Futsal Marum 1 besluit een fantastisch jaar met zege op Drs. Vijfje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 6 april stond al weer de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Futsal Marum 1. De kersverse kampioenen mochten hun laatste wedstrijd afsluiten tegen het altijd lastige Drs. Vijfje uit Groningen.

1334155690NIMG 0450

In de uitwedstrijd werd destijds een hele goede wedstrijd gespeeld waarin weinig werd weggegeven en er uiteindelijk een 1-4 overwinning werd behaald. Toch blijft Vijfje een team waar Futsal Marum het traditiegetrouw lastig mee heeft. Voor aanvang van de wedstrijd werd de “echte” kampioensschaal uitgereikt door mevr. Vroom van de KNVB. Aanvoerder Marc Boonstra mocht de schaal in ontvangst nemen en na een paar mooie foto’s kon de wedstrijd beginnen. Bij Futsal Marum ontbraken Erwin Bandringa die met sv Marum een weekend naar Berlijn was als begeleider. Als dat maar goed gegaan is. En Francis Veenema die nagenoeg hersteld is van zijn blessure maar geen risico neemt in de laatste wedstrijden van het seizoen.

Waardige vervangers

Beide spelers werden vervangen door Mart Hoekstra en Daniel Dongstra van Futsal Marum 2. Aangezien Futsal Marum 2 ook kampioen is geworden en volgend seizoen zal uitkomen in de eerste klasse zouden beide heren het niveau moeiteloos aan moeten kunnen en dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Dit geeft ook heel mooi de kracht weer van Futsal Marum. Sterker geworden in de breedte en kunnen terugvallen op spelers die zo ingepast kunnen worden. Mooi om te zien.

Coach Wico Besling was iets later aangezien hij nog onderweg was vanuit “het klooster” in Vught waar hij de hele week Duits heeft geleerd. Nadat de wedstrijd een kwartiertje aan de gang was werd Wico herzlich willkommen geheten en nam hij plaats op de bank. Intussen had Futsal Marum al een 1-0 voorsprong genomen door een doelpunt van Melle die sterk positie had gezocht bij de tweede paal en eenvoudig kon intikken. Coach Besling zat nog geen minuut op de bank toen Daniel Dongstra zijn doelpuntje meepikte na een mooie individuele actie. Bij Futsal Marum was het al weken wachten totdat Noël Kailola, gekscherend al “Noël Zeefuik” genoemd, weer eens zou gaan scoren. De laatste weken al veel paal en lat geraakt was het in de laatste competitiewedstrijd dan eindelijk weer eens raak. Vlak voor rust tekende Noël voor de 3-0 ruststand. Na rust werd het al snel 4-0 door Marc waarmee de wedstrijd gespeeld was. Vijfje geloofde er niet meer in en een monsterscore had gekund alleen vond Futsal Marum het ook wel goed zo. De 5-0 werd nog gemaakt en keeper Veninga hoopte “de 0” te houden in deze laatste wedstrijd. De hele wedstrijd sterk gekeept maar vijf minuten voor tijd toch een scrimmage voor het doel wat een tegentreffer opleverde, 5-1. Veninga liet het hier niet bij zitten en dacht als de 0 niet gehouden wordt dan maar een goaltje meepikken. Tevergeefs sprintte de keeper twee keer mee naar voren maar gescoord werd er niet meer. Blijkbaar maakt hij ze alleen in belangrijke wedstrijden. Futsal Marum won hiermee deze wedstrijd met 5-1, toch redelijk eenvoudig, van Drs. Vijfje.

Fantastisch jaar

Nu het einde van het seizoen daar is kunnen we terugkijken op een fantastisch futsaljaar voor Futsal Marum met 2 kampioenen die het volgend jaar een stapje hoger mogen proberen. Als we de ontwikkelingen die dit seizoen gemaakt zijn kunnen doorontwikkelen kunnen we deze niveaus zeker aan met deze groep en kan het wellicht weer een mooi seizoen worden voor Futsal Marum. Spelers, begeleiding, sponsoren en supporters bedankt voor een mooi seizoen Futsal Marum.