Eenrum-dames op drempel kampioenschap

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In een zinderende wedstrijd die bol stond van de spanning zetten de zaalvoetbaldames van Eenrum donderdagavond 12 april thuis een zeer goede stap richting het kampioenschap. Het op de tweede plaats staande GSFV Drs. Vijfje 6 uit Groningen kwam op bezoek.

Eenrum

 Deze ploeg had – weliswaar met een wedstrijd meer – maar 1 punt achterstand op de gastvrouwen. Daarbij kwam ook nog eens dat Eenrum beide eerdere ontmoetingen beide verloor (5-2 en 10-5). Echter toen waren de roodbaadjes niet compleet maar nu wel. Ook de stadjers kwamen op volle sterkte en het beloofde een spannende partij te worden. Het begin was voor Eenrum dat een aantal goede kansen kreeg die het niet benutte. Later begon ook Drs. Vijfje er wat meer uit te komen maar Eenrum-keepster Hilma Hamming werd pas na 6 minuten voor het eerst op de proef gesteld. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en met recht bovenin de ranglijst stonden. Beide ploegen misten door gehaast spel en nervositeit mogelijkheden maar het was Drs. Vijfje dat na een snelle uitval in de 10e minuut ineens op 0-1 stond. Eenrum herpakte zich een kwam een minuut later langszij. Vanaf de linkerkant bracht Anda Toonder de bal voor het doel alwaar topscoorster Sarah Rijzinga onverbiddelijk toesloeg: 1-1. In deze eerste helft was Eenrum de iets betere partij maar Drs. Vijfje deed zeker niet onder voor de Marnebewoonsters. Nadat kansen werden gemist was het de thuisploeg dat in de 19e minuut de leiding na. Via Vera Toonder en Linda Bolt belandde de bal bij Sarah Rijzinga die wederom succesvol was: 2-1. Het bleef echter spannend en Eenrum had de grootste moeite om de aanvallen van de gasten af te slaan. Maar tot de rust bleef het 2-1.

Ook in de tweede helft was de spanning duidelijk voelbaar zowel bij de speelsters als bij het aanwezige publiek. De stadjers waren sneller in de omschakeling zonder dat ze dit wisten uit te buiten. Naarmate het duel vorderde werden beide teams wat onzorgvuldiger en in dit stadium sloeg Eenrum toe. In de 9e minuut veroverde Sarah Rijzinga de bal en knalde de 3-1 binnen achter een overigens goed keepende Drs. Vijfje-keepster. Echter de gasten gaven het niet op en bezorgden keepster Hilma Hamming en de Eenrum-defensie dan ook handenvol werk. Ook Eenrum bleef de aanval zoeken maar toch waren de stadjers iets meer in de aanval dan de thuisploeg. Zo snelde de wedstrijd voort met mogelijkheden aan beide zijden. In de 23e minuut kwam Drs. Vijfje alsnog op 3-2 en was alle mogelijkheden weer open. Eenrum kende nog een benauwde twee laatste minuten maar toen de goed leidende scheidsrechter G.D. Luth voor het einde floot en de eindstand 3-2 bleef waren de dames door het dolle heen over deze zege. Dinsdag 17 april kan in de thuiswedstrijd – in de gemeentelijke sporthal te Leens – tegen Futsal Winsum 3 het kampioenschap behaald worden. De wedstrijd begint om 21.00 uur.