Kloosterburen verslikt zich in Froombosch

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na een 2-0 voorsprong, door twee treffers van Marcel Remijn, zag het er naar uit dat Kloosterburen van ,angstgegner” Froombosch zou gaan winnen. Maar de rode kaart voor trainer Andre van Kerkhof werkte als een pepmiddel voor Froombosch dat door een portie fysieke kracht uiteindelijk  een 2-2 gelijkspel uit het vuur wist te slepen in een door arbiter Meijer warrig gefloten duel.

1333173748NDSC00013

Man van de wedstrijd,Marcel Remijn, komt er hier niet aan te pas tegen defensie Froombosch.    Foto: Jan Gerdez   Zoutkamp 

Bron: Ommelander Courant          door: Johan Staal

Angstgegner 

Kloosterburen trad na de nederlaag van vorige week tegen Blauw Geel’15 aan tegen ‘angstgegner” Froombosch. Een tegenstander waar de thuisploeg het altijd lastig tegen heeft volgens trainer Willem Pettinga. ,,Froombosch is een ploeg die ons niet ligt qua speelwijze. Een fysiek sterke ploeg waar je tegen moet blijven voetballen want anders red je het niet. Ga je mee in het spel van Froombosch dan wordt het een lastig verhaal.”  In de warming up werd aan de kant van Kloosterburen bekeken of Peter Reitsma aan het duel kon beginnen. De middenvelder was tegen Blauw Geel geblesseerd geraakt aan zijn bovenbeen maar gaf aan dat hij kon starten tegen Froombosch. De wedstrijd kende voor de thuisploeg een uitstekend begin want de bezoekers werd na de begintune door scheidsrechter Meijer direct op eigen helft vastgezet. Deze druk op de verdediging leidde in de 10e minuut tot een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Centrale verdediger Bert Mennes slalomde tussen een drietal Froombosch-verdedigers door en kwam gevaarlijk het strafschopgebied binnen. Waar iedereen een schot van Mennes verwachtte kapte hij zijn directe tegenstander Hans Wiltjer uit en gaf een uitstekende voorzet op Marcel Remijn die met de binnenkant van zijn linkervoet de bal keurig achter doelman Jeffrey van Kalfsbeek tikte. Een aanval uit het boekje en een verdiende voorsprong voor de mannen van Willem Pettinga dat de druk na deze openingsgoal nog meer opvoerde. Dit leverde de gastheren een groot aantal corners op die wel het nodige gevaar voor het doel van Froombosch opleverde maar meer ook niet. De gasten probeerden wel onder de aanvallen van Kloosterburen uit te komen en een enkele keer lukte dat, zoals in de 18e minuut. Jenne van der Naald speelde zich goed vrij op de linkerkant van het zestienmetergebied en zag zijn schot maar rakelings naast het doel van Kloosterburen-keeper Lex Stok gaan.

De gastheren behielden echter een duidelijk veldoverwicht en het wachten was op de zo belangrijke tweede treffer. Een treffer die, hoewel de kansen zeker aanwezig waren, maar niet wilde vallen tot frustratie van de thuisploeg.

Wissel

In de 35e minuut moest Kloosterburen zijn eerste wissel binnen de lijnen brengen toen bleek dat Peter Reitsma toch weer last had gekregen van zijn blessure. Zijn vervanger werd Sebastiaan Frik die ook de positie van Reitsma, centraal op het middenveld, overnam. De Kloosterbuurders bleven richting de slotfase van de eerste helft de druk op de defensie van Froombosch steeds meer opvoeren waarbij enkele vrije trappen van specialist Arjan van der Klei voor het nodige gevaar zorgden. Van der Klei bleef na een van zijn gevaarlijke vrije trappen even op het middenveld hangen en ging  enkele ogenblikken later vol een duel aan met centrale verdediger Bart Wiltjer. Tussen de twee schoenen van Wiltjer en Van der Klei zat, gelukkig voor beide spelers, de wedstrijdbal als stootkussen want anders had het langs de lijn aanwezige ambulancepersoneel de brancard uit kunnen uitrollen voor een of misschien wel allebei de spelers. Nu bleef het richting het rustsignaal bij een kreupelende aanvoerder aan de kant van Kloosterburen die in het tweede bedrijf dan ook niet meer binnen de lijnen terugkeerde. Door het wegvallen van de centraleverdediger moest Willem Pettinga wat schuiven in zijn team waardoor Johan Timmer een linie zakte en zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Gideon Steur. Kloosterburen behield,ondanks het uitvallen van de twee sterkhouders Reitsma en Van der Klei,de gasten uit Froombosch goed onder druk en de tweede treffer in de 55e minuut was daar een logisch gevolg van . Marcel Remijn kwam via een schitterende individuele actie vanaf de linkervleugel het vijandelijk strafschopgebied binnen en passeerde met een ouderwetse punter Jeffrey van Kalfsbeek: 2-0.

Geen vuiltje aan de lucht

Geen vuiltje aan de lucht na deze tweede treffer voor de withemden zo leek het want Froombosch kwam maar heel incidenteel tot iets wat op een gevaarlijke aanval leek. In de 60e minuut zag het er ook nog eens naar uit dat de equipe van Pettinga op 3-0 zou komen maar Marco Bos zag tot twee keer toe een doelpoging verijdeld worden door doelman Jeffrey van Kalfsbeek met hulp van verdediger Hans Wiltjer. Hoewel Kloosterburen de kans op 3-0 kreeg begon Froombosch steeds meer fysieke kracht in de strijd te gooien. Dat werd indirect gevoed door de rode kaart die Froombosch-trainer Andre van der Kerkhof door arbiter Meijer gepresenteerd kreeg voor aanmerkingen op de leiding. Deze beslissing van de referee maakte extra krachten los bij de bezoekers dat de slag op het middenveld steeds meer in zijn voordeel wist te beslissen. In de 65e minuut werd Froombosch echter wel op een hele ludieke manier door Kloosterburen aan de aansluitingstreffer geholpen. Bij een voorzet vanaf de rechtervleugel ging doelman Lex Stok onder de bal door en maakte Arno Kruizinga in een reflex hands. De bal werd dan ook op de stip gelegd door de onpartijdige die tot grote tevredenheid van de thuisploeg Arno Kruizinga niet van een gele, of nog erger, rode kaart voorzag. De strafschop werd even later onberispelijk ingeschoten door Rick Munneke zodat de 2-1 voor nog meer strijdlust bij Froombosch zorgde. Een strijdlust die Kloosterburen met dezelfde middelen probeerde te bestrijden wat nu net datgene was wat de ploeg in de ogen van Willem Pettinga niet moest gaan doen. Want de youngsters op het middenveld van Kloosterburen, dat door het verhuizen van Timmer naar de achterste linie bestond uit Streefkerk, Steur, Frik en Kruizinga moest het qua fysieke kracht simpelweg afleggen tegen het op het randje spelend Froombosch. De wedstrijd kantelde dan ook steeds meer in het voordeel van de bezoekers die in de 77e minuut bijna op 2-2 kwamen. Doelman Lex Stok verkeek zich volledig op een diepe bal en de goalie mocht de attente Marcel Remijn wel dankbaar zijn dat hij de bal met het hoofd uit het doel wist te verwerken. Maar de druk werd - voorwaartsen Bart Korhorn en Marcel Remijn wisten te bereiken. Dit zorgde ervoor dat in de 80e minuut de bal in de verdediging van de withemden bleef hangen en uiteindelijk tot de 2-2 leidde. Dennis Hofman strafte het aarzelend optreden van de Kloosterburen-defensie genadeloos af en vierde deze goal alsof Froombosch zich door zijn treffer voor de nacompetitie had geplaatst. Zo werden het nog enkele angstige minuten voor de thuisclub die nog wel probeerde een derde treffer te forceren maar daar helaas niet in slaagde. Zo verloor Kloosterburen weer twee kostbare punten in de strijd om de kampioenstitel die met zeven verliespunten in de laatste drie duels steeds verder achter de horizon verdwijnt.

Kloosterburen- Froombosch: 2-2(1-0)

10. Remijn 1-0, 55. Remijn 2-0, 65. Munneke 2-1 (str.), 80 Dennis Hofman 2-2

Scheidsrechter G. Meijer.

Gele kaarten: Wiltjer( Froombosch)

Rode kaart: Kruizinga(Kloosterburen) 2x geel

Kloosterburen: Stok; Eelco Korhorn, van der Klei(46.Steur), Mennes, Bos; Streefkerk(70.Vo), Timmer, Reitsma(35. Frik), Kruizinga, Remijn; Bart Korhorn.

Froombosch: van Kalfsbeek; H.Wiltjer, Hageman, B. Wiltjer, Hoogendoorn; Vochteloo, Blik, Derk Hofman, Dennis Hofman; van der Naald, Munneke.