Verzwakt Eenrum kan het FVV niet lastig maken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een zeer verzwakt Eenrum verloor zondagmiddag van de aanstaande kampioen FVV met 3-1. De Foxholsters speelden duidelijk niet als een ware kampioen in een duel dat verder werd ontsierd door een zware knieblessure voor Eenrum-speler Joris Honings. Verder was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor een speler van FVV, Mehmet Yuksul, en een supporter van de bezoekers die het op Eenrum-aanvoerder Mattheus Nubé hadden voorzien waardoor het, gevoegd bij het matig spel van beide teams, een weinig verheffend schouwspel werd in Eenrum.

1336133476Nvb Eenrum FVV Eenrum 29 04 12 8653

 Doelman Anton Bronsema wordt voor de tweede keer gepasseerd terwijl Marlijn Harsema en Sybolt Lindenbergh eveneens kansloos zijn. foto: Ronnie Afman Baflo

Bron: Ommelander Courant                 door: Johan Staal

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Eenrum en FVV waren de personele problemen bij de thuisclub bijna onoverkomelijk. Een waslijst van afwezige spelers zorgde ervoor dat trainer Siebrand Solinger een kwartier voor de wedstrijd nog geen idee had met welke elf spelers Eenrum zou beginnen. Een allesbehalve ideale situatie voor de wedstrijd tegen koploper FVV, dat als de resultaten op de overige velden een beetje gunstig waren, in Eenrum kampioen kon worden. Duidelijk was dat Eenrum tegen FVV de schade zo beperkt mogelijk wilde houden want veel meer zou er ook absoluut niet in zitten was de verwachting in het Eenrum-kamp. Nadat echter aan alle formaliteiten voldaan was kon de wedstrijd dan toch van start gaan maar om klokslag twee uur was arbiter Bos zo vriendelijk om voor enig oponthoud te zorgen.

Kruiwagen

De onpartijdige had het hoofdveld om half twee goed gekeurd maar besloot om twee uur een van de twee doelgebieden toch nog aan een nader onderzoek te onderwerpen. Bos kwam tot de conclusie dat er meer zand in het doelgebied moest komen zodat de thuisclub een kruiwagen met zand aan moest rukken voordat er eindelijk afgetrapt kon worden in Eenrum. Zo begon de wedstrijd bijna een kwartier later dan gepland en bouwde FVV na het eerste fluitsignaal van de onpartijdige een licht veldoverwicht op. Het gehavende Eenrum gaf overigens goed partij want het veldoverwicht van de bezoekers leidde niet tot gevaarlijke situaties voor het doel van Eenrum-keeper Anton Bronsema. In de 20e minuut kwamen de bezoekers toch op voorsprong  waar een opeenstapeling van fouten in de Eenrum-defensie aan vooraf ging. Mehmet Yuksul kreeg in eerste instantie teveel ruimte van de Eenrum-defensie en kon redelijk ongehinderd opstomen richting doelman Bronsema. De Eenrum-keeper liet zich vervolgens in de korte hoek verrassen door Yuksul waarbij de meningen langs de lijn in het nadeel van de doelman uitvielen want het schot werd door velen als houdbaar gezien: 0-1.

Na de openingstreffer gebeurde er gedurende een groot gedeelte van de eerste helft niet veel bijzonders want het gehandicapte Eenrum mistte simpelweg te veel spelers om het FVV lastig te maken. Dat was een prettige bijkomstigheid voor de Foxholsters want het spel van de aanstaande kampioen in de vijfde klasse E was werkelijk niet om aan te zien. Het enige lichtpuntje bij de bezoekers was Jaspar Remmerts die met zijn acties er nog iets van probeerde te maken maar binnen zijn team een roepende in de woestijn was.

Opstootje

Zo kabbelde een zeer matig duel rustig naar het rustsignaal tot in de 42e  minuut FVV door zwak verdedigen van de thuisploeg via Burak Ozdemir op een 2-0 voorsprong kwam. Een veilige voorsprong voor de bezoekers zo vlak voor het rustsignaal waar enkele spelers van FVV echter duidelijk niet mee om konden gaan. Een opstootje in de middencirkel tussen Eenrum-aanvoerder Mattheus Nubé en Mehmet Yuksul zorgde er een minuut later namelijk voor dat de Yuksul met direct rood kon vertrekken nadat hij een slaande beweging naar de Eenrum-aanvoerder had gemaakt. Een kaart die arbiter Bos ook voor Burak Ozdemir had moeten trekken overigens want ook Ozdemir maakte een trappende beweging naar Nubé. Bij het verlaten van het veld liet Yuksul in woord en gebaar blijken het niet eens te zijn met scheidsrechter Bos zijn beslissing. Om zijn woede af te reageren moest een van de paaltje van de omheining het ontgelden en beloonde  Yuksul zichzelf  met een pijnlijke voet gezien het gezicht wat hij na zijn actie trok. Nadat de gemoederen binnen de lijnen weer tot rust waren gekomen dreigde het in Eenrum na afloop van de eerste helft weer uit de hand te lopen. Een zich supporter noemende inwoner van Foxhol probeerde om Mattheus Nubé een klap te verkopen. Gelukkig voor alles en iedereen werd dit ongeleid projectiel net op tijd door enkele omstanders beetgepakt zodat deze belachelijke actie niet tot uitvoer gebracht kon worden. Zo werd  een teleurstellende eerste helft hectisch afgesloten waarbij de toeschouwers hoopten dat ze in de tweede helft een betere wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Veilige voorsprong

Direct nadat scheidsrechter Bos voor het begin van de tweede helft had gefloten kwam FVV op een 3-0 voorsprong. Burak Ozdemir die, als scheidsrechter Bos goed opgelet had, niet meer op het veld had gestaan kreeg teveel ruimte en wist even later ook Anton Bronsema simpel uit te spelen: 0-3. Een veilige voorsprong voor de bezoekers tegen een Eenrum dat in de 57e minuut met een nog grotere tegenvaller werd geconfronteerd. Bij een onschuldige situatie verstapte Eenrum-middenvelder Joris Honings zich en verdraaide daarbij zijn linkerknie. Direct was duidelijk dat het hier om een ernstige blessure ging en de onfortuinlijke Honings werd dan ook per brancard van het veld gedragen waarna hij even later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd werd.

Binnen de lijnen de lijnen kwam vervolgens Bas Hamminga die daarmee zijn debuut maakte in het eerste team van de Eenrumers. Na dit vervelend oponthoud kabbelde het duel verder en hadden de toeschouwers langs de lijn meer aandacht voor de tussenstanden in de eredivisie dan dat men zich druk maakte om wat zich enkele meters van hun vandaag zich afspeelde. Nadat er vanaf de 58e  minuut bijna niets opwindends gebeurd was kregen de toeschouwers in de 87e toch nog een doelpunt van Eenrum te zien. Een schot van Dorian Disse werd door FVV-doelman Mike Oosting  recht voor de voeten van Nick Rijzinga geslagen die vervolgens met dit buitenkansje wel raad wist en de 1-3 op het scorebord schoot. Dit werd enige minuten later ook de eindstand van een wedstrijd waarin duidelijk was dat Eenrum te verzwakt was om het  een zeer matig spelend FVV lastig te maken.

Eenrum- FVV 1-3(0-2)

20. M. Yuksul 0-1, 42. Berg 0-2, 47. B. Ozdemir 0-3, 87. Rijzinga 1-3.

Scheidsrechter: J. Bos( Wildervank)

Gele kaart: Rijzinga(Eenrum)

Rode kaart: M. Yuksul(FVV)

Eenrum: Bronsema; Lindenbergh, Harsema, Musters, Valkenborgh; Rijzinga, Nubé, Elema, Honings(58. Bas Hamminga); Solinger, Disse.

FVV: M. Oosting; P. Oosting, de Vries, Leemborg, Teune; Andic, Berg, Remmerts, F. Ozdemir(22. Bos); M. Yuksul, B. Ozdemir