Bedum E1 wint met ruime cijfers van WVV((9-0)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag was Bedum E1 vrij, de competitiewedstrijd tegen GRC Groningen E1 is verplaatst naar zaterdag 5 mei, het bleef echter geen vrije zaterdag want natuurlijk oefenden de Bedumers en wel thuis tegen Peize E1.

Bedumlogo

In een onderhoudende partij voetbal trok Bedum aan het langste eind: 5-4. Het lijkt er op dat het team in de beslissende fase van de competitie, nog 6 wedstrijden te gaan, ook voetballend gezien steeds beter gaat draaien. Vandaag stond het inhaalduel tegen WVV E2 op het programma en zo konden de Noord Groningers de aansluiting weer zoeken met de koplopers die afgelopen zaterdag wel speelden en geen fout maakten en natuurlijk de voorsprong in punten weer herstellen op nummer vier Hoogezand dat ook won.

Bedum staat enkele punten achter de beide koplopers Be Quick 1887 en Lycurgus maar door zelf te winnen wordt de druk natuurlijk wel opgevoerd zeker met de wetenschap dat beide koplopers elkaar nog treffen en ook nog wedstrijden af te werken hebben tegen ploegen net onder de top. In de uitwedstrijd tegen WVV speelde Bedum een degelijke partij voetbal en stond het team in de rust met 0-3 voor maar de Winschoters kwamen in de tweede helft veel beter voor de dag maar Bedum won uiteindelijk met 1-4. Nu was het dus ook weer zaak om geconcentreerd te beginnen en te proberen met goed voetbal deze wedstrijd in winst om te zetten

Goed in de wedstrijd

Om kwart voor zeven werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Simon Apotheker en Bedum zat direct goed in de wedstrijd, van achteruit werd er goed opgebouwd en in de eerste drie minuten waren er evenveel kansen. Jesse Engelsma en Yanick Fokkens schoten allebei op de lat en een pegel van nogmaals Fokkens trof ook geen doel. Even leek het bekende probleem van de formatie van Jurna en Swieringa de kop weer op te steken, het missen van kansen maar toch werd er gescoord door Engelsma 1-0. Daarna duurde het even maar 2-0 werd het halverwege de eerste helft toen een bal van de zijkant door een speler van WVV tot doelpunt werd gepromoveerd, even daarvoor raakte de spits van WVV met een schot van afstand nog de lat. Net voor de rust werd het derde doelpunt gemaakt door Lars Holwerda na goed terugleggen vanaf de zijkant. Ook WVV was nog een keer gevaarlijk met een inzet voorlangs na een uitbraak Rust 3-0.

Balletje rond

In de onderbreking werd door de coaches gezegd om de bal het werk te laten doen en de ruimte op het veld te benutten. Na de rust kon Sanne Swieringa als laatste vrouw tegen de middenlijn aanspelen en de bal telkens weer inspelen en ook keeper Finn van Pijkeren voetbalde goed mee en zo kon Rik van Westing zich ook steeds met de aanval bemoeien en denderde hij samen met de onvermoeibare Max Makken over de linkerkant en hielden ze het spel breed. De beide linkspoten van het team gaven diverse gevaarlijke voorzetten. Holwerda controleerde als cipier de zaken op het middenveld en Engelsma en Hoeksema maakten actie na actie en waren lastpakken voor de verdediging van de Winschoters. Daar tussenin stoorde Fokkens dat het een lieve lust was. Verder waren er prachtige aanvallen te bewonderen en kwam de doelpuntenmachine eindelijk op gang en liepen de Bedumers uit naar 9-0 door goals van Fokkens, Engelsma 2x, Hoeksema, Holwerda en Makken.

Teugels laten vieren

In de tweede helft werden de passeracties soms even te ver doorgevoerd en werd er vergeten om via de laatste linie of middenveld weer de vrije vleugel te benutten maar dat was ook wel begrijpelijk aangezien het voetballend heel gemakkelijk ging en het team eigenlijk voor het eerst in het seizoen de teugels kon laten vieren. Al met al een tevreden gevoel over de wedstrijd en voor de vierde keer achter elkaar de nul gehouden, ook niet onbelangrijk in de voetballerij waar scoren vaak alleen maar belangrijk lijkt te zijn.