Bedum E1 wint ondanks matig spel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na de midweekse wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen WVV, 9-0 winst stond voor Bedum E1 de confrontatie met FC Lewenborg E1 op het programma.

Bedumlogo

 Ook dit was weer een tegenstander die onderin de middenmoot staat maar in Groningen werd slechts gelijkgespeeld (3-3) in een zeer matig duel van Bedum-zijde. Veel te slap begonnen in dat duel maar de laatste weken laat Bedum zien dat het juist ook vanaf de aftrap goed aan de wedstrijd kan beginnen.

Detail 

Een mooi detail op deze wedstrijddag is het feit dat de twee koplopers Be Quick 1887 en Lycurgus tegen elkaar in actie komen en Bedum bij winst allebei of een van de teams zal gaan naderen op de ranglijst. Bovenin blijft het spannend want ook Hoogezand ligt op de loer om een aanval te doen richting de bovenste plaats

In de bespreking waren de coaches snel klaar, alles was duidelijk. Oorspronkelijk zou Henk Steenhuis de wedstrijd fluiten maar die meldde zich geblesseerd af en zodoende moest arbiter Appie Zwerver wederom de honneurs waarnemen en hij liet om exact 09.00 uur aftrappen. Bedum was direct de bovenliggende partij en had zo de eerste kansen die ontstonden na corners, deze werden door Jimi Hoeksema vanaf de rechterkant genomen en twee keer was Jesse Engelsma dicht bij een doelpunt, eerst met het hoofd en even daarna met een volley. Daarna liet ook Lewenborg zich zien en zo kwamen de Groningers via het middenveld een aantal keren gevaarlijk door en werd er door Bedum niet goed ingegrepen. In het verloop van de eerste helft kwam het team van Jurna en Swieringa beter in het spel en na een harde inspeelpass van Sanne Swieringa op Engelsma zette die Hoeksema aan het werk en uit diens voorzet scoorde Max Makken beheerst. De Bedumers gingen door en na een actie aan de rechterkant scoorde Hoeksema met de buitenkant voet in de verste hoek. Vervolgens kwam Bedum via de linkerkant middels Makken en Rik van Westing nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel, rust 2-0

Gemakzuchtig

De coaches waarschuwden de spelers om niet gemakzuchtig te spelen en de duels te winnen, in de tweede helft bleef Bedum druk houden en uit een afvallende bal na een corner knalde Lars Holwerda raak 3-0. Daarna was het zaak om door te drukken en de mogelijkheden kwamen ook wel maar werden niet benut. Uit het niets kwam Lewenborg in de wedstrijd doordat de omschakeling weer eens niet op orde was en de 3-1 ontstond en even later kon een speler van Lewenborg voor het doel tussen drie Bedumers toch scoren.

Toch nam Bedum het initiatief weer en na een vrije trap van Engelsma kwam de bevrijdende 4-2 en even later ook de 5-2 wederom door Engelsma. De Bedumers konden de wedstrijd rustig uitspelen en zo waren de drie punten binnen in een slechte wedstrijd maar het is een gegeven in de voetballerij dat als je slechte partijen in winst om weet te zetten ook een kwaliteit is. Be Quick 1887 won het duel met Lycurgus met 1-0 en heeft nu 44 punten uit 17 wedstrijden en Bedum staat op een keurige tweede plaats, samen met Lycurgus, beide ploegen hebben 40 uit 17.