Dames zaalteam Drachtster Boys zet zegereeks voort

Geschreven door C. Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen Plubos uit Alkmaar. De laatste wedstrijden verliepen moeizaam, maar er werd wel gewonnen. Het gemis van de speelsters Jessie Prijs en Brenda Eefting was zichtbaar. Daarnaast moest de wedstrijd gespeeld worden zonder de zieke Janneke Vellema. “Op basis van de tweede helft, een goede overwinning” zei trainer Jos Alkema na de wedstrijd.

 1352661852NSmSp 2012 11 09 4587

 Dames Drachster Boys blijven winnen

Ook vanavond kwam Drachtster Boys niet sterk uit de startblokken. Al na anderhalve minuut wist Brigitte Pluijmers na een solo actie Teuny Bosma te verschalken, 0-1. Drachtster Boys deelde wel spelden prikjes uit met kansen voor Esther van Toledo en Shannon Viet, maar deze strandden veelal op de goed keepende Nanouk Groentjes. Er waren ook kansen voor Plubos met Bianca Webeling, op de paal, en Brigitte Pluijmers, over. Na de time-out van Plubos, met nog vijf minuten op de klok, begonnen de vrouwen van Drachtster Boys te voetballen. De gelijkmaker viel nog voor de rust. Shannon Viet tikte op een goede voorzet van Esther van Toledo bij de tweede paal binnen, 1-1.

Na de rust speelde Drachtster Boys rustiger en combinaties liepen beter. Uit een corner wist Vera Veelers in tweede instantie Kim Gall voor het doel te vinden, die uit de draai fraai de 2-1 inschoot. Plubos bleef er tot dan toe nog in geloven. Rianne Schoonhoven probeerde op aangeven van Deborah Cordes de bal binnen te tikken, maar Brenda Bekkema wist keepster Teuny Bosma te helpen en redde op de doellijn. Op een vrije trap van Brigitte Pluijmers naar Deborah Cordes bracht Teuny Bosma redding. Zes minuten voor tijd liet Drachtster Boys de hoop van Plubos op een goed resultaat vervliegen. Op aangeven van Shannon Viet maakte Sylvia van der Geest, haar eerste doelpunt van het seizoen, 3-1. Een zichtbare opluchting voor de Boys en een zichtbare klap voor Plubos. Na een lange uitgooi van Teuny Bosma bracht Kim Gall, door de bal achterwaarts in te koppen, de eindstand op 4-1.

Volgende week vrijdagavond 9 november spelen de vrouwen om 21.15uur in de Korfbalhal in Drachten de topper tegen de makkelijke scorende nummer twee OS Lusitanos uit Amsterdam.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Plubos Vr1 4-1

De statistieken:

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Kim Gall, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest en Brenda Bekkema.

Selectie SV Plubos Vr1:         Nanouk Groentjes, Rina Blondeau, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Bianca Webeling, Deborah Cordes, Rianne Schoonhoven en Mirjam van Dijk

Scheidsrechtsters : C. Koper en R.J. Schripsema

Secretaris             : L.W. Griek

Toeschouwers               : 70

Gele Kaarten: Drachtster Boys:: Shannon Viet,  Plubos : Deborah Cordes

C. Oosting-Wildeboer