Hera Futsal verliest eerste competitieduel

Geschreven door WFR Enno Braam op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na er een hele week naar toe geleefd te hebben, was het dan eindelijk zover! De kraker in de mannen zaal 2e klasse, 4. De Heracliden zaal 1 – Oosterhoek zaal 3. De hele week werd er op de ‘Vedette United’, inmiddels: ‘WFR & eredivisie (N)’, app gepraat en toegeleefd naar deze belangrijke wedstrijd.

futsal1 Bij winst op Oosterhoek en indien Leek-Roodenburg 2 verloor van DWS Oosterpoort 3 konden ‘the blue-boys’ de koppositie pakken. De blessurebank liep weer wat leger, want coach Don Aldo kon weer beschikken over Ola, Consten en Macho. Daarentegen speelde bij Sniper een oude blessure weer op en moest hij helaas naast Pan, die nog steeds last heeft van zijn enkel, gaan zitten. Daarnaast waren de vaste waarden; Ily, Oele, C(aptain) (net geen DD) C(lasie), WFR en de technisch iets mindere helft van de tweeling Elzinga’s Cheddar topfit.
De sfeer, voorafgaand aan de wedstrijd, was goed! Misschien waren sommigen ietwat gespannen, maar iedereen had een week naar de wedstrijd toegeleefd en Vedette United had er gewoon zin in! Ook bij Coach Don Aldo was de spanning voelbaar. Don Aldo had uiteraard zijn huiswerk gedaan en had het strijdplan helemaal doordacht en luidde als volgt; we zouden spelen tegen een voetballend team. Met op dat moment een doelsaldo van 15 goals voor, maar ook 13 goals tegen. Een team, aldus Aldo, dat veel kansen creëert maar achterin, vooral in de counter, ook veel tegen krijgt. Inzakken op eigen helft en gokken op de snelheid in de counter was het devies. Waarop Cheddar al begon te grinniken, en de serieuze speech van Aldo even werd onderbroken.
Vedette United is bij haar fans enorm populair, vooral sterspeler WFR kan niet meer normaal over straat lopen. Voortdurend moet ‘Hera’s number 2’ handtekeningen uitdelen en met mensen op de foto gaan. Op onze facebook pagina krijgen we voortdurend spam met de vraag, wanneer onze eerste teamfoto zou komen. Deze zou bij alle dames boven het bed worden gehangen. Er ontstond echter alleen enige wrijving binnen het team; want wie zou er naast WFR op de foto mogen zitten? Iedereen wenste naast ‘the rising star of Hera’ te zitten. Omdat dit probleem niet opgelost kon worden, is er besloten om de foto niet te nemen. Bepaalde mensen wilden alleen op de foto, wanneer ze naast WFR mochten zitten. Ola kwam nog met een geniaal idee om WFR op de lat te zetten, zodat duidelijk zou worden dat hij écht de ster van het team is, maar WFR vond deze eer te groot. De foto is dus uitgesteld, hopelijk weet Vedette United hier een oplossing voor te verzinnen.
Na een paar gruwelijke nummers, gecomponeerd door DJ F.S.T. stond bij iedereen de kop op scherp en kon de wedstrijd beginnen. Met de woorden ‘Never change a winning team’ begonnen we met Oele op de goal, WFR en Clasie van achteruit en Cheddar en Ily vormden het spitsenduo. Ily liet het balletje rollen en Cheddar besloot om de keeper maar eens te testen; uit zijn ooghoek zag hij de keeper een paar meter voor zijn goal staan en met een stiftje, vanaf de aftrap, probeerde hij hem er in te schieten. De keeper rende terug naar zijn goal en sloeg de bal er uit, het eerste schot was een feit.
De beginfase was voor Oosterhoek, dit was overigens precies wat Vedette United wilde; lekker inzakken en loeren op de counter. Na een paar goede reddingen van Oele, werden we via een één-tweetje tussen WFR en Cheddar gevaarlijk, het werd echter al vrij snel duidelijk dat beide keepers hun mannetje stonden.
Na 10 minuten kwam Nino in het veld, het stukje fanatisme wat aan hem vast zit gekleefd bracht net dat beetje wat Vedette United op dat moment nodig had. Dit resulteerde binnen één minuut in drie grote kansen. Net toen Vedette United grip op de wedstrijd leek te hebben, gebeurde er wat er zo vaak in het voetbal gebeurd. Na een scrimmage van zo’n 8 seconden voor de goal van Oele werd een vieze kluts goal binnengeschoten door Oosterhoek. Maar alles wees erop dat het een leuke wedstrijd zou worden, met twee teams die aan elkaar gewaagd waren.
De rest van de eerste helft regende het kansen, maar geen goals. Beide teams kwamen één op één op de keeper maar beide keren lieten de keepers zien in vorm te zijn. Met nog 1:52 op de klok in de eerste helft en drie man voor de bal, verloor Hera de bal. WFR moest aan de noodrem trekken en greep hard in, gelukkig ontsnapte WFR aan een gele kaart. De tegenstanders uit Delfzijl waren woedend en de scheids moest het in deze ontgelden. Ily, die zijn ritme en acties nog niet echt had gevonden die avond, pakte de bal en gooide deze bovenop de kruin van de scheids. Dit resulteerde in een massaal gelach vanaf de tribunes.
De tweede helft was aangebroken; Coach Don Aldo hamerde op het feit, dat die goals wel zouden komen, mits we maar gegroepeerd bleven staan! De middenpass moest koste wat kost eruit gehaald worden. De tweede helft was nog geen twee minuten oud, of de 0-2 stond op het scoreboard. Een lastige terugspeelpass op hun laatste man werd afgejaagd door onze aanvallers, er werd achterin niet doorgedekt, waardoor Oele één op één kansloos was. Overal zag je de kopjes naar beneden gaan. Cheddar zorgde er, enigszins fortuinlijk, voor dat de kopjes weer omhoog kwamen te staan. Twee minuten later werd een lange/hoge bal van achteren namelijk door de keeper weg gebokst, deze bokste de bal echter tegen Cheddar aan, waardoor Cheddar met de rug de 1-2 op het scoreboard zette. De bomvolle Scherphornhal stond te schudden op haar grondvesten. Een luid gejuich vanaf de tribunes was de oorzaak.
Het gejuich en de hoop was echter van korte duur, want nog geen minuut later werd uit een rappe counter de 1-3 op het scoreboard gezet. De zet was weer aan de Heracliden. Die ook het initiatief weer in de wedstrijd pakte. Achterin werd een paar keer goed ingegrepen door zowel Macho als Clasie, die scherp en fanatiek oogden en zich er zeker nog niet bij neer hadden gelegd. Voorin waren er kansen voor Nino, die in de korte hoek de bal net aan de verkeerde kant van de paal zag gaan en voor Ola die een één-tweetje door de lucht met Cheddar aanging en inéénkeer uithield (net naast). Op de goal liet Oele tot drie keer toe zijn klasse en ervaring zien, door drie schoten onschadelijk te maken.
Na dom balverlies bij Oosterhoek (breedtepass in de verdediging) kon Nino één-op-één met de keeper komen; Nino maakte geen fout (2-3). Vedette United, gesteund door het publiek dat massaal was afgereisd naar Scherphorn geloofde er weer in! Met nog 10 minuten op de klok was alles nog mogelijk.
Het zou niet de avond worden van Ily. De ‘black pearl’ die een tot dan toe uitstekend seizoen draaide, had niet helemaal zijn wedstrijd. Al een aantal keer dit seizoen, wist Ily wedstrijden te beslissen met solo’s waarbij drie mensen het bos in werden gestuurd. Het ontbrak vandaag aan verrassende en onnavolgbare acties bij Vedette’s tropische verrassing. Misschien iets te weinig sambal gedaan in de Somalische rijst, of slapeloze nacht gehad met een vrouwtje in de stad? Zeg het maar, het was vandaag niet zijn dag.
Cheddar, die in het begin nog lachte toen Coach Don Aldo in de bespreking het had over snelle aanvallers, liet zien wel degelijk te beschikken over een sprint. Met nog alle kansen voor de Heracliden, maakte Cheddar een counter van Oosterhoek ongevaarlijk door een sprint van 20 meter binnen 3 seconden dicht te lopen. Bolt was er niks bij!Cheddar kon helaas niet voorkomen dat, 8 minuten voor tijd, sterspeler WFR het bos in werd gestuurd door een gruwelijke sleepactie van een speler van Oosterhoek, die de bal voor leeg goal kon inschieten. Na de 2-4 volgde al gauw de 2-5 (lelijke klutsgoal).
6 minuten voor tijd gebeurde er wel weer wat op het veld, waardoor iedereen op het puntje van de banken in de scherphornhal ging zitten. Er werd iemand van Oosterhoek met geel naar de kant gestuurd, na herhaaldelijk gezeik op de scheids. De speler van Oosterhoek was het weer niet eens met de scheids en liet dit iets te duidelijk merken, hij kon gaan zitten. De twee minuten man meer situatie werd slecht uitgespeeld door de mannen van Coach Tiekstra. Maar de slotfase was zeker voor Hera. Met 3:43 op de klok kon Cheddar, na een mooi één-tweetje met Ola de trekker overhalen en scoren. Oosterhoek werd compleet met de rug tegen de muur geduwd door ‘the blue-boys’ uit Uithuizermeeden. De jongens uit Delfzijl begonnen met tijdrekken en ballen de tribune in te schoppen. Toen Cheddar uit een corner met nog 1:21 op de klok de 4-5 snoeihard binnenschoot werd iedereen gek! Kon het dan toch nog gebeuren, zat er nog een gelijkspel in? Het antwoord was nee, Oosterhoek ging nog anderhalf minuut door met tijdrekken en de gasten uit Delfzijl namen de drie punten mee.
Na de wedstrijd liepen de emoties bij sommige spelers ietwat hoog op. Misschien werd er door de media, al deze verslagen, wel teveel druk op deze wedstrijd gelegd en op een eventueel kampioenschap. Het akkefietje dat in de kleedkaer ontstond mag overigens geen naam hebben, want nadat de bierkraan bij Bert en Cobie geopend was. Kon de derde helft beginnen en werden de ‘eventuele ruzies’ snel bijgelegd.
Coach Don Aldo had na de wedstrijd gelukkig nog even tijd om met de razende reporter te praten. Zei waren vandaag gewoon beter, leuk team, goed voetbal en goeie keeper. Daarnaast is het gewoon jammer dat een aantal spelers vandaag hun niveau niet hebben gehaald; aldus Aldo. Volgende week spelen we tegen Drs. Vijfje 11, dan hebben we deze eerste seizoenshelft gelukkig ook alle studenten gehad, want dat volk.. dat volk .. tjaah dat volk mag ik niet..#WFR