Futsal Marum wint in tumultueuze wedstrijd van koploper De Herauten

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De topper in de Hoofdklasse I tussen Futsal Marum en De Herauten stond op het programma. Het was de wedstrijd tussen de nummer één (Herauten) tegen de nummer 4, Futsal Marum. De positie op de ranglijst vertekent enigszins, Futsal Marum heeft namelijk nog 2 á 3 wedstrijden in te halen op de ploegen die boven haar staan. In verliespunten staan de Marumers tweede, achter De Herauten. De belangen waren dus groot, wat ook te zien was aan het in grote getale aanwezige publiek. De thuisclub won met 4-3.

marumfutsal64638931 158501a

Futsal Marum, die moest aantreden zonder Rinze Boonstra, begon scherp en gretig aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en de rijen waren gesloten. Het ontbrak De Herauten aanvankelijk aan creativiteit en vernuft om daar doorheen te breken en voor gevaar te zorgen voor het Marumerse doel. Na zeven minuten kreeg een speler van de Herauten geel voor aanmerkingen op de leiding. Deze overtalsituatie werd vakkundig uitgespeeld door Futsal Marum. Noël Kailola bediende Marc Boonstra, die doeltreffend uithaalde: 1-0. Na deze goal veranderde het spelbeeld niet. Futsal Marum was duidelijk de betere ploeg en De Herauten enigszins onmachtig. De 2-0 volgde dan ook: Noël Kailola bediende ditmaal Mart Hoekstra: 2-0. Hierna sloeg letterlijk de vlam in de pan. Een speler van De Herauten kreeg de rode kaart voorgehouden wegens te wild inkomen op Noël Kailola. De Herauten voelden zich benadeeld en weigerde aanvankelijk om verder te spelen. Na onderling beraad bij De Herauten werd de wedstrijd toch hervat. Ook nu werd de overtal uitgespeeld: Noel Kailola zorgde met een schot in de lange hoek voor de 3-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Dominantie

Of Futsal Marum er met deze stand onbewust te gemakkelijk over dacht is lastig om te zeggen. Maar de dominantie waarmee het de eerste helft speelde, was in de tweede helft volledig verdwenen. Al redelijk snel na rust volgde de 3-1 na een goede aanval over de zijkant van De Herauten. De Herauten rook haar kans en drukte door. Hoewel Futsal Marum in de tegenstoot behoorlijk wat kansen kreeg om de knock out uit te delen, gebeurde dit niet. Toen De Herauten vervolgens ook de 3-2 aantekenden was het geloof bij de Friezen helemaal terug. Net op het juiste moment schoot Futsal Marum vervolgens de zo belangrijke 4-2 echter tegen de touwen. Een aanval uit boekje het belandde via Noël Kailola bij Stephan Latuputty, die de 4-2 achter de Bergumse doelman werkte.

Na dat moment kreeg Futsal Marum weer iets meer grip op de wedstrijd. De organisatie stond vrij goed en het liet De Herauten komen. Tot echt gevaar leidde dit niet tot vijf minuten voor het einde. Melle Kuipers kreeg de ongelukkig tegen zich aan gecaramboleerd en de bal verdween in het Marumse doel: 4-3.

Het publiek ging er nog eens goed voorzitten. Zouden de Marumers de wedstrijd over de streep trekken? De Herauten ging met een meevoetballende keeper spelen, maar meer dan een paar afstandsknallen leverde dit eigenlijk niet op. De tijd tikte voort en het laatste fluitsignaal kwam steeds dichterbij. Opluchting volgde toen de scheidsrechter definitief afblies. De drie punten waren een feit. De eerste helft was voor Futsal Marum, de tweede De Herauten. "De punten blijven echter in Marum en dat geeft een heerlijk gevoel”, aldus aanvoerder Marc Boonstra.

Door deze overwinning blijft De Herauten koploper en Futsal Marum vierde. Toch staan de Marumers in verliespunten bovenaan, zij hebben nog twee wedstrijden in te halen op De Herauten.