Futsal Marum verliest in Urk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Met een ongeslagen status, 15 punten uit 5 wedstrijden, werd er door Futsal Marum naar Urk afgereisd. Voorafgaand aan de wedstrijd leek er gezien de tussenstand, Urk had 6 punten uit 5 wedstrijden, niet veel aan de hand. Echter Urk uit is nog nooit een gemakkelijke wedstrijd gebleken voor Futsal Marum, ook deze avond niet. Er werd met 4-2 verloren.

marumfutsal64638931 134241a

Keeper Erwin Veninga was verhinderd en Rick Spoelman zit nog in Schotland voor zijn werk. Menno Snip en Erwin Bandringa waren de vervangers waardoor Futsal Marum met de volgende selectie aan de wedstrijd begon: Menno Snip (k), Noël Kailola, Stephan Latuputty, Rinze Boonstra, Daniël Laturiuw, Lucas Dijk, Marc Boonstra, Erwin Bandringa en Mart Hoekstra.

De wedstrijd begon afwachtend, Urk zakte in en wachtte op de counter. Hiermee konden ze af en toe erg gevaarlijk worden. Marum was niet geconcerteerd en maakte veel slordige fouten. Tegen de verhoudingen in kwamen de mannen van Wico Besling toch op een 1-0 voorsprong. Marc Boonstra ontving de bal aan de rechterkant van het veld en schoot de bal hard op doel. De keeper zag de bal niet goed aankomen en tikte de bal zelf in de korte hoek.

Echt lang genieten van deze voorsprong konden de Marumers niet want binnen een paar minuten lag de bal alweer in het andere netje. Een steekpass van achteruit werd simpel binnengetikt door de spits, die sluw wegliep uit de rug van 1 van de Marumers (1-1). Hoewel de Marumers redelijk ongeïnspireerd aan het voetballen waren, waren ze wel de betere ploeg. Ook maakten ze niet een aangeslagen indruk en scoorden vlak voor rust de 1-2. Marum stond onder druk, maar door een goede ééntweetje tussen Marc en Stephan Latuputty kwamen ze onder die druk uit. Waardoor Stephan Latuputty samen met Noël Kailola op het doel afkwam. Eerstgenoemde legde de bal breed en Noël Kailola schoot de bal hard tegendraads in. Dit was tevens de ruststand.

Onderschept

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste, Marum met de bal en Urk op de counter. Vijf minuten na rust lukte het Urk om één van de vele counters om te zetten in een doelpunt. Een pass van Rinze Boonstra werd onderschept waardoor de speler van Urk een vrije doortocht had naar de goal. Menno Snip werd in dit één op één duel geklopt waardoor de stand weer gelijk was (2-2). Marum probeerde hierna alles om weer op voorsprong te komen, maar alle schoten werden goed gepareerd door de keeper van Urk. En als je zelf niet weet te scoren…. dan weet je het wel! Uit een corner schoot Urk de 3-2 binnen. Met nog vijf minuten op de klok ging Marum met een meevoetballende keeper spelen, maar ook dat mocht niet baten. Urk scoorde nog eenmaal uit een counter en zo werd een 4-2 eindstand op het scorebord gezet.

Aanvoerder Marc Boonstra was niet tevreden na de wedstrijd. "We waren te gefocust op de winst, achteraf hadden we voor een gelijkspel moeten gaan. Urk het spel moeten laten maken, en dan zelf misschien in een counter twee puntjes extra mee naar Marum nemen".