Ezinge vergeet te scoren tegen Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Twee balende trainers, twee cornervlaggen die spoorloos verdwenen waren en twee goals in de eerste vijfenveertig minuten waren de opvallendste momenten tijdens het duel Ezinge- Godlinze. Verder viel er weinig te genieten in Feerwerd waar Ezinge weer teveel moeite had om de kansen te verzilveren en Godlinze in de eerste helft aantoonde dat elf individuen geen team vormen.

1333171742Nvb Ezinge Godlinze Feerwerd 24 03 12 2171

Spelmoment uit de wedstrijd Ezinge- Godlinze foto: Ronnie Afman  Baflo 

Bron: Ommelander Courant       door: Johan Staal

Ezinge kreeg zaterdagmiddag met Godlinze een tegenstander op bezoek waar volgens trainer Wobbe de Vries drie punten tegen behaald moesten worden na de verrassende remise van een week eerder tegen Gronitas.,,Qua resultaat schoten we met het gelijkspel niets op maar voor de moraal was het wel belangrijk. Ik hoop ook echt dat we vandaag tegen Godlinze de lijn van vorige week door kunnen trekken. We moeten namelijk een keer een wedstrijd winnen want dan krijgen we weer aansluiting met de concurrentie en is er nog van alles mogelijk.”

De Vries kon niet beschikken over Bill de Smeth die in het duel tegen Gronitas zijn enkelbanden scheurde en verder was verdediger Tom Kramer nog niet fit genoeg om in de basis te starten waardoor zijn plaats werd ingenomen door Wilfred Ritzema.

Godlinze-trainer Peter Ernst zag zijn team in 2012 alleen maar een punt behalen in de uitwedstrijd tegen VVS waardoor Godlinze opeens in de buurt van de gevarenzone terecht was gekomen. Een positie waar Ernst duidelijk niet blij van werd. ,,Een punt uit de laatste vijf wedstrijden is niet goed en daarom zijn we vandaag gebrand op de overwinning. Dat geeft namelijk wat rust in het team want hoe je het ook went of keert, steeds verliezen knaagt aan het zelfvertrouwen.”

Cornervlaggen

Na het beginsignaal van scheidsrechter Baas uit Zuidhorn kreeg het handjevol toeschouwers een sterk beginnende thuisploeg te zien. Ezinge zette direct de verdediging van de gasten onder druk maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. In de 10e minuut werd het duel in Feerwerd opeens onderbroken door de onpartijdige uit Zuidhorn. De reden daarvan mocht als vermakelijk worden beschouwd want bij een corner voor Godlinze kwam scheidsrechter Baas er namelijk achter dat er twee cornervlaggen ontbraken op het hoofdveld in Feerwerd zodat dit euvel eerst verholpen diende te worden voordat de wedstrijd hervat werd. De daaropvolgende hoekschop leverde verder geen gevaar op voor Ezinge. Dat gevaar kwam er in de 12e minuut wel voor het doel van de bezoekers toen Ewart Gerritsen door Nick Kramer uitstekend de diepte in werd gestuurd. De spits kon, met Rob Boyer in zijn rug, opstomen tot rand strafschopgebied maar schoot te gehaast zodat zijn afzwaaier meters naast het doel van Christiaan Buntjer verdween. Binnen Godlinze begon ondertussen de irritaties steeds grotere vormen aan te nemen. Onderlinge scheldpartijen gaven aan dat het gevoel van samen een team zijn duidelijk ontbrak in dit voor Godlinze belangrijk duel. De thuisploeg trok zich echter niets aan bij het gekrakeel van de gasten en kreeg in de 16e minuut weer een dot van een kans op de openingstreffer. Doelman Christiaan Buntjer verdedigde op een wel zeer knullige manier uit door Ewart Gerritsen de bal in de voeten te schuiven. Gerritsen had echter te veel tijd nodig om de bal in het door Buntjer verlaten doel te plaatsen zodat deze kans, tot wanhoop van Wobbe de Vries, niet tot een doelpunt werd bevorderd.

Kansen

Zo bleven de kansen voor de gastheren komen waar Godlinze, in aanvallend opzicht, helemaal niets tegen inbracht. De 35e minuut kwam kans nummer drie voor de Ezingers in beeld toen scheidsrechter Baas op ongeveer 20 meter van de goal voor een overtreding op Wiebe Leistra floot en Ezinge een vrije trap toegewezen kreeg. De sterk spelende Wilfred Ritzema belaste zich met dit karwei en Godlinze had over geluk niet te klagen toen de snoeihard ingeschoten bal net naast ging. Drie grote kansen voor Ezinge om aan die niet in een doelpunt werden omgezet leidden dit seizoen vaak tot een goal voor de tegenstander. Deze ongeschreven wet in de voetbalwereld ging nu echter eens niet op want het met veel flair spelend Ezinge kwam in de 40e minuut toch op een zeer verdiende voorsprong. Wiebe Leistra stuurde weer Ewart Gerritsen de diepte in en waar de spits eerder in de wedstrijd twee geweldige kansen om zeep had geholpen verschalkte hij nu met een mooie boogbal doelman Christiaan Buntjer:1-0.

Een stand die de sfeer binnen het elftal van Peter Ernst nog meer deed dalen naar temperaturen richting het vriespunt maar die in de slotminuut van de eerste helft weer tot wat normalere proporties terug werd gebracht. Een corner van Andy Pawirosastro werd door Renato Santanera uitstekend achter de kansloze Dirk-Johan Ritzema gekopt zodat geheel tegen de verhoudingen de rust met een 1-1 tussenstand aanbrak.

Aangeveegd

Na de pauze was duidelijk te merken dat trainer Peter Ernst even de kleedkamer had ‘aangeveegd” met zijn manschappen want het commentaar richting elkaar was bij Godlinze tot bijna nihil gereduceerd. Door minder met elkaar bezig te zijn gingen de gasten beter voetballen zonder dat dit tot spectaculaire acties in het strafschopgebied van Ezinge leidde. De gastheren werden door Godlinze dan ook steeds meer op eigen helft gehouden zodat doelman Buntjer bijna niet in actie hoefde te komen in de beginfase van de tweede helft. Zo kabbelde de wedstrijd naar een niveau waar de supporters van beide teams niet bepaald warm van werden. Daar kwam nog eens bij dat de lenteachtige taferelen die ons beloofd waren ook achterwege bleven zodat het er allemaal niet aangenamer op werd in Feerwerd. Het begon er ondertussen steeds meer naar uit te zien dat de wedstrijd in een remise zou eindigen waar, zoals beide trainers voor het duel al aangaven, beide teams helemaal niets mee op zouden schieten. Ezinge en Godlinze bleven echter proberen om nog een tweede treffer te produceren en het zag er in de 87e minuut naar uit dat de bezoekers er toch nog met de zege vandoor zouden gaan. Bas Krajenbrink kreeg de bal, na een door de Ezinge-defensie afgeslagen aanval, weer voor zijn voeten en joeg de bal direct weer richting het doel van Ezinge. Dirk-Johan Ritzema toonde echter  weer zijn klasse door de  bal met een geweldige safe uit de linkerbenedenhoek te tikken. In de 90e minuut was ook Ezinge nog even dicht bij een treffer maar het schot van Marten van Esch ging uiteindelijk ruim naast het vijandelijk doel.

Niet veel seconden later floot de prima leidende scheidsrechter Baas voor de laatste keer en liepen zowel Wobbe de Vries als Peter Ernst met het gezicht op onweer van het veld af. De Vries vond namelijk dat zijn team zichzelf tekort had gedaan na een prima eerste helft. ,,We speelden in de eerste helft prima maar maken drie opgelegde kansen weer niet af maar kom je gelukkig wel op 1-0. Dan moet je in de slotseconden van de eerste helft echter, en tegen de verhoudingen in, toch een tegentreffer incasseren wat het allemaal nog vervelender maakt. In de tweede helft haalden we het niveau van de eerste helft niet meer waardoor de beloning in de vorm van een zege uitbleef.”

Peter Ernst baalde ook maar om een volstrekt andere reden. ,,Wat er in de eerste helft aan onze kant gebeurde sloeg helemaal nergens op. De acceptatie naar elkaar toe was beneden alle peil waardoor we totaal niet in de wedstrijd zaten. In de tweede helft waren de mondjes in ieder geval dicht en het spel een klein beetje beter maar daar is ook alles mee gezegd.”

Ezinge- Godlinze: 1-1(1-1)

40. Gerritsen 1-0, 45. Santanera 1-1.

Scheidsrechter: Baas (Zuidhorn)

Gele kaart: Swart(Ezinge)

Ezinge: Dirk-Johan Ritzema; Hoekstra, van ’t Hoog, Wilfred Ritzema

(75. Tom Kramer), Nick Kramer; Pestoor(80. Jochem Gerritsen), Rutgers, van Esch, Leistra; Ewart Gerritsen, Swart.

Godlinze: Buntjer, Boyer, Görgülu, Bas Krajenbrink, Kappen; Picak, Pieters, Stoppels Pawirosastro (46.Tualena), Renato Santanera (75. Santos), Davi Pedrero Santanera.