Futsal Marum na zinderende wedstrijd in kwartfinale bekertoernooi

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het weekend van 11-13 januari 2013 gaat voor veel spelers van Futsal Marum 1 de boeken in als een van de zwaarste aller tijden. In drie dagen tijd moest er namelijk gepresteerd worden in een belangrijke bekerwedstrijd, op een zaalvoetbaltoernooi (Midwinter cup of Leekster Voetbalgala) en op de Bootcamp die Futsal Marum 1 organiseerde op zondag 13 januari! Gelukkig is de selectie momenteel op volle sterkte en heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende winterstop.

x-233-nieuweshirts3

Op vrijdagavond 11 januari stond de bekerwedstrijd tegen Sporting Emmen op het programma. Sporting Emmen speelt in de Groningse variant van de hoofdklasse en staat daar momenteel op een verdienstelijke 4e plaats. Een uitstekende graadmeter dus voor Futsal Marum 1 om eens te kijken waar men nu eigenlijk staat. Vriend en vijand waarschuwden ons voorafgaand aan deze wedstrijd voor deze tegenstander. Sporting Emmen zou namelijk bestaan uit allemaal technische individualisten. Niets bleek echter minder waar, want Sporthal de Holten was deze avond het decor van een zenuwslopend duel met een hoge amusementswaarde voor de vele toeschouwers.

Met een complete spelersselectie en onze vertrouwde spreekstalmeesters in het wedstrijdsectaris-hokje werd er scherp begonnen aan de wedstrijd. Sporting Emmen liet gelijk zien dat ze niet voor minder dan drie punten helemaal naar Marum waren afgereisd en waren dan ook totaal niet geïntimideerd door de hoge stand op de ranglijst van Futsal Marum 1 in de Friese hoofdklasse. Waar de tegenstanders in de Friese hoofdklasse altijd een compleet fort bouwen rondom hun doelgebied wanneer ze tegen Futsal Marum moeten spelen, toonde Sporting Emmen lef door goed druk te zetten vanaf de middenlijn. De defensie van beide teams stonden zeer goed opgesteld en het was duidelijk dat de eindscore van deze wedstrijd zou worden bepaald door details. Futsal Marum puntspeler Mart Hoekstra wist voor het eerst de ban wist te breken en de 1-0 score op het bord schieten. Hij wist met een actie van de rechtervleugel naar binnen te komen en met zijn gouden linker het net te vinden. Lang kon Futsal Marum niet van deze voorsprong genieten want Sporting Emmen gaf kort hierop een antwoord door de 1-1 binnen te schieten.

In de pauze durfde niemand op de tribune zijn geld te zetten op een van de ploegen, want beide teams waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Na de rust was het wel Futsal Marum dat het initiatief weer naar zich toetrok. Daniel Laturiuw had de 1-0 van Mart Hoekstra goed bestudeerd in de eerste helft en voerde een identieke actie in spiegelbeeld uit, 2-1 Futsal Marum. Sporting Emmen begon hierna meer en meer druk te zetten en Futsal Marum had hier duidelijk moeite mee. Waar Futsal Marum normaal gesproken tegen de meeste tegenstanders alle tijd en ruimte krijgt om op te bouwen, zaten de spelers van Sporting Emmen er nu bovenop. Het harde werken van de gasten uit Emmen werd dan ook beloond. In een kort tijdsbestek wisten de gasten gelijk te maken en hierna zelfs uit te lopen naar een 2-3 voorsprong. Keeper Erwin Veninga werd bij de laatste goal van Sporting Emmen op een briljante wijze het nakijken gegeven doordat een lepe speler van Sporting Emmen had gezien dat hij te ver voor zijn goal stond. Met een keurige stift in de goal wist de speler keeper Veninga (2 meter lang) in verbazing achter te laten. Futsal Marum was niet van plan op te geven in een wedstrijd waarin ze zelf zeker niet de onderliggende partij was geweest. Met nog een paar luttele minuten op de klok toverde coach Wico Besling nog een grote truc uit zijn hoed. Noël Kailola kreeg een vestje aangemeten en werd op goal geposteerd ten koste van Erwin Veninga. Waar keeper Veninga altijd onmiddellijk wordt teruggefloten door zijn medespelers wanneer hij zijn hok dreigt te verlaten, werd Noël Kailola juist aangemoedigd tot het maken van een solo. En een solo hebben we gezien dames en heren. Na een paar schitterende schijnbewegingen wist Kailola eigenhandig (lees: voetig) door te dringen over de linkervleugel en de bal vlak voor het eindsignaal verwoestend tegen de touwen te rammen, 3-3! Doordat in deze fase van het bekertoernooi de knock-out regel van toepassing is, werd het publiek na deze mooie wedstrijd dus ook nog eens getrakteerd op een zinderende penaltyreeks. Sporting Emmen trok hierbij aan het kortste eind doordat een van de spelers de paal raakte en Futsal Marum niet eenmaal faalde.

Dit betekent dat Futsal Marum 1 wederom een ronde verder mag in het KNVB bekertoernooi. De volgende tegenstander is ondertussen bekend gemaakt en dat zal Futsal Rolde gaan worden. Deze tegenstander is voor Futsal Marum niet helemaal onbekend omdat Futsal Rolde aan het begin van het seizoen de degens al eens kruiste met Futsal Marum 2. De eindstand werd toen 6-2 in het voordeel van de Roldenaren dus Futsal Marum heeft nog wat recht te zetten.

Vrijdag 18 januari staat er nog geen competitiewedstrijd op het programma voor Futsal Marum 1. Om wedstrijdritme op te doen zal er worden geoefend tegen Futsal Marum 2 om 21:00 uur in sporthal de Holten. Daarnaast spelen Futsal Marum 3 en 4 een competitiewedstrijd om 19:00 en 20:00 uur. Voor meer informatie of het volledige programma kunt u zoals altijd terecht op www.futsalmarum.nl