Van Sinterklaas tot Teddybeer;

Geschreven door Harry Reitsma op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Kloosterburen1

Op de dag nadat Sinterklaas ons landje was binnengewaaid, nam Kloosterburen 3 het op tegen het altijd lastige Zuidhorn 3. Er stond een stevig briesje en daarbij gevoegd een redelijk zwaar veld, maakte dat het geen eenvoudige klus voor onze strijders zou worden. Althans dat was de gedachte die heerste onder de spelers.

We waren deels wat verzwakt, want Jan Scholtens, Michiel Stam, Jerry van der Laan, Ron Bolt, Marnick Ozinga en Boets waren er niet. Gelukkig waren de aanstormende talenten, Jasper, Kevin en Rick, bereid om de opengevallen plaatsen in te vullen. Daarnaast waren bij de wel aanwezigen wat dubieuze gevallen. Hoewel het woord dubieus bij een aantal spelers in dubbel opzicht kan worden gebruikt, betrof het hier enkele spelers met al dan niet aanwezige kwetsuren. Zo kampt Eise met een dubbele hernia van zijn linkerteen, is het putje van Stephan verstopt, waardoor zijn voet steeds opzwelt en heeft Roy sinds kort hoogtevrees. Ook Jerry is nog niet fit en zal waarschijnlijk tot de winterstop ontbreken door een teenitis optima forma.

De niet aanwezigen hadden allerlei redenen. Zo ontbrak Jan omdat hij een trekkertje wilde aanschouwen in Kortrijk, Michiel had een korte vakantie in Italië en Boets deed iets geheel anders. Boets was voor televisieopnames in de jaarbeurshallen in Utrecht. Hij is een enorme teddybeerliefhebber en de NOS was daar achter gekomen. De perfect gesoigneerde Boets werd dan ook geportretteerd toen hij in de grote bak met teddyberen aan het rommelen was. Het 900! Euro kostende kleinood werd door Boets met liefde omarmd. Het deed hem denken aan zijn jeugd en wij zullen ons dan ook moeten voorbereiden op een heropening van zijn museum, maar dan met teddyberen.

De wedstrijd;
We hadden de eerste helft het windje in de rug en al snel werd duidelijk dat we de bovenliggende partij waren. Zuidhorn had hoegenaamd niets in te brengen en we kwamen dan ook binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. René scoorde middels een strak afstandsschot en Hans Baarslag, jazeker onze Adrie Korhorn-financier had een basisplaats, scoorde middels een technisch hoogstandje waarbij de bal keurig in de linkerbenedenhoek verdween.
Na 25 minuten volgde de eerste wissel, want Stephan voelde dat zijn putje weer verstopt raakte. De voet werd dik en hij werd dan ook vervangen door Hans Mulder. Dezelfde Hans slaagde er niet in om te scoren. Wel heeft hij in totaal 3 x de paal weten te raken. Voorwaar een hele prestatie. We bleven de bovenliggende partij en als Zuidhorn gevaarlijk werd dan was daar altijd nog onze Rick die zeer geconcentreerd stond te keepen. René scoorde nog een keer, maar door toedoen van Richard Bolt werd deze goal afgekeurd. Richard was van mening dat één keer scoren genoeg was voor René en besloot dan ook om in de baan van het schot te gaan staan. Hinderlijk buitenspel heet zoiets en Richard had zijn zin.
In de tweede helft moesten we tegen de wind in spelen, maar het spelbeeld veranderde niet. Rustig over de grond elkaar de bal toespelen, zoals de coaches hadden opgedragen, zorgt ervoor dat je in balbezit blijft. Ook nu weer diverse kansen, maar ze wilden er niet in. Nogmaals werd de paal geraakt. Ondertussen werden de drie aanstormende talenten ingebracht en daarmee werd ons overwicht nog duidelijker. Rick leek te scoren, maar zijn schot werd door de prima keeper van Zuidhorn uit het doel geranseld. Ook Jasper leek te gaan scoren, maar alleen voor de keeper haalde vader René hem uit zijn concentratie en werd de kans gemist.
Roy viel nog uit met een door zijn hoogtevrees veroorzaakte spierblessure en Eise kreeg weer last van zijn winterteen.
De sportieve tegenstander werd af en toe gevaarlijk, maar onze nieuwe laatste man, Hans Baarslag, verijdelde samen met Leon de Jong, alle scoringskansen. Twee sublieme reddingen van Rick zorgden ervoor dat we op 2-0 bleven staan.
Zuidhorn was sportief, maar één speler was dat zeer zeker niet. Deze ruim 60-jarige corpulente man, had op alles wat aan te merken. Uiteindelijk zorgde een straf van 5 minuten ervoor dat zijn mondje even gesnoerd werd. René probeerde de man definitief naar de eeuwige jachtvelden te helpen, maar deze poging mislukte. Uit welingelichte bron heb ik gehoord dat ook de spelers van Zuidhorn gehoopt hadden op een geslaagde poging.
Zo behaalden we een zeer verdiende 2-0 overwinning, die eigenlijk veel te laag uitviel. Volgende week Bedum t