VIBOA-dames slepen na achterstand gelijkspel uit het vuur!

Geschreven door Harry Postema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag was het voor de dames de 4e wedstrijd in de voorjaarsreeks. Een reeks waarin de ploegen tot nu toe weinig voor elkaar onderdoen en elkaar wekelijks punten afsnoepen. Tegenstander was Middelstum, een team waartegen in de najaarsreeks het herfstkampioenschap werd behaald. In de nieuwe reeks hebben we het echter lastig en weten we vaak een veldoverwicht niet in de score uit te drukken.

Viboalogo

We konden bij deze wedstrijd een oude bekende van het team weer welkom heten. Rebecca Veldwijk heeft zich namelijk beschikbaar gesteld om ons de komende weken te versterken. Dat ze het voetballen nog niet verleerd is, bleek tijdens deze wedstrijd wel.

Vanaf de aftrap ontbrak de scherpte in onze ploeg en hadden we moeite met het goed positie kiezen. Gevolg was teveel balverlies, wat resulteerde in gevaarlijke situaties voor het doel van Chantal. Deze werd vervolgens verrast door een hoge bal, die onder de lat het doel in plofte. Het spel bleef wat slordig, waarna ook nog eens de 2-0 en 3-0 voor Middelstum vielen. Hoewel het niet de krachtsverhouding aangaf (wij speelden niet echt slechter en kregen een paar dotten van kansen) was deze stand na een half uur wel een feit. Wij rechtten toen onze rug en vlak voor de rust wist Jessica de stand een beter aanzien te geven. Na goed doorzetten maakte zij de 3-1.

In de rust spraken we af, dat nu het voetballend even niet zo lekker liep, onze strijdlust moest zorgen voor een terugkeer in de wedstrijd. Met Rebecca en Sanne in de plaats van Daphne en Nelleke begonnen we aan het tweede bedrijf. Hierin bleek dat wat in de rust was gezegd goed werd opgepakt. De mouwen werden opgestroopt en we legden onze tegenstander het vuur aan de schenen. Via meer strijd en als gevolg hiervan ook nog eens beter voetbal werd het doel van Middelstum steeds vaker opgezocht. De beloning voor onze inzet bleef vervolgens ook niet uit. Het was opnieuw Jessica die nu de 3-2 voor haar rekening nam. Hierna liet Rebecca zich van haar beste kant zien en zorgde in haar eerste wedstrijd na twee jaar met een prima treffer voor de zeker verdiende gelijkmaker. Hierna speelden we nog vol op de winst, echter die was ons niet meer gegund.

Complimenten voor de veerkracht van de dames en op naar de volgende pot tegen Hunsingo. In deze derby gaan we weer voor de overwinning!