Futsal Marum wint ook derde wedstijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond 21 september speelde Futsal Marum 1 de thuiswedstrijd tegen Exstador 1. De afgelopen twee wedstrijden wisten de mannen van coach Wico Besling beiden in winst om te zetten. Zaalvereniging Ens uit de Noordoostpolder werd thuis met 5-4 verslagen en een week later werd ZVV Avanti 2 met een klinkende 7-1 overwinning aan de kant geschoven. Uiteraard moest daar ook deze week een mooi vervolg aan worden gegeven.  Bij een overwinning op Exstador  zou het zelfs mogelijk zijn om de koppositie van de ranglijst te veroveren.

logo futsal marum

Nadat onze vaste scorebordman Jacob Ypma en stadionspeaker Erik de Vries hun wachttoren hadden bezet, kon er worden afgetrapt. De scheidsrechter van deze avond gaf aan dat zijn ogen het op grote afstand nog wel eens wilden begeven en wilde daarom graag van iedere ploeg een lijnrechter.

Helaas heeft Futsal Marum 1 nog geen vaste lijnrechter (liefhebbers kunnen zich melden bij onderstaande), maar dat was met de betrokkenheid van FM3 speler Hans Tonnis snel opgelost.

Futsal Marum zette het spel tegen Exstador vanaf minuut 1 naar eigen hand door een hoog baltempo te hanteren. De verschillende loopsystemen werden afgewisseld met creatieve aanvallen.

Het was Noël Kailola die al na vier minuten de score opende met een mooie individuele actie. Hij wist twee man uit te kappen met zijn befaamde nepschot en vervolgens keurig af te ronden in de verre hoek.

Na 7 minuten kreeg Futsal Marum een vrije bal op 10 meter voor het doel van Exstador.

Het kanon van Rick Spoelman werd in stelling gebracht en deze weigerde ook vanavond geen dienst.

Er was voor de keeper geen houden aan en een 2-0 score was daarom een feit.

Nog geen 4 minuten later bouwde Noël Kailola de score uit naar 3-0 door een mooi individuele actie te bekronen met een doelpunt.

Door het gemak waarmee deze ruime score kon worden opgebouwd, sloop er een beetje gemakzucht in de ploeg. Exstador wist van dit gebrek aan scherpte eenmaal te profiteren en zodoende een ruststand van 1-3 te bereiken.

Tweede helft

In de tweede helft werd de scherpte weer herpakt en er werd weer verzorgd zaalvoetbal op de mat gelegd. Afspraken werden goed nagekomen en er werden geen kansen weggegeven.

Na een kwartier spelen werd er een mooie aanval over drie schijven opgezet. Het was een perfect uitgevoerde counter door Rick Spoelman, Lucas Dijk en Daniel Laturiuw. Het was youngster Laturiuw die wist af te ronden.

Exstador besefte dat ze met een 4-1 achterstand zo goed als kansloos waren en probeerde nog wat terug te doen met een vliegende keeper. Dit was voor hun geen succes te noemen. Mart Hoekstra wist met een  snoeihard schot de keeper te verschalken en ook Noël Kailola wist keurig af te ronden met een mooie boogbal over de keeper. Stephan Latuputi mocht zijn naam ook op het scoreformulier noteren doordat hij een counter met Marc Boonstra wist op te zetten en de 7-1 tegen de touwen te knalde.

Het was Mart Hoekstra die uiteindelijk de eindscore van 8-1 zou bepalen door met een schot op de lange hoek de keeper te verassen.

Koppositie

Door deze hoog uitgevallen score is een voorlopige koppositie van Futsal Marum 1 in de Friese hoofdklasse een feit. Op vrijdag 28 september mag Futsal Marum een eerste poging wagen in het bekeravontuur. Er zal worden afgereisd naar de studenten van zaalvoetbalvereniging Drs. Vijfje 3.