Geen goals voor FC LEO en Opende

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Opende heeft  FC LEO een gelijkspel opgeleverd.

FCLeo

In Leens werd niet gescoord: 0-0. Dit is het de 2e 0-0 op rij voor de Leensters en de derde wedstrijd op rij waarin er niet werd gescoord. Kansen om te scoren kreeg LEO wel (niet veel) maar deze werden niet benut. Aan de andere kant had ook Opende kunnen scoren. Aan de lijst met afwezigen kon Gregory Haans worden toegevoegd waardoor Appie van der Laan op de rechtsback positie begon. Dit deed van der Laan zeer verdienstelijk. Aankomende zaterdag kan Jaap van der Ploeg weer beschikken over vaste rechtsback Jeroen Batema die terugkeert van een schorsing.

Wind 

De eerste helft had LEO wind mee en kreeg het van Opende alle gelegenheid op te bouwen en de aanval te zoeken. Helaas is op het ronduit belabberde hoofdveld van FC LEO het voetballen lastig. Mocht de wielerploeg van de Rabobank voor aankomende Tour de France nog in de bergen willen oefenen, dan is het bij deze uitgenodigd op het hoofdveld in Leens.  Over en weer waren de kansen zeer schaars. LEO kreeg enkele via bijna alle voorhoede spelers maar dit waren haast nooit echt 100% kansen. Slechts dreiging. Opende was aan de andere kant ook dicht bij een doelpunt maar een spits legde de bal af in scoringspositie waar een keuze voor eigen succes wellicht een betere geweest zou zijn.

Volley

In de 2e helft een zelfde beeld alleen had Opende nu de wind mee. In de beginfase al snel een behoorlijk kans voor Opende maar de aanvaller schoot te snel. Jeroen Hovius was nog dichtbij met een volley en LEO scheerde 2 keer moord en brand na mogelijke penalty situaties maar de scheids was onverbiddelijk. Roelof Bolt redde nog een keer fraai na een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Beide teams werkten hard voor een driepunter maar het zat er niet in. LEO beleefd een moeilijke fase waarin het scoren stroef gaat. Tevens missen de Leensters ook behoorlijk wat  vaste krachten (en scorend vermogen). Daar tegenover staat wel dat FC LEO op dit moment de minst gepasseerde verdediging van 3c heeft, een lichtpuntje. Ander lichtpuntje: het debuut van wederom een talent uit de A-jeugd: Koen Aalders. Aanstaande zaterdag reist LEO af naar Scheemda. De Scheemders zullen ongetwijfeld wraak willen voor de 5-1 oorwassing in Leens. Voor FC LEO een mooie kans een einde te maken aan een stroeve periode.

Wellicht kan hoofdtrainer de manschappen motiveren met een welbekend medicijn: kratje bier voor een overwinning, doelpuntenmaker, als de 0 wordt gehouden?? Ideeën zijn welkom!

Opstelling: Roelof Bolt; Rik Oost, Appie van der Laan, Eduard Zuidema; Jonghaur Chia, Gert Jan van der Ploeg, Mart Buikema, Rob de Vries, Ronald Ritsema; Jeroen Hovius, Rowan Rozema

Wissels: Cas Valstar, Remco van der Klei, Stan Buikema, Koen Aalders