Vrouwen Drachtster Boys ``nekken`` zichzelf.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Watervogels uit Den Helder en de vrouwen van Drachtster Boys werd inderdaad een topwedstrijd waar alles inzat. Spanning, strijd, veel inzet, goed voetbal, veel gele kaarten en dito overtredingen en gelukkige momenten, werden afgewisseld door minder gelukkige momenten.

1359959209N121005  Wedstrijd   Drachtsterboys   Watervogels  008

 Spelmoment uit het duel tussen de dames van Drachster Boys en Watervogels

Watervogels ging fel van start en zette de vrouwen van Drachtster Boys onder druk. Met succes want binnen 5 minuten stond Drachtster Boys achter met 2-0 door doelpunten van Monique v/d Rijst. Hierna ebde het offensief van Watervogels enigszins weg en dat kwam mede omdat de Drachtster dames meer druk gingen zetten. Het resulteerde in de 1-2 door Kim Gall en de 2-2 door Shannon Viet. Het team van Watervogels werd overrompeld doordat de Drachtster dames goed druk zette en moest toezien hoe nog voor de rust de 2-3 op het scorebord kwam door een doelpunt van Shannon Viet op aangeven van Janneke Vellema.

Na de rust ontspon zich een totaal andere wedstrijd. Eerst scoorde Shannon Viet nog de 2-4 maar daarna nam Watervogels het initiatief. Drachtster Boys maakte in korte tijd veel overtredingen. Ook hierdoor kreeg het veel gele kaarten en volgde de kans op 10 meter trappen. In dit geweld ging Drachtster Boys ten onder. Vijf maal geel, waarvan 2 maal geel voor Esther van Toledo, 3 tien meter trappen en 1 maal een penalty zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van Watervogels.

Watervogels liep uit van 2-4 naar 9-4 door doelpunten van Monique v/d Rijst (3), Aaike Verschoor, Chantal Hendriksen (2) en Marintha Louwe . De uiteindelijke stand werd nog 9-5 door een doelpunt van Shannon Viet in de laatste minuut.

Een ervaring rijker en een illusie armer voor de dames van Drachster Boys. De 2e plaats is voorlopig uit zicht. Volgende week staat de uitwedstrijd naar ZuidOost United uit Amsterdam op het programma.

Drachtster Boys : Teuny Bosma, Janneke Vellema, Kim Gall, Marleen Reenders,      Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Brenda Eefting, Sylvia van der Geest.

Gele kaarten: Sylvia van der Geest, Vera Veelers, Teuny Bosma

Rode kaarten: Esther van Toledo (2x geel)