FC LEO kansloos tegen Lycurgus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

FC LEO verloor zaterdag  in Groningen met 2-0 van Lycurgus en dat was een juiste afspiegeling van een duel waarin de ploeg uit Leens door het ontbreken van topscoorder Rowan Rozema in aanvallend opzicht geen vuist kon maken.

Lycurgus1                        FCLeo

FC LEO-trainer Jan Jaap Zijlstra was duidelijk in zijn commentaar na afloop van de wedstrijd Lycurgus-FC LEO. ,,We hebben gewoon terecht verloren want  daar kunnen we kort over zijn.  Door de 2-0 eindstand ziet het er niet zo heftig uit maar Lycurgus was duidelijk een maatje te groot. Door het wegvallen van Rowan Rozema zijn we aanvallend aardig verzwakt en dat kun je niet zomaar even opvangen en zeker niet tegen een tegenstander van dit kaliber.”

De spits, die dit seizoen al dertien keer heeft gescoord, zal donderdag een MRI-scan ondergaan om te kijken hoe ernstig zijn knieblessure is maar Zijlstra verwacht dat hij zijn spits voorlopig kwijt is. ,,Gezien de klachten verwacht ik dat er wat met zijn meniscus aan de hand is en dan kun je er bijna vanuit gaan dat het wat dit seizoen einde verhaal is.”

Door het wegvallen van Rozema moest de FC LEO-trainer puzzelen richting zijn basiself en kwam er een plaatsje vrij voor een debutant. ,,Ik had Frank Veenwijk nu in de spits geposteerd en nog wat geschoven binnen mijn basiself waardoor de 17 jarige Mark van der Klei debuteerde als linksback. Die deed het uitstekend moet ik zeggen en daar om zeg ik ook, dat moeten we maar als winst zien want nogmaals in de wedstrijd tegen Lycurgus zat een goed resultaat er voor ons niet in.”