Drachtster Boys dames onterecht bestraft

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Wehl tegen de kampioen van vorig seizoen FC Gelre. Na het verlies van vorige week tegen koploper Os Lusitanos stond er een getergd Drachtster Boys aan de aftrap.

 1353827996N16112012   Vera Veelers DrBoys   Os Leo Soeters

 Vera Veelers       foto: Leo Soeters

Drachtster Boys had een goede start. Ze begonnen feller en scherper dan de afgelopen wedstrijden. Maar ook FC Gelre had een goede start. De eerste echte kans was dan ook voor de thuisclub. Wendy Tiemes gaf de bal voor, maar deze werd bij de tweede paal gemist. Even daarna leek er een overtreding te worden gemaakt op Vera Veelers, maar de scheidsrechter besliste dat het een intrap werd voor FC Gelre. Frederique Smit profiteerde van dit moment. Omspeelde Vera Veelers en schoot verassend de bal tussen de benen van Teuny Bosma door. 1-0. Even later ging Janneke Vellema in de fout. Een snelle counter van Gelre eindigde in een slap schot van Linda Tiemes, maar deze bal glipte Teuny Bosma door de handen. 2-0. Drachtster Boys herstelde zich wel. Zo schoot Esther van Toledo keihard op de paal en wist de goed keepende Jantien Wanrooij een bal van Kim Gall uit de korte hoek te halen. Ook de twee 10-meter ballen die FC Gelre tegen kreeg pareerde Jantien Wanrooij. Zo was de ruststand 2-0.

De tweede helft begon met een misser van de doorgebroken Wendy Tiemes. Uit de counter die daarop volgde, schoot Esther van Toledo in het zijnet. Daarop volgde nog diverse kansen voor Drachtster Boys, maar de bal leek er niet in te willen. Zo was er opnieuw een bal op de paal van Esther van Toledo en in de rebound redde Jantien Wanrooij op het schot van Sylvia van der Geest. Uit een corner door Brenda Eefting wist Vera Veelers halverwege de tweede helft de aansluitende treffer te maken door de bal door de benen van Jantien Wanrooij te schieten. 2-1. Daarna volgde een cruciaal moment in de wedstrijd. Vera Veelers kreeg geel voor een lichte overtreding. De vrije trap die daarop genomen werd door Linda Tiemes kwam op de vingertoppen van Janneke Vellema, die in de muur haar hoofd probeerde af te schermen. De scheidsrechter constateerde echter wat anders en gaf Vera Veelers haar tweede gele kaart, waardoor ze met rood de zaal werd uitgestuurd. Aanvoerder Teuny Bosma en andere speelsters probeerden aan de scheidsrechter duidelijk te maken dat hij de verkeerde speelster bestrafte met geel, waarop hij direct rood gaf aan keepster Teuny Bosma. In het tumult dat daarna ontstond moest ook Cor Kramp de zaal verlaten. De penalty die nog genomen moest worden door Wendy Tiemes kon niet gestopt worden door de invallende keepster Kim Gall. Nadat de resterende tijd met een man minder uitgespeeld werd, ontstond er weer wat rust in het veld. Drachtster Boys had nog 9 minuten om wat aan de stand te doen. Er waren nog wel kansen voor Drachtster Boys en zelfs een aantal 10-meter ballen, maar Jantien Wanrooij stond andermaal in de weg. In de laatste minuut kon Esther van Toledo de 3-2 binnen schieten, maar gelijk na de aftrap schoot FC Gelre raak. Hierdoor werd de eindstand 4-2.

Volgende week speelt Drachtster Boys opnieuw uit. Dan tegen de hekkensluiter van de Eredivisie AORC/Lebo Vastgoed in Amsterdam.  Vrijdagavond 7 december is de bekerwedstrijd thuis tegen Extudiantes.

Eindstand: FC Gelre - Drachtster Boys VR1 4-2

Selectie Dr.Boys           :Teuny Bosma, Janneke Vellema, Vera Veelers, Kim Gall, Shannon Viet,   

                                                Esther van Toledo,  Sylvia van der Geest en Brenda Eefting

Kaarten: Drachtster Boys: Vera Veelers (2xgeel/rood), Teuny Bosma (rood) Teammanager Drachtster Boys zaal VR1