Winst CVVB D1 op streekgenoot Omlandia zorgt voor kampioenschap

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

CVVB D1 won zaterdag het kampioensduel tegen Omlandia met 4-1 en werd daarmee de eerste kampioen van CVVB in het seizoen 2011-2012. Een prima prestatie van het team die gezien het sterk spel van de in totaal veertien spelers die binnen de lijnen kwamen dat ook zeker verdiende.

1334145143NDSC 4453

CVVB D1 kampioen seizoen 2011-2012: Djen Bakker,Dimitri Barnekow, Jos Broekmans,Yordin Kessels,Stef Klugkist,Luc Kuiper, Desney Laninga, Ruurd Oosterhoff, Daan Rozeboom, Maurits Schmidt,Rick Smit,Tim Staal, Iwan van der Tuin, Allard Breunis

Trainer: Bas Groeneveld, Leiders:Theo Staal,Denny Laninga


De D1 van CVVB kon zaterdagmorgen de eerste kampioen van de Bedumer zaterdag eerste klasser worden. De D1 had met nog vier wedstrijden te spelen een voorsprong van elf punten en zou bij winst tegen steekrivaal Omlandia uit Ten Boer de titel binnen hebben. Trainer Bas Groeneveld, die samen met Theo Staal en Denny Laninga, de D1 van CVVB begeleidt had echter alle vertrouwen in een goede afloop van de streekderby. ‘We hebben een complete selectie vandaag en gezien ons voorsprong op de concurrentie verwacht ik niet dat we vandaag in de problemen komen.”

1334145267NDSC 4366

 Djen Bakker op weg naar de 3-1  foto: Caroline van der Werf Bedum

Veldoverwicht

Toch zag het er na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder totaal anders dan Groeneveld verwacht had want Omlandia had in de beginfase een licht veldoverwicht en was enkele keren dicht bij de openingstreffer. CVVB creëerde zich ook wat kansen maar de beide keepers hoefden nog niet echt in actie te komen. In de 18e viel de eerste treffer van de wedstrijd en het waren de gasten uit Ten Boer die de leiding namen. Remco Bolhuis was de maker van deze goal wat eigenlijk niet zo verwonderlijk was. Remco is namelijk de zoon van de Peter Bolhuis, die jarenlang in het eerste elftal van Omlandia heeft gespeelt. Daarnaast is de jonge voetballer uit Ten Boer de kleinzoon van Dick Sennema die als spits van VIBOA menig goaltje heeft gescoord.

Omlandia dus op een 1-0 voorsprong die op dat moment niet onverdiend genoemd kon worden. De thuisploeg speelde, wellicht onder de druk van de kampioenswedstrijd, namelijk wat timide waar Omlandia dus van profiteerde.

Energiedrank

De 1-0 achterstand werkte op CVVB als een flesje energiedrank want ruggen werden gerecht en het spelpeil bij de thuisploeg ging opeens duidelijk omhoog. Dit leidde in de 20e minuut door een doelpunt van Djen Bakker tot de 1-1 die uit soepel lopende aanval tot stand kwam. De gastheren hadden nu de smaak te pakken en de ene na de andere aanvalsgolf ging nu richting het doel van Omlandia. De Ten Boersters werden steeds meer in de verdediging gedrongen zodat de 2-1 van Rick Smit daar een logisch gevolg van was. De fysiek sterke rechterspits werd goed aangespeeld door Dimitri Barnekow en ging met de bal aan de voet richting de punt van het strafschopgebied. Hoewel gehinderd door twee Omlandia-verdedigers pegelde Smit de bal op het vijandelijk doel waar de Omlandia-keeper volslagen kansloos en de trieste gang naar het net mocht maken. De voorsprong gaf de D1 nog meer energie en richting het rustsignaal werd steeds duidelijker dat de thuisploeg als winnaar van het veld zou stappen. Na de rust besloot de technische staf van CVVB tot het inbrengen van drie nieuwe spelers. Het spelbeeld veranderde echter niet door deze wisselingen want de thuisploeg had ook na de rust de tegenstander stevig in de tang. De 3-1 kwam voor de talrijke toeschouwers dan ook niet als daverende verrassing.

Een uitstekende dieptepass van aanvoerder Stef Klugkist werd in de 5e minuut na rust goed op waarde geschat door Djen Bakker. De spits van de D1 deed wat een spits in dat soort situaties moet doen en nam de bal, na een prima aanname, in een keer op de slof:3-1 Streekgenoot Omlandia kwam na rust in aanvallend opzicht nauwelijks meer in het stuk voor en het wachten was dan ook op meer treffers van de aanstaande kampioenen.

Druk van de ketel

De druk was echter ook bij CVVB een beetje van de ketel en de kansen die er kwamen werden dan ook niet benut tot tien minuten voor het eindsignaal. Stef Klugkist, de soeverein speelde centrale verdediger, onderschepte op eigen helft de bal na een aanval van Omlandia. Klugkist besloot met de bal aan de voet op avontuur te gaan waarbij hij een drietal Ten Boersters passeerde. Dit leverde de jonge Bedumer op ongeveer 20 meter van de goal de ruimte voor een afstandschot op die even later de 4-1 voor CVVB betekende.

1334145327NDSC 4407

 Veelvuldig balbezit CVVB in kampioensduel. foto: Caroline van der Werf

Publiekswissel

Een stand die het krachtsverschil duidelijk liet zien waarbij steeds zichtbaarder werd dat Omlandia er in geloofde. Met nog 5 minuten te spelen beloonde coach Theo Staal, die de taak van de met CVVB2 naar Emmen vertrokken Bas Groeneveld had overgenomen, Dimitri Barnekow met een publiekswissel. Een publiekswissel die volledig op zijn plaats was want de jonge middenvelder speelde een puike partij. Steeds vrijstaand was hij vaak het beginstation van een goed lopende CVVB-aanval die dan weer het nodige gevaar opleverde voor het doel van de gasten. Vijf minuten later zag de uitstekend fluitende arbiter Mulder ook in dat de ‘koek” op was bij zowel CVVB als de bezoekers uit Ten Boer op was en floot hij het kampioenduel van CVVB D1seizoen 2011-2012 de geschiedenisboeken in.

Een mooi kampioenschap voor een team waarvan een deel door zal stromen na de C-junioren vertelde Bas Groeneveld eerder die morgen. ‘Er zullen wat jongens doorschuiven naar de C-junioren waardoor dit team uit elkaar zal vallen. Dat is inherent aan jeugdvoetbal en natuurlijk is een titel prachtig maar als jeugdopleiding weet je dat je werk vooral bestaat uit spelers beter maken. Maar iedere kampioenschap die je met je team behaald moet je vieren, en ook niet onbelangrijk, vooral koesteren als een hoogtepunt in je voetballoopbaan.”

CVVB D1- Omlandia 4-1(2-1)

Goals CVVB: Djen Bakker 2x, Rick Smit 1x, Stef Klugkist 1x

Goal Omlandia: Remco Bolhuis