Dames FC LEO trotse koploper na zege in Derby

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na drie wedstrijden zijn de dames van FC LEO nog altijd ongeslagen. Nu werden de dames van VVSV ’09 aan de zege kar gebonden.

dames leo

Echt gemakkelijk ging het niet. FC LEO was sterker en kreeg ook de betere mogelijkheden maar kwam maar niet tot scoren. De thuisspelende VVSV dames wisten niet gevaarlijk te worden. De verdediging onder aanvoering van Diana Tuma stond als een huis.Tegenslag voor de Leenster dames was het wegvallen van Danielle van der Ploeg die een vervelende blessure opliep. Na een half uur spelen viel ook doelvrouw Jolanda van Dijk uit en moest Susanne Schikan op doel. Het werd hier erg onrustig van bij FC L EO en in deze fase van de wedstrijd had VVSV eigenlijk moeten profiteren. Vlak voor rust kwam Trijnette Zuidema bij een kopduel hardhandig in aanraking met een tegenstander maar op karakter wist zij de rust te halen, net als de overige FC LEO Dames.

Schade

In de rust werd de schade opgenomen en even leek het erop dat de Leenster dames met 10 man verder zouden moeten maar de aanwezige Monique van der Ploeg, hoewel geblesseerd, bood aan om nog een half uurtje mee te spelen. Dit werd dankbaar geaccepteerd. Ook Jolanda was inmiddels weer zodanig hersteld, met dank aan het Ulrumer wonderwater, dat zij de 2e helft weer op doel kon.Na de rust eenzelfde spelbeeld als voor de rust. FC EO was de bovenliggende partij maar wist niet tot scoren te komen. Daarom werd na een kwartier in de 2e helft Monique ingebracht. Dit zorgde ervoor dat er nog meer druk kwam te staan op de verdediging van de thuisploeg en dit resulteerde na 35 minuten in de 2e helft voor de 0-1 van uitgerekend Monique. Kort hierna moest zij zich weer laten vervangen omdat haar blessure opspeelde. De dames van FC LEO gaven de voorsprong niet meer weg ondanks het feit dan de thuisploeg verwoed op jacht ging naar de gelijkmaker.Door deze overwinning staan de Leenster dames nog 1 week bovenaan omdat Lycurgus een wedstrijd minder heeft gespeeld en een punt minder heeft.