FC LEO verliest in een fysiek duel van Glimmen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De midweeks inhaalwedstrijd FC LEO – Glimmen is geëindigd in 2-3. In een harde, fysieke (maar niet onvriendelijke) wedstrijd bleek Glimmen, nadat de stofwolken waren opgetrokken, net iets sterker.

FCLeo

LEO heeft in ieder geval laten zien dat het seizoen, waarin behalve de eer niets meer te halen valt, niet zomaar voorbij laat gaan. Tot einde werd hard geknokt voor een punt maar balletje viel niet goed in de slotfase. Dit in tegenstelling tot het begin van het seizoen waar LEO zeker alsnog de 3-3 had gemaakt. Het was in ieder geval een vermakelijk duel voor de toeschouwers.

Fysiek duel

Vanaf de beginfase klapten zowel de gasten als de gastheren er vol op deze dinsdagavond. Duels werden niet geschuwd onder toeziend oog van een prima leidende scheidsrechter. De openingstreffer liet niet heel lang op zich wachten en was voor Glimmen. Een fraaie combinatie werd even fraai afgerond. LEO ging direct op zoek naar de gelijkmaker en nadat Rowan Rozema op schitterende wijze van afstand op de lat had geschoten was het even daarna wel raak. Na een knappe aanname ronde Rozema nu vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de lat fantastisch raak. Rozema had zijn vizier iets bijgesteld. Het doelpunt was het hoogtepunt van de avond, helaas zijn er geen beelden beschikbaar.

De strijd was nu volledig losgebarsten en Glimmen pakte wederom een voorsprong nadat een vrije bal werd binnengekopt. Over en weer vielen er voor rust nog enkele kansen te noteren. Waaronder voor wederom Rozema maar zijn schot belande via de keeper op de lat. Dankzij Rowan weten we in ieder geval zeker dat de deklat goed gemonteerd is. Ruststand 1-2.

Hoog tempo

De tweede helft ging direct verder waar de eerste geëindigd was: hoog tempo, kansen, fysiek voetbal. Het leverde Glimmen uiteindelijk een doelpunt op. LEO wist echter van geen opgeven, ging vol op de aanval en zag Roelof Bolt LEO in de wedstrijd houden met twee goede reddingen in een-tegen-een situaties.

Het was de goed spelende A-junior Marnix Bijsterveld die een voorzet van zichzelf via een verdediger in het doel zag belanden. LEO richtte zich nog eens op en zette Glimmen zwaar onder druk. Uiteraard werd nog voor de vierde maal de lat geraakt (kopbal Mart Buikema, net geen goal) en wilde scheidsrechter een handsbal niet bestraffen met een penalty. De 3-3 viel helaas niet meer voor LEO, het mocht niet zo zijn. Toch kan LEO terugkijken op een goede wedstrijd na het veel te makkelijke verlies in Scheemda.

Zaterdag weer een thuiswedstrijd, nu tegen Marum.

Opstelling:

Roelof Bolt; Rik Oost, Jeroen Batema, Eduard Zuidema; Stan Buikema, Jonghaur Chia, Mart Buikema, Rob de Vries, Marnix Bijsterveld; Ronald Ritsema, Rowan Rozema.