Futsal Marum wint Hoofdklasse topper tegen Exstudiantes

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 12 oktober stond de wedstrijd Futsal Marum 1 – Exstudiantes 1 op het programma in de Hoofdklasse I. Dit was meteen de eerste topper voor Futsal Marum in de Hoofdklasse. Nadat ze vorig seizoen overtuigend gepromoveerd waren vanuit de Eerste Klasse, stonden ze na vier wedstrijden op twaalf punten, een betere start was niet mogelijk. Toch was men gewaarschuwd, omdat de eerste vier wedstrijden tegen ploegen waren uit de onderste regionen. Met de komst van Exstudiantes naar Sporthal De Holten, kwam hier snel verandering in. Voor aanvang stonden de ploegen op plaats twee en drie op de ranglijst en mochten zij dus gaan uitmaken wie na vanavond koploper zou worden. Een eerste serieuze test dus voor de jonge Marumers.

1350149571N100 0228

 Futsal Marum 1 trotse koploper

Futsal Marum kon over een nagenoeg complete selectie beschikken. Alleen Rick Spoelman, die door de modder kruipt in Schotland (op oefening), was afwezig en zijn plaats werd, evenals vorige week, opgevuld door Melle Kuipers.

Spektakel

De wedstrijd in Marum begon meteen met spektakel. Vanaf de aftrap zette Futsal Marum een geweldig snelle aanval op, waarna binnen 20 seconden Stephan Latuputty de 1-0 op het bord had moeten zetten, maar hij vergat van dichtbij te scoren. De toon was meteen gezet. Deze wedstrijd zou gaan om de details, omdat zowel Exstudiantes en Futsal Marum bekend staan als ploegen die weinig weggeven, wat de gemiste kans in de beginfase extra zuur maakte. Zo kwam het dat de eerste helft zich ontpopte tot een soort schaakspel: Exstudiantes zakte ver in op eigen helft en Marum had moeite om hierin de gaten te vinden. Maar ook aan de andere kant werd dit spelletje herhaald, Marum had zich ook voorgenomen om vanuit een strakke defensieve organisatie te gaan voetballen. Misschien was dit niet voor het oog niet de leukste wedstrijd, maar de spanning droop er vanaf. Nadat aan beide kanten enkele doelpogingen waren genomen, waar overigens keeper Erwin Veninga voor Futsal Marum een uitstekende wedstrijd keepte, was het na 18 minuten dan toch raak voor Futsal Marum. Wie anders dan Noël Kailola wist een gaatje te vinden in de defensie van Exstudiantes. Nadat hij al enkele keren vanaf links naar binnen was gegaan voor een schot, ging hij nu verrassend buitenom. Wat volgde was een harde voorzet met links die door een speler van Exstudiantes bijna onvermijdelijk in eigen doel werd gelopen; Futsal Marum kon met een 1-0 de rust in.

Tweede helft

Na de rust werd Exstudiantes sterker en begonnen ze mee aan te dringen. Dit resulteerde dan ook na zes minuten in de gelijkmaker. Heel even was er een moment van onoplettendheid achterin bij Futsal Marum en er werd meteen van geprofiteerd, het was duidelijk dat er nu tegen een betere tegenstander werd gespeeld dan in voorgaande duels. Na deze goal herpakte Marum zich en werd het spel dat in de eerste helft op de mat werd gelegd, herhaald. Beide ploegen gaven vrijwel niets weg en als er al een kans ontstond, dan stond een van de keepers wel goed opgesteld.
Dit ging zo door tot 8 minuten voor het einde. Opnieuw een moment van onoplettendheid achterin, ditmaal bij Exstudiantes. En wederom was het Noël Kailola die hiervan profiteerde. Hij vond vanaf links met een vernietigende voorzet de goed doorgelopen Melle Kuipers bij de tweede paal, die koelbloedig afrondde; Futsal Marum kwam op een 2-1 voorsprong.
Exstudiantes besloot hierop om de laatste minuten met een vijfde man te gaan spelen. De druk nam meer en meer toe op de goal van keeper Veninga, maar nog steeds werd er vrijwel niets weggegeven door Futsal Marum. Er waren zelf nog vier enorme kansen, 1 op 1 op de keeper, waaruit de voorsprong had moeten worden uitgebreid maar verschillende spelers lieten deze liggen.
Daarop volgde het bevrijdende eindsignaal en is gebleken dat Futsal Marum ook in de grote wedstrijden de drie punten kan binnenhalen. Het seizoen is pas net begonnen, maar wie weet waartoe het allemaal kan leiden voor de jonge honden van coach Wico Besling.