Marum B1 koerst af op periodetitel en strijdt om promotie

Geschreven door Efe Wernet op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Door het ‘Futsalgeweld” in Marum met twee titels voor Futsal Marum en een uistekend presterend B1verdwenen de prestaties van SV Marum een beetje naar de achtergrond. Een situatie die nu het voorjaar is aangebroken weer veranderd is uiteraard. Want alles en iedereen richt zich weer op het veldvoetbal waar zo valt in onderstaand verslag te lezen Marum B1 met een indrukwekkende opmars richting een topklassering bezig is.

aaamb1

 Marum B1 op jacht naar promotie

Marum B1 presteert de laatste weken heel goed. Na een moeizame start van de competitie in de hoofdklasse O bij de B-junioren is dit team gecoacht door David Verwey sinds de winterstop met een ware opmars bezig. Bivakkeerde Marum B1 de eerste seizoenshelft NOG in de onderste regionen van de hoofdklasse, momenteel staan ze op een gedeelde derde plaats met 34 punten en nog 1 wedstrijd te gaan en tevens strijden ze mee voor de derde periodetitel die recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de landelijke vierde divisie. Het zal als het lukt de eerste keer zijn dat een jeugdteam van SV Marum in een landelijke competitie speelt. Een groot compliment is dan ook op zijn plaats aan het gehele team, wat als een hecht collectief opereert en aan de leiders Wiebe, John en Gerhard die coach David bijstaan.

Na de winterstop heeft Marum B1 alleen uitwedstrijden verloren van de nummers 1 en 2, Viboa B1 (3-2) en GRC B1 (2-1) Beide keren was Marum B1 dicht bij een stunt. In de derde periode werd tot vandaag drie keer gewonnen, 1 keer gelijk en alleen verloren van GRC B1. Met 10 punten uit 5 wedstrijden stond Marum B1 als tweede in deze periode achter vermoedelijke kampioen en winnaar van de eerste periode Viboa B1.

Vandaag stond de moeilijke uitwedstrijd tegen SC Stadskanaal B1 op het programma dat samen met Marum B1 strijdt om de laatste nacompetitie plaats. Het werd een spannende wedstrijd met een Stadskanaal B1 dat fel uit de startblokken kwam en de Marumers direct onder druk zette. Na twee perfecte reddingen van B2 keeper Dennis, die de zieke Pim verving, wist SC Stadskanaal B1 met een aanval door het midden de score te openen (1-0) Hierna schrokken onze jongens wakker en werd het spelletje gespeeld wat ze de laatste weken vaker ten toon spreidden. Een perfecte lange pass van achteruit wist de snelle spits Youri te bereiken die heel bekeken de uitgelopen keeper met een boogbal passeerde. (1-1) Vlak voor rust kreeg Jorrit nog de kans om met voorsprong aan de thee te gaan. Hij schoot de bal echter net naast.

In de tweede helft ging Marum B1 met waar ze gebleven waren en probeerde ze via opbouw van achteruit de spitsen Jorrit en Youri te bereiken. Nadat Jorrit een kans had gemist is diezelfde Jorrit, die na een lange pass van Edwin, in buitenspelpositie heel slim en bewust niet deelnam aan het spel en de goed fluitende en vlaggende grensrechter lieten het spel doorgaan waardoor Youri die achter Jorrit vandaan kwam kon doorlopen en met een bekeken laag schot de 1-2 kon scoren. Dit was 5 minuten voor tijd en deze laatste minuten werden professioneel door Marum B1 uitgespeeld waardoor de drie punten mee terug naar Marum gingen. De periodetitel komt echt dichterbij. Volgende week wordt de laatste competitiewedstrijd thuis tegen JV Oostenburg B1 gespeeld en een overwinning zal leiden tot de periodetitel! U bent van allen welkom om de jongens, die uiteraard op het hoofdveld gaan spelen, aan te moedigen. Aftrap 10.30 uur!