Wedstrijd van de week: Futsal Hera- Noordpool

Geschreven door Enno Braam op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Puurvoetbalonline is altijd in voor wedstrijdverslagen waarin de nodige humor in voor komt. Enno Braam attendeerde mij op onderstaand verslag die het lezen meer dan de moeite waard is.

futsal1

Vrijdag stond de bekerwedstrijd van Futsal Hera 1 op het programma. Er werd thuis gestreden tegen de buren, namelijk Noordpool UFC 2. Voorafgaand aan deze wedstrijd had de staf van Hera 1 al onderzoek gedaan na het team van de buren. Noordpool had al een wedstrijd gespeeld en die met dikke cijfers gewonnen, en de daarbij werd de 10 ver overschreden! Maar ook de statistieken van Heracliden zien er goed uit. 2 gespeeld,6 punten, 13 doelpunten voor en 3 tegen. Scorend vermogen genoeg op de vrijdag avond.

Niet compleet

 Coach Arjen ‘Don Aldo’ Tiekstra kon niet beschikken over een gehele fitte selectie. Er waren maar liefst 4 spelers afwezig. Robert ‘Macho’ Landwehr was ziek en had bij de dokter een ‘’kuurtje’’ opgehaald. Marco ‘Nino’ Consten kon helaas niet bij de wedstrijd zijn en ook Peter ‘Pan’ Heeres was afwezig. Hij had nog steeds last van zijn enkel. Ook Jordi ‘Ola’ Dijkstra deed niet mee aan de wedstrijd. Hij kreeg rust van de trainer om zich helemaal klaar te stomen voor volgende week. Gelukkig kon Don Aldo wel beschikken over Frits ‘Snippy’ Tiekstra die na een lange blessure tijd weer fit is! De selectie van Don Aldo zag er als volgt uit: Fred ‘Oele’ Uil op doel, Klaas ‘Clasie’ Dijkhuis, Enno ‘WFR’ Braam, Frits ‘Snippy’ Tiekstra achterin en Ilyas ‘Ily’ Bahar, Frank ‘Cheddar’ Elzinga en vanuit de jeugd geselecteerde Rogier ‘Adam Maher’ Ramtour voorin. De voorbereiding was deze keer goed, het team kwam met shirtje uit de kleedkamer en kon gelijk warm lopen. WFR werd nog even opgepept door Don Aldo. ‘’ Dit zijn geen studentjes en daarom moeten wij hem nog even op scherp zetten’’ aldus de coach. Met Snippy en Maher op de bank begon Heracliden aan de wedstrijd.

Niet scherp

Heracliden begon niet goed aan de wedstrijd. Het was chaotisch, de aanvallers waren onrustig en de verdedigers waren niet scherp genoeg. Heracliden ging mee in het spelletje van de 4e klasser. Ondanks dat Heracliden meeging in het spelletjes van de tegenstander kwam het toch op een voorsprong. Cheddar gaf een lange bananenbal naar voren, die vervolgens bij Ily terecht kwam en de 1-0 op het scorebord schoot. Een paar minuten later was het captain Clasie die op aangeven van Cheddar bij de 2e paalde 2-0 maakte. Daarna was er een onrustige fase in de wedstrijd. Door slap verdedigen en het niet ingrijpen werd het 2-1. Zelfs de scheidsrechter ging mee in deze fase. Hij gaf 2 vrije ballen voor Noordpool op het randje van het strafschopgebied. Heracliden wist niet wat er aan de hand was en zelfs Noordpool bedankte de scheidsrechter voor de vrije ballen. Gelukkig wist Pappe Oele redding te brengen. Helaas kon de 2-2 niet verholpen worden want door een snelle counter scoorde Noordpool vanaf de achterlijn.

Na dit moment stond de Vedette van Heracliden op. WFR zette zijn team op scherp en ‘pepte’ zijn team op. WFR had een weekje vakantie gehad en dit deed hem goed. Na alle rust momenten en genoeg slaap had hij de vakantie afgesloten met een barbecue. Hij was zeer scherp en won veel duels. Invaller Maher liet gelijk zien wat hij kon en beloonde dit met een assist op Ily, 3-2. Na dit doelpunt groeit het zelfvertrouwen bij Heracliden en onder anderen bij WFR. Bij een verdedigende actie maakte hij gebruik van de “La Roulette” al a Zidane! Na deze actie zette Heracliden meer druk. Dit resulteerde in meer balbezit. Ily zag zijn bal op de paal kaatsen na een mooie actie, gelukkig kon Clasie zijn 2e van de avond maken. Even later werd er een overtal situatie uit gespeeld. Ily werd hierin vast gehouden en een logische vrije bal werd gegeven door de scheidsrechter. Cheddar ging achter de bal staan en schoot de bal strak in de verre hoek. Dit was een schoot die de keeper alleen maar gehoord kan hebben. Dit betekende 5-2.

 In de rust werden de water flessen gevuld en zette Don Aldo zijn team nog even op scherp. WFR sloot de pep talk af met: ‘’ Je kunt je 3 x stoten aan dezelfde tegenstander, zolang je de 4e keer maar opstaat. Het is gewoon een kwestie van oppeppen en gaan!’’

In het begin van de 2e helft was de Heracliden beter en kregen zij de beste kansen. De uitslag had veel groter kunnen zijn als er meer oog was voor de mede spelers voorin. Één van die spelers was Cheddar die de bal niet overspeelde en voor eigen succes ging. ‘’ Dat Cheddar niet afspeelt heeft allemaal te maken met jeugdigheid. We zitten nog in een vroeg stadium en we proberen dit er nog uit te halen. ‘’ ‘’ Dat er spelers zijn die een individuele actie kunnen maken in ons team is fijn, dit zagen we bij de actie van Ily.’’ Aldus Don Aldo. Ily kreeg de bal aangespeeld en wipte de bal, tussen 2 man, omhoog. 2 spelers werden het Meijsterbos ingestuurd en Ily schoot de bal vanuit de lucht in de verre hoek. 6-2. Bij deze actie stonden 9 dames in het licht blauw gekleed te klappen voor deze mooie actie. Bij velen gingen de gedachten uit naar de zolang op het verlanglijstje staande Cheerleaders. Helaas was dit niet waar en bleek het de tegenstander van onze dames team te zijn, de dames van Futsal DRS vijfje 1. Door deze gedachten ging het even verkeerd bij de jongens die in het veld stonden. De goed keepende Pappe Oele kon een tegendoelpunt niet voorkomen en ook WFR die zijn mannetje achterin stond, omdat hij boven iedereen staat, kon er niks meer aan doen. 6-3.

 Het laatste doelpunt van de avond werd gemaakt van de voet van Maher. De jonge talentvolle voetballer schoot de bal langs de keeper in de verre hoek. Hij had een goede wedstrijd gevoetbald en beloonde dat met een doelpunt. Hij bepaalde de eindstand op 7-3 en de eerste 3 punten van de beker waren binnen.

In de 3e helft was WFR duidelijk aanwezig. WFR bestelde een ‘’watertje’’ uit een bruin flesje met rode opdruk. Hij sprak zijn team genoten erop aan dat er een schepje bij op moest. Hij eindigde het gesprek met ‘Conjo’. Ily attendeerde hem erop dat hij de klemtoon verkeerd neer legde en dat hij het uitsprak als ‘Komopjoh’. Gelukkig kunnen de 2 treinmatties goed met elkaar opschieten en was er voor de rest niks aan de hand. Nadat Pan het WFR lied had gezongen in de kantine bleef het nog een lange tijd gezellig in de kantine.

De extra statistieken: WFR “La Roulette” klassement: 2x

 Het groene vlakken klassement: Dit klassement zal gaan tussen de toppers die van een schot op doel een home run weten te maken. In de Scherphornhal hangen groene vlakken boven de doelen. Als je echter dit vlak weet te raken weet je ook zeker dat de bal zeker weten niet richting doel ging. De thuis wedstrijden van het 1e en van het 3e team worden op de zelfde dag gespeeld. Heracliden 1 speelt om 21.00 uur en het 3e om 22.00 uur. Dit klassement zal vanaf 5 oktober ingaan als Heracliden 1 thuis speelt tegen Oosterhoek 3. Heracliden 3 speelt thuis tegen zvv Delfzijl 5. Waarschijnlijk staat WFR aan kop aan het eind van het seizoen, want WFR staat boven iedereen!