VVSV’09 trakteert Rood Zwart Baflo op pak slaag.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

VVSV’09 won zaterdagmiddag met 6-1 van Rood Zwart Baflo. Een duidelijke zege voor de thuisploeg waar het overigens in de eerste helft nog niet naar uitzag. Maar in de tweede helft, na een ruststand van 1-0, lieten de gasten uit Baflo het helemaal lopen en werd het uiteindelijk 6-1 voor VVSV’09 waar Vince van der Veen met een loepzuivere hattrick de grote man was.

1360320979Nvvsv roodzwartbaflo  2

 Spelmoment uit de wedstrijd VVSV'09- Rood Zwart Baflo

Bron: Ommelander Courant                             foto : Jan Gerdez Zoutkamp

Op woensdag zag het er volgens consul Jenne Mollema nog niet naar uit dat er in Zoutkamp gevoetbald zou worden maar zaterdagmiddag was de grasmat op sportpark Toercamp in een uitstekende conditie. Daardoor konden VVSV’09 en Rood Zwart Baflo aan hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop beginnen hoewel beide teams duidelijk niet compleet waren. Bij de thuisploeg ontbraken twee belangrijke krachten want Alfred Venhuizen was tijdens een onderling zaalvoetbaltoernooi geblesseerd geraakt en Rienk Venhuizen was door werkzaamheden afwezig. Een gevoelige aderlating vond ook VVSV’09-trainer Wim Nubé. ,Alfred en Rienk zijn twee belangrijke spelers voor ons en die wil je er natuurlijk graag bij hebben. Ik verwacht namelijk geen gemakkelijk duel vanmiddag tegen Rood Zwart Baflo dat zich ongetwijfeld wil revancheren voor de zwakke prestaties die er in de eerste competitiehelft geleverd zijn.

Dat was inderdaad de insteek van de gasten uit Baflo waar het duo Pieter Buma en Sander Tromp het seizoen zal afmaken na het vertrek van trainer Wobbe de Vries. Buma zal zorgdragen voor de coaching en de oud-speler van Rood Zwart Baflo gaf aan dat hij samen met Tromp eerst moet proberen om weer een eenheid van de eerste selectie te maken. ,,De neuzen moeten allemaal dezelfde kant op want dat was voor de winter duidelijk niet het geval. En wat vandaag betreft, ik heb geen idee hoe we er voor staan, want we hebben niet of nauwelijks kunnen trainen tijdens de winterstop.” Aan de kant van de bezoekers ontbraken verder William de Roo en Willem Beerda en begon de lichtgeblesseerde Mischa Meinema op de bank.'

Rustige beginfase

Nadat het duel zonder noemenswaardige hoogtepunten een kwartier onderweg was kon in de 16e minuut eindelijk de eerste kans genoteerd worden. Namens Rood Zwart Baflo was Dennis Tromp namelijk dicht bij een treffer. De spits zag zijn kopbal echter via de lat overgaan zodat het bij een kans bleef. Ook de thuisploeg creëerde zich vervolgens wat kansjes maar om nu te zeggen dat Rick Folkerts in het doel van Rood Zwart Baflo de handen echt uit de mouwen moest steken zou niet juist zijn. Zo bleef het spel op en neer gaan zonder dat er verder iets spectaculairs gebeurde maar waar in de 28e minuut eindelijk verandering in kwam. Vanuit de defensie van de thuisclub werd Vince van der Veen goed aangespeeld door Jan Wouter Zwart. De sterke spits ging goed door richting de achterlijn om vervolgens de bal uitstekend voor te geven op Hans Steigstra die vervolgens RZB-doelman Rick Folkerts kansloos liet en de 1-0 aantekende.

Een domper voor de gasten die tot dat moment zeker niet de mindere waren van de thuisploeg maar opeens tegen een achterstand aankeken. De ploeg uit Baflo creëerde zich na deze vervelende tegentreffer direct enkele kansen om op gelijke hoogte te komen maar VVSV’09- doelman Martijn Wieringa toonde aan dat hij in een prima vorm uit de winterstop was gekomen. Aan de andere kant van het veld was de thuisploeg ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een tweede goal maar de kansen die er kwamen waren in de slotfase van de eerste helft niet aan Marco Dijkstra en Vince van der Veen besteed zodat het bij een ruststand van 1-0 in het voordeel van de thuisclub bleef.

Sommige bezoekers waren vanuit de gezellige kantine nog onderweg naar het veld toen in de 46e minuut de 2-0 al op het denkbeeldige scorebord stond. Marco Dijkstra werd door Jaap Tuma goed de diepte ingestuurd en de snelle spits werd door de zwak ingrijpende verdediging van de Bafloërs vervolgens niets in de weggelegd om Rick Folkerts voor de tweede keer deze middag de trieste gang naar het net laten maken.

Opsteker

Een geweldige opsteker voor de gastheren die nog grotere vormen aannam toen Hans Steigstra met zijn tweede goal van de middag VVSV’09 in de 55e minuut op een 3-0 voorsprong wist te zetten. De ijverige middenvelder strafte zwak verdedigen van de gasten genadeloos af waardoor Rood Zwart Baflo binnen tien minuten in de tweede helft het duel volledig uit handen gaf.

Het leed was echter nog niet geleden voor de bezoekers want twee minuten later slalomde Hans Steigstra weer door de zwak ingrijpende verdediging van de gasten en gaf de bal nu op een presenteerblaadje aan de teamgenoot Vince van der Veen. De bijna 18 jarige spits wist wel raad met deze kans want enkele seconden later stond het 4-0 voor de thuisploeg. Duidelijk was dat de winst VVSV’09 niet meer kon ontgaan want de tegenstand wat Rood Zwart Baflo in de tweede helft bood stelde maar bitter weinig meer voor. Verder zorgden de weer in de selectie teruggekeerde Reinout Geuze en de nog steeds niet volledig van zijn enkelblessure herstelde Dennis Tromp ook niet voor veel aanvallend gevaar waardoor de VVSV’09-defensie relatief gemakkelijk overeind bleef.

Veel werd de gasten overigens niet bespaard want in de 60e minuut scoorde Vince van der Veen zijn tweede treffer van de middag. Op de droge schuiver van de spits moest doelman Rick Folkers ook nu het antwoord schuldig blijven zodat de thuisploeg met nog een half uur te spelen op een comfortabele 5-0 voorsprong kwam. Een voorsprong die gezien de tegenstand van de equipe van het duo Pieter Buma en Sander Tromp niet eens geflatteerd te noemen was.

Nadat Dennis Tromp in de 67e minuut een strafschop, na een overtreding van Rick Meijer, niet wist te verzilveren was dezelfde speler vier minuten later wel verantwoordelijk voor de 5-1. Tromp wist, na goed voorbereidend werk van Reinout Geuze, de bal namelijk van dichtbij achter de kansloze Marijn Wieringa te schieten. Echt nerveus werd de thuisclub echter niet van deze goal want in de 75e minuut zorgde Vince van der Veen met zijn derde doelpunt van de middag niet alleen voor de 6-1 maar betekende dat ook een glaszuivere hattrick voor de jonge spits. In de slotfase pasten beide teams nog wat wissels toe maar de prima fluitende scheidsrechter Brink had na de 6-1 ook gewoon af kunnen fluiten. Want veel noemenswaardigs gebeurde er niet meer in Zoutkamp waar vriend en vijand het er na afloop over eens waren dat VVSV’09 aardig uit de winterstop was gekomen en dat er in Baflo nog een hoop werk te doen is voor het duo Pieter Buma en Sander Tromp.

VVSV’ 09- Rood Zwart Baflo 6-1(1-0)

28. Steigstra 1-0, 46, Dijkstra 2-0, 55. Steigstra 3-0, 57.Vince van der Veen 4-0, 61.Vince van der Veen 5-0, 71. Tromp 5-1, 75.Vince van der Veen.

Scheidsrechter: J. Brink( Hoogkerk)

Gele kaarten: Muller, Meijer, Dijkstra ( allen VVSV’09), Melvin Folkerts(Rood Zwart Baflo)

VVSV’09: Wieringa; Mark van der Veen, Muller(63.Knol), Meijer, Zwart; Klaver(73. Postma), Tuma, Zijlstra, Steigstra; Dijkstra, Vince van der Veen.

Rood Zwart Baflo: Rick Folkerts; Sportel(56. Meinema), Melvin Folkerts, Benninga, Geuze, Smit. Dijk; De Vries, Kadijk, Zwart; Tromp.