Zaaldames Drachtster Boys door naar kwartfinale beker.

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond wonnen de vrouwen van Drachtster Boys vrij gemakkelijk van de vrouwen van HZVV in Hoogeveen met 2-8. Hierdoor gaan zij door naar de kwartfinale van de landelijke beker. Deze is op vrijdagavond 22 februari in de Korfbalhal tegen de bekerfinalist van vorig jaar en de huidige koploper van de landelijke eredivisie Os Lusitanos uit Amsterdam.

1359279012N2013 01 25 20.37.19  1

Drachtster Boys kwam deze avond niet in de problemen. Het speelde fris en combineerde makkelijk. De eerste de beste kans van Brenda Bekkema resulteerde dan ook gelijk in een goal. Na een typische individuele 'Bekkema-actie' schoot ze via de binnenkant paal binnen. 0-1. Na een prachtige actie van Sylvia van der Geest, kon Vera Veelers, de bal net niet binnen glijden. Halverwege de eerste helft volgde een pass op maat van Shannon Viet naar de tweede paal, waar Marleen Reenders vrij in kon tikken voor het tweede Drachtster doelpunt. 0-2. HZVV kreeg via Rianne Jurgens ook een grote kans, maar zij schoot naast. Vijf minuten voor tijd schoot Vera Veelers uit een vrije trap de 0-3 hard en laag in de goal.

De tweede helft speelde Drachtster Boys het rustig uit. In de derde minuut zette Marleen Reenders Janneke Vellema vrij voor het doel, 0-4. Na een gele kaart voor Alita de Vries-Salomons speelde Drachtster Boys met een man meer. Een lange uitgooi van keepster Teuny Bosma was voor Shannon Viet lastig te controleren. De bal leek hierdoor achter te gaan. Marleen Reenders dacht daar anders over en gleed de bal, vanuit een onmogelijke hoek, via de binnenkant van de paal binnen. 0-5. De 0-6 was er een om in te lijsten. Shannon Viet onderschepte de bal en speelde Marleen Reenders in. Die speelde de bal in een keer door op Janneke Vellema die vervolgens na een snelle één-twee met Sylvia van der Geest scoorde. Halverwege de tweede helft waren er twee schoonheidsfoutjes in de verdediging van Drachtster Boys, waardoor Rianne Jurgens (1-6) en Kim Spijker (2-6) konden scoren voor de thuisclub. Verder was het Drachtster Boys dat aanviel. Brenda Bekkema rondde een solo actie af met een keihard schot in de kruising. 2-7. En ten slotte was er een goede één-twee tussen Brenda Bekkema en Kim Gall, waarbij laatstgenoemde de eindstand van 2-8 op het scorebord zette.

Aankomende vrijdagavond spelen de Boys uit in Den Helder tegen ZVV Watervogels. Die week daarop is de inhaalwedstrijd tegen ZuidOost United in Amsterdam.

Eindstand: HZVV - Drachtster Boys VR1 2-8

De statistieken:

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Kim Gall, Marleen Reenders, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Janneke Vellema, Shannon Viet en Brenda Bekkema