Futsal Marum te sterk voor Leekster Eagles A1

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 8 februari moesten Futsal Marum in Leek aantreden tegen Leekster Eagles A1, dat zich voor deze derby had versterkt met de eerste elftalspelers Handrit Hoxhaj en Harke Kalfsbeek. Nadat Futsal Marum de week er voor uitgeschakeld werd in de beker door Futsal Rolde, kon de focus nu weer volledig op de zo belangrijke competitie. De Herauten is hierin favoriet tot op heden, ze hebben de koppositie en laten bijna geen punten liggen. Aan Futsal Marum de taak om ze bij te benen en niet af te haken.

marumfutsal64638931 177601m

Om 20.00 floot scheidstrechter Oord voor de aftrap voor een kleine 80 toeschouwers in Leek. Gelijk bij de aftrap was te zien dat Leekster Eagles het spel wilde maken en Marum hield de ruimtes daarom klein. Toch was het Hoxhaj die met een van richting veranderd schot voor Leek de 1-0 aantekende. Een paar minuten later was het een mooie soloactie van Marc Boonstra, die de bal uiteindelijk keihard in het dak van het doel schoot en de 1-1 maakte. Niet lang daarna werden de Leekster weer gevaarlijk, en uit een gekraakt schot maakten ze via de rebound de 2-1. Het was een wedstrijd die vervolgens beide kanten op konden gaan. Futsal Marum wist dat elke kans die ze kregen benut moest worden, omdat beide ploegen zeer weinig ruimte weggaven. Na een goede uitbraak van Lucas Dijk, die de paal goed aflegde op Rick Spoelman, werd het 2-2. Niet veel later was het wederom een prachtige individuele actie van Lucas Dijk die de keeper ditmaal zelf passeerde en de 2-3 scoorde. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Een wedstrijd met veel spanning en een hoge amusementswaarde tot dusverre.

In de rust werd aan Marumzijde afgesproken dat er organisatorisch geconcentreerd gevoetbald moest blijven worden om zo weinig mogelijk ruimtes weg te geven. Dit alles ten spijt, gelijk na rust was het Harke Kalsfbeek die uit een onmogelijke hoek de 3-3 scoorde. De kansen vielen nadien aan beide kanten maar vooral keeper Veninga van Futsal Marum keepte erg sterk en verrichte enkele cruciale reddingen. De wedstrijd werd harder, want natuurlijk wilden beide partijen niet verliezen. Dit mede aangezien het grote ‘Marum gehalte’ in dit Leekster Eagles team. Een minuut of acht voor het einde werd er een gemene overtreding gemaakt op Stephan Latuputty (gele kaart), waardoor Futsal Marum met een man meer op het veld kwam te staan. Stephan Latuputty was trouwens wel het mannetje dat vaak werd gevonden met overtredingen. Futsal Marum bleef geduldig zoeken naar de vrije man en die werd gevonden door Mart Hoekstra, die een prachtige pass gaf op Lucas Dijk. Dijk maakte zijn tweede van de avond en zette de stand op 3-4. Met nog maar drie minuten te gaan, brachten de Eagles vervolgens een extra veldspeler erin. Het leverde een paar kansjes op, maar de Marumers hielden de boel goed op slot. In de laatste minuut volgde nog een goede uitgooi van Erwin Veninga op Daniel Laturiuw, die de 3-5 maakte en de wedstrijd hiermee in het slot gooide. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Oord af. Futsal Marum gaat met drie punten terug naar de Holten en doet zeer goede zaken in de competitie. Vrijdag 15 februari om 20.00 uur wacht Blauw-Wit ’34 als eerstvolgende tegenstander. Locatie is sporthal De Holten te Marum.