Vedette United = vechtmachine

Geschreven door marco Consten op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Hera Futsal 1, de op dat moment nummer 3 op de ranglijst, kon zich, na twee simpele overwinningen en één nipte nederlaag, opmaken voor een op papier makkelijke tegenstander. DWS Oosterpoort 3 mocht afreizen naar het hoge noorden en mocht het in de ‘Blauwe Hel’ opnemen tegen VEDETTE UNITED. DWS Oosterpoort 3 stond op dat moment 7e op de ranglijst (5 gespeeld, 6 punten 20 voor en 18 tegen). Een makkelijk scorende ploeg, die echter ook veel tegen krijgt.

images

Hera 1 mocht zich echter toch enigszins zorgen maken, want de laatste wedstrijd wisten de mannen uit Oosterpoort in de beker te winnen met 17-1 tegen 2e klasser Oranje Nassau 5 die overigens ook bij ons in de competitie zit en volgende week de tegenstander is van Vedette United. Een erg opmerkelijke uitslag, reden te meer om gefocust aan de wedstrijd te beginnen en de tegenstander zeker niet te onderschatten.
Vedette United wilde sowieso vol gas gaan, omdat ster reporter en ‘local hero’ Johan Staal een bezoekje zou brengen aan Scherpanello. Wanneer Vedette United een goede pot op de mat wist te leggen, zou dit dankzij de verslaggeving van meneer Staal verder verspreid worden, en zal Hera nog meer publiek weten te trekken en nog bekender worden.
Helaas moest Johan op het laatste moment afzeggen, wegens andere verplichtingen en daarom schrijf ik nu dit stuk. We hopen Johan in de toekomst snel te mogen verwelkomen in ‘De Blauwe Hel’.
Nadat de badmintonners: ‘de shuffles, rackets en de netten hadden opgeruimd’ galmde de vedette remix door de speakers en zorgde deze muziek samen met de massaal afgereisde Vedette-supporters voor de nodige sfeer in de Scherpanello.De door blessure geteisterde Vedette speler Snippy heeft besloten de zaalschoenen eerst aan de wilgen te hangen en heeft zich op een trainerscarrière gestort. Eens in de twee week reist Snippy af naar Heerenveen voor de cursus TCZ 3 (Trainer/Coach zaalvoetbal). De geleerde theorie, werd afgelopen vrijdag gelijk in de praktijk uitgevoerd en voor de wedstrijd werden verschillende looplijntjes en tactiek besproken.
Omdat DWS Oosterpoort een nieuwe tegenstander is en vorige week met een 17-1 overwinning toch behoorlijk indruk heeft weten te maken, werd voor een terughoudende tactiek gekozen. Eerst even de kat uit de boom kijken en dan op de counter er uit.
Om klokslag 9 uur liet Cheddar het balletje rollen en was de wedstrijd begonnen. De openingsfase was zeker voor Hera. De verwachte tegenstand bleek reuze mee te vallen en al gauw kon de tactiek van terugzakken op eigen helft verruild worden door het vol druk zetten en afjagen van de in de beginfase tegenvallende tegenstander.Vedette United wist binnen 10 minuten vrij eenvoudig op voorsprong te komen door goals van Cheddar en Ola. Het leek een vrij eenvoudige avond te worden voor de mannen van de familie Tiekstra.
Echter het laatste kwartier van de 1e helft was Hera het even helemaal kwijt. Totaal onnodig verloor Vedette United de grip op de wedstrijd en liet het DWS terugkomen in de wedstrijd. In de rust stond opeens de 2-2 op het scoreboard. Hier mocht Hera haar handjes mee dichtknijpen, want DWS had het betere van het spel en vooral ook de betere kansen. De mannen uit de stad sprongen echter niet goed om met de geboden kansen.
Ook mag Hera haar keeper Oele bedanken die twee keer goed red en één keer een honderd procent kans van DWS pakt. De ‘Bony’ van DWS kreeg van drie meter een voorzet en schoot deze hard in de rechter hoek in. Oele, die nog bij de 1e paal stond bewoog mee met de bal en met een katachtige redding, zo eentje die een keeper van 23 kan maken, dook de oude rot naar de verre hoek en wist de bal op een onnavolgbare wijze uit het doel te boksen. Iedereen op de tribune werd helemaal gek en besefte dat Hera de steun van de ‘zesde’ man nodig had. COME ON VEDETTE UNITED!! werd vanaf de banken geschreeuwd naar ‘de Helden in het Blauw’. Ook na rust had Hera het lastig tegen een zeer matige tegenstander. De balletjes kwamen niet aan, werden te slap ingespeeld, er was geen aansluiting. Het liep gewoon niet.
Als een echte aanvoerder betaamd, pakte Captain Clasie het voortouw en ging voorop in de strijd. Hij besefte dat er wat moest gebeuren en maakte met een charge op Bony duidelijk dat er wat extra’s van Vedette United gevraagd moest worden. Als het voetballend even niet loopt moet er maar gewerkt worden! Hera 1 veranderde van een voetballende ploeg in een soort vechtmachine.
Zijn mede verdedigers volgden dit voorbeeld. Vooral Macho zat lekker in de wedstrijd. De hele wedstrijd heb ik hem niet op een foutje kunnen betrappen; was fel, gretig en agressief op de bal. Durfde goed door te dekken en zelfs over zijn tegenstander heen te gaan waardoor hij 3x in scoringspositie terecht kwam. Helaas kon hij zijn goede spel niet belonen met een goaltje.Enno daarentegen stond verdedigend zijn mannetje, mijn mening is echter dat hij te verdedigend denkt. Hij blijft vaak in de zone staan in plaats dat hij doordekt, dit is een meningsverschil over de manier van spelen waar we het nog steeds niet over eens zijn. Hij speelde een tot op dat moment degelijke en solide wedstrijd.
Maar Hera had het dus moeilijk, een fase waarin het niet liep en de matige tegenstander steeds meer in de wedstrijd kwam. 10 minuten na rust was hij daar dan opeens: NINO! Op eigen helft wist de ‘nummer 9’ van Hera de bal te onderscheppen en dribbelde in rap tempo richting het doel van de tegenstander. De twee verdedigers liepen alleen maar achteruit, waardoor Nino steeds meer meters kon pakken. Hij werd totaal niet aangepakt tot op zo’n 5 meter van de goal. Hij titke het balletje opzij voor zijn rechter en wist, totaal tegen de verhouding in Hera weer aan de goede kant van de score te zetten. 3-2.Dit gaf net de boost die Hera nodig had, de ontlading was groot en de vijf minuten die daarop volgden kon Hera in rap tempo uitlopen na een 6-2 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. De goals werden gemaakt door Ola (2x) en een eigen doelpunt.
Uiteraard zal WFR, WFR niet zijn als hij een saaie, degelijke maar kleurloze pot zou spelen. WFR kwam zelf ook tot dat inzicht. WFR bedacht dat wanneer hij wilde dat het in de derde helft, zoals gebruikelijk, alleen maar weer om WFR zou draaien, hij snel in actie moest komen en de nodige fratsen moest gaan uithalen. Nauw dames en heren, dit gebeurde !! De 2-4 was een 1-2tje tussen Ola en WFR, waarna Ola één op één geen fout maakte en de bal rustig langs de keeper schoof. Dit was de eerste assist van WFR. De 2-5 was een eigen goal, gemaakt door een verdediger van DWS die een scherpe voorzet van Cheddar zo in eigen doel gleed. De 6-2 was de mooiste goal van de avond. Weer waren de hoofdrolspelers Ola en WFR die zowel binnen als buiten het veld elkaar goed weten te vinden! Een half hoge voorzet van WFR werd door Ola uit de lucht in één keer meedogenloos hard in de kruising geschoten. De bal raakte de binnenkant van de paal nog zo hoog mogelijk en suisde keihard naar de andere hoek. Deze goal staat wat mij betreft op #1 mooiste goals in de zaal van dit jaar. WFR snoerde daarna nog alle criticasters de mond die zeiden dat deze jongen te weinig voetbal in zich heeft en te veel op kracht doet. Want WFR werd, vijf minuten voor tijd, met een man in zijn rug aangespeeld, nam de bal vervolgens aan en zette Ola daarna op zeer subtiele wijze, door de bal achter het standbeen te schieten, één op één met de keeper. Ola schrok van de mogelijkheid, en had natuurlijk nooit op dit balletje, dat écht van zeer hoge schoonheid was, gerekend en kon de bal niet goed aannemen, waardoor de doelkans hem ontnomen werd.
We zijn echter nog niet klaar met de beste man uit Warffum. WFR probeerde zijn geweldige laatste kwartier nog te bekronen met een doelpunt. Dit had WFR echter beter niet kunnen doen, balletjes inleveren en hard werken zijn toch meer zijn eigenschappen. Het was al snel duidelijk dat de bal nooit doel zal treffen en dat de bal hoog over zou gaan, maar toch zat iedereen op het puntje van de bank, WANT JA HOOR !! de bal raakte het Groene Vlak . Waardoor WFR op alle klassementen meedoet en de 1e plek deelt met 3e elftal, ex vedette speler, Appie.