Duidelijke zege Noordpool tegen Wildervank

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Noordpool moest voor het eerste competitieduel in 2013 naar Wildervank en de ploeg van trainer Willem Kluin won daar overtuigend met 5-0.

Wildervank                             noordpool

Bron: Ommelander Courant

\De wedstrijd in Wildervank werd op kunstgras gespeeld en hoe wel de grasmat kwalitatief minder was dan die in Uithuizen was Willem Kluin daar niet ontevreden over. ,,We hebben gelukkig veel kunnen spelen en trainen bij ons op het kunstgras en dan is het prettig dat je vervolgens ook op kunstgras aan de competitie begint. Want net als alle andere teams moeten we natuurlijk wel weer een beetje in ons ritme komen.”

Dat lukte Noordpool echter vrij aardig want na dertien minuten spelen stond het door treffers van Johan Kluin en Michel Dries al op een 2-0 voorsprong en was er weinig aan de hand voor de gasten. Wel werd het na de 2-0 wat rommelig vond Willem Kluin en waar in de rust ook even over gesproken werd. ,,We hadden in de eerste helft al verder afstand van Wildervank kunnen en moeten nemen maar dat gebeurde helaas niet. Daar hebben we in de rust even over gesproken, en ik heb toen gezegd dat we wat rustiger moesten spelen. Ik moet zeggen dat heeft de groep goed opgepakt want in de tweede helft was ons spel duidelijk beter.”

Dat vertaalde zich ook nog eens in een drietal goals want nadat Jega Uruthirasingam er al snel na in de tweede helft 3-0 van had gemaakt was het duel wel beslist. Noordpool gaf eigenlijk geen kans weg en aanvoerder Johan Kluin wist voor zijn ploeg nog twee keer het net te vinden zodat er uiteindelijk een 5-0 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Een stand waar Willem Kluin dan ook zeer tevreden mee was. ,,We hebben eigenlijk geen kans weggegeven en ook geen rare blessures opgelopen. En  daarom zeg ik ook, ik ben zeer tevreden over onze herstart van de competitie.”