Mentaal sterk Bedum E1 wint op winderig Kardinge

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag waren er in de Hoofdklasse 07 waarin Bedum E1 ook speelt toch wel verrassende uitslagen te zien, zo speelde koploper Be Quick 1887 gelijk tegen Harkstede en de andere koploper, Lycurgus werd door de Bedumers met 1-0 aan de kant gezet in een zeer spannende pot voetbal. Ook GVAV Rapiditas verloor toch onverwacht van WVV.

Bedumlogo

Bedum deed dus goede zaken als het gaat om toch in de (sub)top te blijven maar vandaag stond er al weer een moeilijke klus op het programma in de vorm van GVAV Rapiditas E2, thuis werd daar met 4-3 van gewonnen na twee keer achter te hebben gestaan met 0-2 en 1-3. Het ging thuis niet gemakkelijk  en op Kardinge werd de wedstrijd op kunstgras gespeeld en waardoor ploeg het advies mee kreeg  om de Stadjerders niet in het ritme laten komen .

Hecht team

Bedum speelde de afgelopen weken als een hecht team en bij vlagen kwam de aanwezige creativiteit in de ploeg ook naar voren en droop het voetbalplezier er vanaf en zag je in tegenstelling tot sommige tegenstanders, dat er onderling positief gecoacht werd.

Wind

Om 10.15 werd er afgetrapt en er stond veel wind op Kardinge, in de bespiegelingen vooraf was natuurlijk al duidelijk dat GVAV over individueel sterke spelers beschikte en was afgesproken om hun niet aan de bal te laten komen, het was eerst nog even aftasten om te kijken wie de directe tegenstander zou worden en pas na 7 minuten kwamen de Bedumers er voor de eerste keer uit en ook meteen gevaarlijk. Na een goede aanval brak Jesse Engelsma op rechts door en zijn schot werd tot corner verwerkt door de keeper, even daarna weer een schot van de Bedumers dat over ging.

GVAV Rapiditas werd ook gevaarlijk en dat kwam vooral omdat het in de omschakeling soms net iets te lang duurde om weer kort de man te gaan zitten, Bij de pogingen dat er iemand gevaarlijk doorkwam was keeper Finn van Pijkeren op zijn hoede. Nog voor de rust had Bedum nog een kans op de openingstreffer, na een mooie aanval via Jimi Hoeksema en Max Makken kwam de bal bij de alerte Yanick Fokkens en die schoot net naast, rust 0-0.

Tevreden

In de rust waren de coaches best tevreden over het veldspel alleen mocht er nog wel iets feller op de bal/man verdedigd worden want uit ervaring was bekend dat de Groningers daar niet van houden. Na de rust stond Bedum nog beter, Engelsma ging op de rechterkant als controleur spelen en Hoeksema voorin als spits en werd een plaag voor de verdediging van de Kardingebewoners. Lars Holwerda stond bij uittrappen van de keeper van GVAV op de as van het veld steeds goed opgesteld en kon zo als verbindingsman ook steeds de bal weer opbrengen. Na goed stoorwerk, de verdienste van de zeer actieve Fokkens kwam deze in balbezit en na een overtreding op hem mocht Engelsma de vrije trap nemen en de bal verdween hoog in het doel. GVAV Rapiditas probeerde daarna wel aan te dringen maar achterin stond Sanne Swieringa steeds goed opgesteld en had overzicht en ook Rik van Westing had zijn mannetje in de zak. Max Makken was als middenvelder voor en achter en nam goed over als van Westing mee naar voren ging. Dezelfde Makken was even later weer voorin maar kwam voor het doel net een teen tekort. Ook Hoeksema werd na een lange rush met de bal net op tijd aangepakt door de verdediging van GVAV.

Irritatie

De Groningers werden wat geïrriteerd en na een overtreding bij de zijlijn had een van spelers van GVAV blijvend commentaar op de scheidsrechter en hij mocht langs de kant even afkoelen. Vrije trap dus, even contact tussen Engelsma en de coaching, bal even naar binnen leggen was de opmerking en vervolgens schoot de flegmatieke speler via de paal raak.

GVAV Rapiditas drong wel aan en was ook gevaarlijk met wat schoten van afstand die door van Pijkeren uit het doel geranseld werden. Verder had de achterhoede overal het zicht op en werd er ook aan het einde van de wedstrijd nog steeds geprobeerd met passes de voorwaartsen aan het werk te zetten en had op de counter ook nog maar zo de 0-3 kunnen vallen. Dat gebeurde niet meer en de vele supporters van Bedum hadden weer een team gezien waar de echte beleving was te zien en als team deze overwinning zeker verdiende.

Volgende week uit tegen GRC Groningen, een ploeg in de middenmoot en ook daar zullen de Noord Groningers weer vol aan de bak moeten om zo in de top mee te blijven doen