Mooie wedstrijdverslagen bezorgen Noordwolde A1 'zure"nederlaag

Geschreven door Jeanette Laning op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een ‘zure”” nederlaag voor Noordwolde A1 want dankzij de mooie verslagen van razende reporter Jeanette Laning had tegenstander Rood Geel A1 van veel materiaal voorzien om een goed strategisch plan in elkaar te timmeren voor het nacompetitieduel tegen Noordwolde.

noordwoldelogo

Dacht ik dat ik vorige week het laatste verslag van dit seizoen had geschreven, bleek maandagavond j.l. niets minder waar. Op sportlink kwam bij onze wedstrijdsecretaresse Jolanda Mulder ineens het bericht dat A1 nog voor nacompetitie in aanmerking komt. Wilde taferelen in huize Mulder en even later ook in huize Laning. Consternatie alom: hoe kon dit? Dat bleek pas een dag later, want volgens de officiële verklaring kreeg Noordwolde toch nog een plek in de nacompetitie omdat de eindstand op de ranglijst ineens weer aan de orde kwam en gezien Noordwolde daar vierde werd en de nummers 2 en 3 (Scheemda en De Held) ook voor nacompetitie in aanmerking kwamen, kregen wij de plek van Glimmen die al gepromoveerd was vanwege het kampioenschap in onze eerste klasse. Druk werd er nog getraind deze week.
Met Harmen, Matthijs en Mark op de bank kon er worden gestart. Een aangewezen (jonge) scheidsrechter kon om 11 uur voor de aftrap fluiten. Meteen in de tweede minuut kreeg Rood Geel een kans om te scoren ware het niet dat Robert nog net met de voeten redding kon brengen en Michael de bal tot corner kon verwerken. Toch was het in de 5e minuut wel raak en zo kwam de stand al vroeg in de wedstrijd op 0-1. Ik vreesde het ergste. Het spel van Noordwolde was aanzienlijk slechter dan dat van Rood Geel. Ik begreep overigens dat er veel tweede jaars A-junioren in dit team zitten en dat kunnen wij zeker niet zeggen. Toch liet Noordwolde zich wel zien in de eerste helft. Na een kwartier spelen kreeg Wouter een geweldige kans om de gelijkmaker te scoren, maar de keeper kon de bal nog net tot corner verwerken. Deze werd genomen door Ewoud en plaatste deze precies op het hoofd van Bart, maar zijn kopkans ging jammer genoeg over. Vijf minuten later liet Robert zien dat hij een prima keeper is, want hij had een geweldige redding. In de 22e minuut brak Bart prima uit en even leek hij te gaan scoren, maar de keeper kon dit verhinderen. Na een half uur spelen benauwde situatie bij ons doel, maar Robert bracht wederom uitkomst. Duidelijk was dat Rood Geel de betere ploeg was. Wij konden slecht de bal in ons bezit houden en de passing over soms enkele meters is wel eens beter geweest. Marco schoot vanuit de tweede lijn goed richting goal maar zag zijn schot toch over gaan. Na 33 minuten spelen leek Rood Geel de voorsprong uit te bouwen, maar het schot ging op de paal. Hier zwijmelden wij zeker en ook even later kropen we door het oog van de naald toen de een schot van Rood Geel over het doel ging. In de 36e minuut werkte Marco zich door de verdediging heen en er was een overtreding van Rood Geel voor nodig om erger te voorkomen. De vrije trap van Peter ging in eenmaal richting goal maar de keeper stond goed opgesteld en had de bal klem. Na veertig minuten spelen moest ik toch echt concluderen dat onze tegenstander een maatje te groot was. Toch kreeg Ewoud nog een mogelijkheid om voor de rust de gelijkmaker te scoren. Hij werkte zich een prima weg door de verdediging maar het schot ging over. Gerjan moest nog een keer reddend optreden bij een kans van Rood Geel en deed dit met verve. De eerste helft: conclusie de tegenstander is beter.
Na de rust werd Harmen ingebracht voor Julian. Na een paar minuten raakte Ewoud geblesseerd en mocht Noordwolde een vrije trap nemen. Deze werd verwerkt tot corner, die helaas niets opleverde. In de 52e minuut zette Ewoud goed voor, maar het schot van Peter ging hoog over. En na 10 minuten spelen gebeurt dan het onvermijdelijke, de tegenstander scoort de 0-2. Daarna was het steeds Rood Geel dat probeerde de score nog verder uit te breiden. Met kunst en vliegwerk wist Noordwolde dit gelukkig te voorkomen. Noordwolde probeerde het wel, maar deze tegenstander was te sterk. Thomas beging een overtreding waar hij geel voor kreeg. Ondertussen had grens Tjaart het zo warm, dat het trainingsjasje er bij uit moest. In een prachtig blauw shirt vervolgde hij de wedstrijd. Na 20 minuten mocht Mark binnen de lijnen verschijnen voor Wouter. Noordwolde stond onder druk. Toch was Marco dicht bij een doelpunt, maar hij kon net niet bij de bal. In de 74e minuut een uitbraak van Bart, maar helaas zijn schot kwam tegen de paal. Daar hadden we toch echt pech. Maar gelukkig 1 minuut later konden wij weer eens van ons laten horen, want Thomas maakte al koppend de zo belangrijke aansluitingstreffer, 1-2. Met nog een kwartier te gaan was er ineens van alles mogelijk. Even later mocht Peter op een mooie plek een vrije trap nemen, het schot was wel hard, maar de keeper stond precies op de juiste plek. Daarna nog een corner voor ons, keurig voor het doel gebracht en Harmen met zijn hoofd prima richting goal kopte. Helaas ging de bal naast. En toen liet Noordwolde zien waarom ze in de eerste klasse voetballen, want na de 1-2 werden ze beter. Rood Geel raakte zelfs een klein beetje in paniek en schoot onnodig vaak de bal over de zijlijn. Noordwolde kon via Bart weer eens uitbreken en het enige dat de verdediger nog stond te doen, was Bart onderuit halen en dat deed hij. Hij kreeg slechts geel, waar ik dacht dat rood op zijn plaats was geweest. Helaas leverde de vrije trap van Peter niets op. Noordwolde bleef druk zetten, maar helaas kwam de gelijkmaker er niet meer. Een kleine nederlaag die ik van te voren niet had gedacht. De grensrechter van Rood Geel zag mij aan het begin van de wedstrijd met mijn schrijfblok zitten en vroeg: Oh u bent die dame die al die verslagen altijd schrijft? Ja zeker, antwoordde ik, maar u heeft ze toch niet allemaal gelezen? Ja wel zei hij we hebben ze klassikaal met het team besproken.
Zo zie je maar weer, ook de tegenstander leest dit is de zin waar Jeanette mee eindigt. Waar ik aan toevoeg, dan is dat maar zo! Met liefde en passie voor de voetbalsport geschreven verslagen mogen/moeten namelijk gelezen worden en als daar de tegenstander tussen zit die ze leest  is dat een teken dat je verslagen serieus genomen worden!