Een mooi verslag van Dé Reporter uit Marum over Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op de kwart en halve finale avond op het Gala moest Marum vanavond aantreden tegen Pelikaan S, Boerakker en Grootegast, voor ons gevoel alleen maar finales. Het werd vooraf niet voor niets de poule des doods genoemd want er zaten drie mogelijke favorieten voor de toernooiwinst in en bij die drie zat Marum niet.

marum

De eerste partij was tegen Pelikaan S uit Oostwold, de winnaar van het toernooi van vorig jaar waar o.a. Yoshua st Juste speelt. Yoshua is zaal International en zijn roots liggen in Marum waar hij vele jaren heeft gespeeld. Aan de bak dus kun je wel stellen al de eerste wedstrijd van de avond. De tribunes zaten afgeladen vol met enthousiaste fans van beide clubs bij deze partij waarvan menigeen dacht dit wordt leuk met veel spektakel en dat gebeurde ook mag je wel zeggen. De eerste de beste aanval, opgezet door Harke Kalfsbeek die de bal inspeelde op de vanavond ook zeer sterk spelende Erwin Bandringa, werd omgezet in een doorloopbal die Harke ook afrondde met de eerste goal van de avond.1-0. Pelkaan S verbleekte niet want dit team herbergt ontzettend veel kwaliteit wat ook bleek deze wedstrijd. Pelkaan S nam het initiatief en scoorde de 1-1 en een poosje hierna ook de 1-2 wat vond ik geen afspiegeling van de wedstrijd was want Marum speelde een prima partij. Een mooi opgezette aanval van Harke, Michel Jonker, Daniël Laturiuw en Erwin Bandringa, kwam het laatst op de pantoffel van Erwin B. die de bal in het dak pegelde en de 2-2 was er. Met nog een paar minuten op de klok gingen bij beide teams alle registers open, Marum keeper Menno Snip was deze avond in bloedvorm, hij pakte eigenlijk alles net als Melle Kuipers de jarige Frank Terpstra en Daniël Jonker achterin. Over de linkerflank pikte Harke Kalfsbeek de bal op, na een lekkere individuele actie passeerde hij een paar mensen en uit schijnbaar onmogelijke hoek peerde hij de bal in de lange bovenhoek 3-2, mooi doelpunt. De zoemer gaat, de adrealine is dun als jenever kun je wel stellen want de eerste drie punten zijn binnen, wat een sportieve emotie breekt er los na de wedstrijd tussen Pelikaan S en Marum, mooi om te zien zo hoort het.

Tweede wedstrijd tegen Boerakker met ook een prima team met veel zaalvoetbalvermogen waar we toch iets minder moeite mee hebben dan Pelikaan S. Na weer een lekkere aanval over meerdere schijven scoort, hij was heerlijk in vorm vanavond, met een panna Michel Jokerde 1-0. Boerakker probeert het maar Marum staat, weer met Menno S. als een huis. Tegen het einde van de wedstrijd controleren we de wedstrijd, Harke Kalfsbeek gaat er als een speer vandoor, Carlo Roffel, speelde ook een uitstekende partij, rook de kans op eigen helft en was aanwezig bij de tweede paal om de afgeleverde voorzet binnen te werken en de 2-0 is binnen. Twee gespeeld en 6 punten, ik aanschouw het Kader van Marum even. Trainer/Coach Bart van Veen loopt met een prachtige Smilde rond die bijna aangeeft bij een liefhebber, dit smaakt naar veel meer ze zien me in de toekomst wekelijks in de zaal. Ook weer mooi om te zien. Emko Bandringa hoef ik niet te noemen want die is er iedere week al, blijft mooi om te zien!

Laatste wedstrijd uit deze poule des doods was tegen Grootegast van in Marum woonachtige trainer Marcel Poll. Johan Staal van Puurvoetbalonline(mooie site die SV Marum en Futsal Marum een warm hart toedraagt) heeft zich tussen Tineke(mijn lieve vrouw voor het geval U het niet wist) en mij ingenesteld. Johan zegt terecht, wat een fantastisch spektakel is dit hier, geweldig voetbal, super sfeer maar bovenal het reünie karakter is geweldig. We analyseren de sportwereld even op de Johan Staal wijze. Eerlijk, oprecht maar bovenal zeer positief want dat is ook Johan karakteristiek. Er vindt een actie en een opstootje plaats op een veld bij een wedstrijd waarvan Johan terecht ook zegt, het zijn altijd zo weinigen die het voor velen minder leuk maken. Als (een paar moet ik eigenlijk zeggen) die lui, en daar wil ik naartoe, eens wisten wat het organiseren van een dergelijk evenement voor klus is zouden ze zich als blijk van waardering op zijn minst echt als een gast kunnen  gedragen.

Grootegast met oud Leekster Eagles, Ite Hoolsema, Tobias Rubingh,Chris Smedes en Arjan Veenstra en huidig Eagles speler Rolf Hazenberg in de gelederen. Grootegast moet winnen, Marum is al door wat een beetje weerslag lijkt te hebben. Arjan Veenstra scoort de 0-1 maar we blijven voetballen. Een actie van Melle K. vindt zijn weg naar Daniël, die de 1-1 op het scorebord zet. Grootegast is erg blij als voor hen de 1-2 valt maar Marum is vanavond een stuk volwassener dan de eerste avond vind ik. Na twee acties met even zovele assisten van Harke Kalfsbeek maakt de gedreven en zonder schroom spelende Michel Jonker de 2-2 en 3-2. Exit voor het sympathieke Grootegast en de volle buit voor Marum zijn 9 uit 3! Supporters bedankt voor jullie support en een avond waar we wel een(jenevertje)op kunnen nemen lijkt me.

Zaterdag a.s. spelen we op de finale avond van het Gala voor een volle bak, schitterende ervaring voor deze Boys die dit zelf hebben afgedwongen met het Kader.

Aanvang, 17.00 uur, zaal open rest ziet U op lvgala.nl.

Tot zaterdag dacht ik, U hoort weer van mij, Was getekend,

De Reporter.