedstrijden werden beide op verzoek van de tegenstander afgelast – afgelopen vrijdagavond tegen de dames van GSFV Drs. Vijfje 5 uit Groningen. In twee eerdere ontmoetingen won Eenrum met respectievelijk 7-4 en 3-7 maar deze keer zou het toch geheel anders gaan, want het duel kende geen winnaar: 6-6.

Eenrum

Eenrum miste duidelijk wedstrijdritme en Drs. Vijfje speelde nu veel feller dan in de voorgaande duels maar het is bij dit soort grote verenigingen nooit helemaal zeker of het wel het echte vijfde team is of dat er speelsters uit hogere teams meedoen. Na een langdurige afwezigheid deed Linda Bolt weer mee en zij verdedigde het doel. Scheidsrechter M. Verdonk uit Holwierde hanteerde de fluit op een goede manier. Eenrum startte goed want al na 3 minuten ontfutselde Sarah Rijzinga een stadjer de bal en schoot de 1-0 binnen. Doch zoals gemeld zat Drs. Vijfje er boven op en was het zeker gelijkwaardig dan wel iets beter dan de thuisploeg. Beide ploegen kregen dan ook mogelijkheden en vele zouden ook raak zijn. Lange tijd bewoog het spel heen en weer maar het waren de roodbaadjes die in de 17e minuut hun voorsprong uitbreidden. Janet Toonder vond nicht Vera Toonder die de keepster uitspeelde en de 2-0 in het net deponeerde. Doordat beide ploegen veel wisselspeelsters hadden was het spel bij tijd en wijle rommelig. De achterstand deerde Drs. Vijfje niet want met twee treffers in de 20e en 22e minuut kwam ze weer op gelijke hoogte: 2-2. Twee minuten later was het weer raak voor Eenrum doordat Sarah Rijzinga de bal oppikte en hard de 3-2 binnenschoot. Echter in de laatste minuut kwam Drs. Vijfje alsnog weer langszij wat de ruststand op 3-3 zette waarbij gezegd mag worden dat Eenrum de doelpunten wel gemakkelijk weggaf.

Tweede helft

Het begin van de tweede helft verliep slecht voor Eenrum. De stadjers startten fel uit de startblokken en namen door twee treffers in de 26e en 30e minuut nu zelf een 3-5 voorsprong. De thuisploeg moest nu zelf een achterstand zien weg te werken en ook nog eens voorkomen dat een fel spelend Drs. Vijfje te ver zou uitlopen. De thuisploeg zocht verwoed een opening maar de gasten wisten alles lange tijd dicht te houden. Aan de andere kant wisten de gastdames evenwel aan hun kant alles achterin ook dicht te houden en stond nu keepster Minke Toonder op haar post. Het was Eenrum dat in de 38e minuut weer dichterbij kroop toen Sarah Rijzinga de 4-5 noteerde. Echter 4 minuten later breidde Drs. Vijfje alweer uit naar 4-6 en leek de tweede nederlaag in zicht. Echter de roodhemden rechtten hun rug en knokten zich terug in de wedstrijd. Margriet Rozema raakte nog de paal maar in de 43e minuut was het wel raak. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die andermaal succesvol was: 5-6. De thuisploeg rook meer maar het duurde tot 49e minuut eer de gelijkmaker viel. Wederom was Sarah Rijzinga de doelpuntenmaakster: 6-6. In de laatste minuut bestormde Eenrum nog het Drs. Vijfje-doel maar het bleef bij 6-6. Eenrum had dus niet verloren maar het scheelde niet veel. Daar ook koploper Nieuw Roden eerder gelijk speelde blijft de achterstand op deze ploeg 3 punten.

Komende donderdag

Donderdagavond 21 februari is het Eenrum-Futsal Winsum 3 om 21.30 uur in de sporthal in Leens.