Futsal Marum te sterk voor Avanti 2

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Voor Futsal Marum stond de belangrijke wedstrijd tegen Avanti 2 op het programma. Voor Marum was het weer enige tijd geleden dat er een competitiewedstrijd gespeeld werd en het was dan ook zaak voor iedereen om de focus weer op te pakken waarmee het team voor de jaarwisseling speelde. Dat gebeurde want er werd met 5-1 gewonnen.

marumfutsal64638931 177601m

Voor aanvang van de wedstrijd stond de ploeg uit Marum 2e op de ranglijst en nam Avanti de 7e plek in. Hoewel dit een groot verschil lijkt, werd in de eerste ontmoeting al duidelijk dat beide teams weinig voor elkaar onder doen en dat Marum dus volle bak moest gaan om de drie punten in De Holten te houden. Futsal Marum kon deze avond niet over een volledige selectie beschikken; doelman Erwin Veninga moest werken, spits Rick Spoelman zat vanwege werk in Duitsland en Rinze Boonstra zat langs de lijn omdat hij ziek was. Futsal Marum is dit jaar in de breedte echter sterker dan ooit en konden Menno Snip (k), Melle Kuipers en Rob Groefsema hun plaatsen innemen.

In te zakken

Het was al snel in de wedstrijd duidelijk dat deze twee voetballende ploegen erg op hun hoede waren voor elkaar. Beide ploegen kozen ervoor om aanvallend met veel beweging te spelen en verdedigend juist in te zakken om zo weinig mogelijk weg te geven. Dit resulteerde in een leuke openingsfase met een hoog tempo, maar waarin beide ploegen moeite hadden met het creëren van kansen. Toch kwamen die er wel. Noël Kailola wist voorzichtig wat schoten op de goal te lossen en ook aan de andere kant moest Menno Snip een aantal keren ingrijpen. Er moest echter een gele kaart van Avanti aan te pas komen, voor de score geopend kon worden. Futsal Marum zette een mooi ingestudeerde omloop in werking in de overtal, waarna Kailola vernietigend uithaalde en de bal de verre kruising instuurde: 1-0.

Extra gemotiveerd

De strijdvaardige jongens van Avanti, die onder toeziend oog van de druk schrijvende trainer van hun eerste elftal extra gemotiveerd waren, lieten het er niet bij zitten en wisten nog voor rust de gelijkmaker te produceren vanuit een vrije trap. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

In de rust wees coach Besling de Marumers nog eens op de tactiek. Avanti bleek een heel sterk 1e blok te hebben en een duidelijk minder sterk 2e. Er werd besloten om bij het 1e blok in te zakken en op te vangen, terwijl tegen het 2e blok full press gespeeld zou worden.

De tweede helft bleek deze tactiek goud waard. Hoewel beide ploegen gelijk op gingen, was het Marum die de wedstrijd steeds meer naar zijn hand begon te zetten. Dit resulteerde in de tweede helft snel in de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Via een prachtige aanval die opgezet werd door aanvoerder Marc Boonstra kwam de bal bij Melle Kuipers. Die zag de mee opgestoomde Rob Groefsema niet over het hoofd en laatstgenoemde knalde de 2-1 binnen. Avanti begon hierop steeds meer druk te zetten op de gastheren, maar die hielden het hoofd koel en mocht Avanti tot een kans komen, was daar de uitstekend keepende Menno Snip om het doel verder schoon te houden. Niet veel later viel dan ook de 3-1. Lucas Dijk, één van de sterspelers/smaakmakers van Boerakker op het Leekster Voetbalgala speelde al de hele wedstrijd met veel durf in zijn acties en dit keer deponeerde hij prompt de bal hierbij het doel in. Niet veel later was het dezelfde Dijk, die na een één-twee met Groefsema, ook de 4-1 wist te maken. Futsal Marum had nu een groot gat geslagen en hoewel Avanti wel probeerde aan te zetten, kwam de thuisclub niet erg in de problemen.

De laatste minuten besloot Avanti een alles of niet poging in te zetten door met een vijfde man te gaan spelen op de helft van Marum. De goal viel echter vlak voor tijd aan de andere kant en dit was misschien wel de mooiste van de avond. Na een mislukte doelpoging van Avanti wist keeper Menno Snip de bal op te vangen. Hij bedacht zich niet en wist met een perfecte dropkick de bal, zonder stuit, in het doel van Avanti te schieten; 5-1. Vlak na deze wereldgoal klonk het eindsignaal en bleven wederom de drie punten in De Holten.

Tweede plek

 Futsal Marum blijft door deze overwinning op de tweede plek staan met 24 punten uit 9 wedstrijden. Het gat met de Herauten lijkt groot, maar mocht Marum de inhaalwedstrijden die zij nog moeten spelen winnen, dan betekent dat, dat ze koploper zijn van de Hoofdklasse I.

Vrijdag staat echter eerst de kwartfinale van de beker op het programma tegen Futsal Rolde.

Selectie Futsal Marum: Menno Snip (k), Noël Kailola, Stephan Latuputty, Melle Kuipers, Lucas Dijk, Daniel Laturiuw, Rob Groefsema, Marc Boonstra (c), Mart Hoekstra.