Verzorgd voetbal levert Bedum E1 winst op in oefenduel: 5-4

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vandaag stond er normaal gesproken voor Bedum E1 een competitiewedstrijd op het programma tegen GRC Groningen E1 maar deze werd op verzoek van de Groningers uitgesteld en nu wordt dit duel ingehaald op zaterdag 5 mei. Komende disdag 10 april spelen de Bedumers ook een inhaalwedstrijd thuis tegen WVV E2.

Bedumlogo

Het was nog even zoeken naar een oefenpartner maar die werd uiteindelijk toch gevonden. Peize E1 was thuis de tegenstander. In de afgelopen winterstop werd er door Bedum steeds uit geoefend, vaak op kunstgras maar nu dus een keer op het eigen complex.

En de ploeg uit Peize is een aantrekkelijke opponent om tegen te spelen, de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op dit seizoen werd er door Bedum in een spectaculaire partij voetbal met 6-5 verloren en de Peizenaren hebben een goede ploeg getuige een keurige 4e plaats in de huidige stand van de Hoofdklasse 06.

In aanloop naar de wedstrijd van aanstaande dinsdag was de opdracht van de coaches om net als in de afgelopen wedstrijden in de competitie direct het initiatief te nemen. De wedstrijd stond onder leiding van Appie Zwerver die altijd bereid is om als vervanger van een van de vaste scheidsrechters een wedstrijd te fluiten.

Peize zette direct druk op de achterhoede van Bedum en kreeg ook enkele mogelijkheden maar doelpunten leverde dat vooralsnog niet op want doelman Finn van Pijkeren pareerde enkele schoten. De Bedumers hadden wind tegen maar via korte combinaties kwam de equipe van Jurna en Swieringa er ook een paar keer gevaarlijk uit. Halverwege de eerste helft kwam Peize op 0-1 na een onoplettendheid bij het omschakelen. Bedum was echter niet van de kaart en kwam beter in de wedstrijd. Sanne Swieringa kon bij het uitverdedigen over de rechterflank steeds middels een strakke pass Jesse Engelsma aanspelen die goed in de bal kwam om zo derde man Jimi Hoeksema aan te spelen, laatstgenoemde maakte de actie en zo boog Bedum de achterstand om in een 2-1 voorsprong middels twee prachtige doelpunten van Hoeksema en Engelsma. Toch werd het voor de rust nog 2-2 en de manier waarop was onnodig. Er werd een corner weggegeven en vervolgens niet goed gedekt en de spits van Peize kon ongehinderd inkoppen.

In de rust werd door de coaches aangegeven om geen corners weg te geven en feller op de man te zitten, na de rust had Bedum wind mee en begon aanvallend maar toch maakte Peize de 2-3, weer een corner en de bal viel op een knullige manier binnen bij de eerste paal. Bedum was wederom niet onder de indruk en vervolgens ging het snel, eerst werd een inzet van Lars Holwerda nog aangeraakt en verdween zo in het doel en vervolgens werd Engelsma vanuit de achterhoede aan het werk gezet middels een lange pass en scoorde hij zo nog 2 doelpunten, 5-3.

Daarna waren de Bedumers nog een aantal keren gevaarlijk met goed opgezette aanvallen en was het jammer dat de afstemming voor het doel even te wensen overliet. Aan de linkerkant kwamen Rik van Westing en Max Makken over hun tegenstander heen en zetten zo de achterhoede van Peize onder druk en Yanick Fokkens stoorde steeds goed bij het uitverdedigen van de ploeg uit Peize.

Daarna stak het bekende euvel van Bedum E1 weer de kop op, geen tijdige omschakeling en daar kwam nog bij dat er ook uit de positie gelopen werd en er in sommige gevallen niet meer kort gedekt werd op het middenveld, zo kwam Peize nog op 5-4 maar Bedum won deze nuttige oefenpot met bij vlagen goed voetbal en nu op naar de wedstrijd van dinsdag voor de competitie tegen WVV. Dat zal ook weer een lastige klus worden maar wil Bedum mee blijven doen in (sub)top dan zal er tegen de Winschoters gewonnen moeten worden.